Obavijesti

Promo sadržaj

Lions District Hrvatska s tematskom sjednicom „Lionsi i maligne bolesti kod djece“

Lions District Hrvatska s tematskom sjednicom  „Lionsi i maligne bolesti kod djece“
3

Lionsi su najveća humanitarna udruga u svijetu i u svom djelovanju, između ostalog fokusiraju se na sljepoću i slabovidnost, dijabetes, karcinom kod djece, ekologiju i borbu protiv gladi

Lions District 126 HRVATSKA u suradnji s Lions klubom Zadar koji je i domaćin, organizira svoju 3. tematsku sjednicu od 01. do 03. ožujka 2024. godine a s temom „LIONSI I MALIGNE BOLESTI KOD DJECE“. Sjednica će se održati u subotu 02. ožujka u Kazalištu lutaka u Zadru s početkom u 10:30 sati.

Lionsi su najveća humanitarna udruga u svijetu i u svom djelovanju, između ostalog fokusiraju se na sljepoću i slabovidnost, dijabetes, karcinom kod djece, ekologiju i borbu protiv gladi.

Hrvatski su Lionsi, pod vodstvom najvišeg dužnosnika u svojoj organizaciji, guvernera Milorada Stanića, ujedno i inicijatora tematskih sjednica, održali do sada sjednice o slijepim i slabovidnim te o dijabetesu i polučili značajne rezultate. Sada je na redu 3. Sjednica „Lionsi i maligne bolesti kod djece“.Ta je tema inače jedan od glavnih fokusa u djelovanju svih Lionsa u svijetu. Svojim aktivnostima žele pripomoći u rješavanju problema koji prate oboljelu djecu i njihove roditelje, kako u praktičnim, tako i u zakonskim okvirima.

Umjesto uvodnog predavanja, na rasporedu je predstava „Ja vidim“, Teatra Fort Forno iz Osijeka, predstava koja problematizira tu, svima bolnu i osjetljivu temu.

U nastavku će se predstaviti „Krijesnica“, udruga za pomoć djeci i obiteljima suočenima s malignim bolestima, kao i djevojka Ana Radunić, bivša krijesnica, koja je u djetinjstvu prošla iskustvo oboljele od malignih bolesti. Stručno će predavanje održati pedijatrica doc.dr.sc.prim. Branka Polić, predstojnica Klinike za dječje bolesti u Splitu.

Kako svako okupljanje Lionsa prati i humanitarna akcija, ovom će se prigodom pomoći dvojici dječaka, onkoloških pacijenata sa zadarskog područja. Isto tako će jednom dječaku koji boluje od osteosarkoma biti uručen laptop u vrijednosti od 3000 eura, a u ime Lionsa uručit će ga gđa. Natalija Vodopija, predsjednica Povjerenstva za djecu onkološke bolesnike.

Namjera je Lionsa da nakon sjednice, u suradnji s udrugama i onkološkim pacijentima te stručnjacima iz zdravstvene domene, na više načina pomognu oboljeloj djeci i njihovim obiteljima.

Lions povjerenstvo namjerava izraditi i provesti anketu u vezi potreba djece, onkoloških bolesnika te prikupiti relevantne podatke koja bi izložili Odboru za zdravstvo i socijalnu politiku u Saboru, te aktivno sudjelovati u traženju izmjene zakonske regulative i uvođenju obveznih prava na razini cijele države.

Cilj je potaknuti nabavu aparata za protonsko zračenje kojeg za sada nema u Hrvatskoj. Riječ je o hadronskoj terapiji liječenja raka, odnosno protonima i težim ionima koja, za razliku od konvencionalne radioterapije X-zračenjem, donosi znatan iskorak jer se tim načinom zračenja isporučuje doza samo na maligno tkivo. Razvit će se i suradnja s Lionsima iz Praga čija bolnica ima taj aparat i kroz tu suradnju iznaći će se i prilike za roditelje u pratnji.

Inicirat će se i aktiviranje Putovnice za djecu oboljele od malignih bolesti kako bi ubuduće mogli brže obavljati i sve druge preglede obzirom da im je zbog bolesti imunitet znatno narušen.

Dio sredstava prikupit će se i na obljetnici 25 g. postojanja i djelovanja Lions kluba Zadar, koja će biti usmjerena u humanitarne svrhe. Svečanost će se održati istog dana kad i sjednica, 02. ožujka u večernjim satima u hotelu „A´Mare“. Cijeli ovaj Lions projekt poslužit će kao vodič članovima Lionsa u Hrvatskoj (1150 članova) i svima onima otvorenog srca u još jednoj velikoj humanitarnoj akciji na razini cijele države.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Atauctus: Mlade snage u svijetu digitalnog marketinga
PROMO

Atauctus: Mlade snage u svijetu digitalnog marketinga

Digitalni marketing nije samo posao, već i strast za mnoge mlade poduzetnike poput Josipa Ukalovića, osnivača agencije za digitalni marketing Atauctus

Igrači NK Rijeke razveselili su svoje fanove na Favbetovom Meet&Greet eventu u Rijeci
PROMO

Igrači NK Rijeke razveselili su svoje fanove na Favbetovom Meet&Greet eventu u Rijeci

Navijači diljem svijeta sanjaju o trenutku kada će se približiti svojim omiljenim nogometašima, razmijeniti par riječi ili čak uhvatiti uspomenu u obliku fotografije
Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti