Obavijesti

Promo sadržaj

Ljetna iskustva mališana su završila eventom u Petrinji, ali briga za njih se nastavlja i dalje

Ljetna iskustva mališana su završila eventom u Petrinji, ali briga za njih se nastavlja i dalje
10

Uz puno dječjeg smijeha, dobru hranu, koncert, sportske aktivnosti i ostali zabavni sadržaj, PPD je označio završetak svojeg ekološko-humanitarnog projekta kojim je tvrtka obilježila 20. godina postojanja

VIDEO

Prošlu subotu Petrinja je u svojem središtu grada ugostila Prvo plinarsko društvo, energetsku tvrtku iz Vukovara koja je ujedno i najveći hrvatski uvoznik prirodnog plina, gdje su zajedno proslavili finale projekta Puni energije za novo sutra. Ovim projektom, tvrtka nastoji pružiti pomoć u odrastanju i školovanju djece bez adekvatne roditeljske skrbi i/ili slabijeg imovinskog stanja. Event je okupio lokalnu zajednicu, primarno djecu i roditelje koji su se dobro zabavili uz atraktivan edukativni, zabavni i sportski sadržaj. 

Zabava za sve generacije

Moderiranje rođendanskog slavlja bilo je u stručnim rukama televizijske, filmske, kazališne glumice i voditeljice Doris Pinčić te komičara i voditelja Luke Bulića koji su svojim nastupom oduševili sve prisutne. Na pozornici im se pridružio i Pavao Vujnovac, predsjednik uprave Prvog plinarskog društva i ENNA grupe koji je progovorio o važnoj poruci ovog projekta. 

- Zgrade će se obnoviti, život će krenuti dalje, no ono što želimo da zapamtite od nas, od ovog našeg druženja danas jest da uvijek gledamo oko sebe, budemo otvoreni i pomognemo onime čime imamo. Ponosan sam na svoje PPD-ovce, ali i na sve vas i na Petrinju što nam svima pokazujete da snagu ljudskoga duha ne mogu slomiti ni najteže nepogode. Barem na trenutak danas poklonimo jedni drugima osmijeh, kao zalog za bolje i sretnije, zajedničko sutra. Hvala vam što ste došli s nama proslaviti naše zajedničke nove pobjede! - rekao je.

Za edukativan sadržaj se pobrinuo poznati voditelj i pjevač Luka Bulić koji je s djecom odigrao zabavni eko kviz, dok je kondicijski trener Mario Mlinarić bio je zadužen za organizaciju grupnih igara na otvorenom. Djeca su uživala u atraktivnom natjecateljskom sportskom sadržaju, ali i glazbenom koncertu pjevačice Mije Dimšić uz njezine poznate hitove ''Život nije siv'' i ''Neki novi ljudi''.

Zabavu su pronašli i na brojnim napuhancima te u naočalama za virtualnu stvarnost društvenim igrama poput ˝Čovječe, ne ljuti se˝ i pikado. Ulični zabavljači, žongleri i mađioničari bili su posebno zanimljivi najmlađim posjetiteljima koji su stalno vikali: "Još, još, još!".

10

Svako dijete ima pravo na dostojan život

U sklopu projekta, PPD se trudi pomoći štićenicima doma za nezbrinutu djecu i socijalno ugroženoj djeci s potresom pogođenih područja. Na taj način tvrtka želi inspirirati i povratiti nadu tamo gdje je najpotrebnija, ali i podržati mlade za koje se kontinuirano trude graditi bolje novo sutra.

Konkretna realizacija pomoći će se ostvariti kroz dva programa. Srednjoškolci će dobivati mjesečnu stipendiju u iznosu od 1500 kuna sve do kraja njihovog obrazovanja, uključujući i fakultet, a kada za to dođe vrijeme, financirat će im se i polaganje vozačkog ispita. Drugi program uključuje djecu osnovnoškolske dobi kojima će PPD svakih 5 godina osigurati informatičku opremu, a svake godine ljetovanje u kojem su neki već imali prilike uživati i ove godine.

- Svi smo bili svjedoci ovog razornog potresa na području Petrinje, Siska, Gline i okolnih mjesta i upravo je to bio motiv da se ovogodišnji Dan Zaklade i proslava 20. rođendana tvrtke koja je osnivač i zakladnik naše Zaklade održi ovdje u Petrinji. Pravi razlog za ovo sve je puno širi i puno veći, a to je pokretanje zajedničkog višegodišnjeg humanitarnog projekta Zaklade Novo sutra i PPD-a s ciljem pomoći pri školovanju 53 djece bez adekvatne roditeljske skrbi ili slabijeg imovinskog stanja. Umjesto u građevine mi smo se odlučili ulagati u ljude kao što to radimo i u poslovanju kompletne grupacije. Kako su mnogi naši projekti usmjereni ka djeci, i ovaj puta smo se odlučili za isto - rekao je Davor Relatić, upravitelj Zaklade Novo sutra.

Posebno ljeto za posebnu djecu 

Zahvaljujući Zakladi Novo sutra, osnovnoškolci iz projekta i 11 korisnika Dječjeg doma Vrbina Sisak su ovo ljeto išli na sedmodnevno putovanje u kamp Straško na otoku Pagu. Riječ je o sveukupo 29-ero djece i mnogima je ovo bio prvi odlazak na more. Malo je reći koliko ih se snažno dojmilo ovo novo iskustvo. 

U sklopu putovanja, mogli su naučiti plivati, jedriti, roniti, skijati na vodi, wind-surfati, veslati u kajacima, voziti Zip line, iskusiti vožnju padobranom i mnogo toga drugoga. Cijelo vrijeme je uz njih bio stručan tim trenera i moderatora s kojima su se djeca jako povezala. PPD-u i Zakladi Novo sutra je bilo posebno drago čuti da još uvijek prepričavaju svoje doživljaje s ljetovanja.

- Za realizaciju projekta bila nam je potrebna velika lokalna pomoć. Iz tog razloga smo započeli jedan partnerski odnos s Centrima za socijalnu skrb iz Siska, Petrinje i Gline, te s dječjim Domom Vrbina iz Siska. Nitko ne pozna bolje situaciju na terenu nego sami centri i njihovi djelatnici. U samom procesu projekta, centri su nam pomogli odabrati obitelji i djecu koja će biti dio projekta te u svim operativnim aktivnostima vezanim za odlazak djece na ljetovanje. Hvala im još jednom za to - rekao je upravitelj Zaklade. 

20 godina ekološke brige

Osim humanitarne akcije u suradnji sa Zakladom Novo sutra, PPD je svoj 20. rođendan obilježio i na ekološki način. U svibnju su u suradnji s udrugom Lijepa naša organizirali natječaj "Štedi, štedi jer energija puno vrijedi". Na natječaju su mogli sudjelovati mladi i djeca iz više od 300 škola u Hrvatskoj, a cilj je bio potaknuti ih da se kreativno i ekološki izraze slikajući i pišući poruke o energetskoj učinkovitosti. Njihovi kreativno-ekološki radovi sada su na ovom eventu bili ponosno izloženi. 

Također su sponzorirali i projekt VukovART, manifestaciju streetarta koja se već petu godinu održala na vukovarskim ulicama i trgovima. Od 15. svibnja do 15. lipnja grad je bio luka umjetnosti, odnosno veliko platno poznatim streetartovcima koji su Vukovar oslikali s muralima, 3D anamorfnim slikama i grafitima. 

Uz edukacije zaposlenika i ulaganja u nove, ekološki prihvatljivije tehnologije, PPD već godinama ulaže u budućnost pojedinaca, ali i društva u cjelini. 

Prvo plinarsko društvo (PPD) je privatna hrvatska tvrtka iz Vukovara, u 100-tnom vlasništvu tvrtke Energia naturalis. Najveći su hrvatski uvoznik prirodnog plina koji na domaćem tržištu ostvaruje od 35 do 40% prihoda dok ostalih 60 do 65% ostvaruje na tržištima EU. Nakon 20 godina rada, tvrtka PPD izrasla je u PPD grupu koja djeluje i u Mađarskoj, Švicarskoj, Sloveniji, BiH i Italiji.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona
PROMO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona

Ana Lokas imenovana je novom predsjednicom Uprave Tifona. S više od dva desetljeća snažnog iskustva u financijskim i poslovnim sektorima, u svoju novu ulogu na čelu tvrtke donosi bogatu stručnost i dokazano iskustvo u vodstvu.

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje
PROMO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje

Očuvanje mentalnog zdravlja istaknuta je tema u današnjem užurbanom i stresnom suvremenom svijetu. Svakodnevno suočavanje sa izazovnim situacijama i zanemarivanje mentalnog i fizičkog zdravlja mogu imati ozbiljne dugoročne posljedice.
Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana
PROMO

Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana

Grupa Petrol u 2024. planira čistu poslovnu dobit u iznosu od 156,5 milijuna eura