Obavijesti

Promo sadržaj

Lopta je okrugla - Novi Youtube podcast koji otkriva sve strane nogometa

Lopta je okrugla - Novi Youtube podcast koji otkriva sve strane nogometa
2

Zašto su Gvardiol i Guardiola spoj iz snova, zašto je Buffon zahvaljujući želji oca umjesto legende La Lige postao legenda Juventusa i zašto naša reprezentacija još uvijek nema barem jedno zlato u svojim džepovima, polemike su koje iz tjedna u tjedan vode Baro i Duga, naša nova dva omiljena podcastera. Otkrivamo novu opsesiju nogometnih fanova – podcast „Lopta je okrugla“

Mnoštvo informacija koje dobijemo iz svijeta sporta, posebno nogometa, rijetko kad je osnaženo komentatorima i licima koje gorljivo pričaju o najvažnijoj stvari na svijetu. Razmišljajući kako stati na kraj tom problemu, dva prijatelja s tisuću drugih obaveza, što poslovnih, što privatnih, u sezoni kiselih krastavaca odlučila su pokrenuti svoj podcast i stati na kraj monotoniji. Za naslov zabavnog i poučnog podcasta nije bilo previše razmišljanja – „Lopta je okrugla“. Svake nedjelje Baro Barukčić i Marko Duga Dugandžić komentiraju zanimljivosti i aktualnosti iz svijeta nogometa, transfere, utakmice, igrače, trenere, navijače i sve ono što se događa dok se lopta kotrlja na terenu, kroz analitiku dva velika fana nogometa. Još jedna mala opaska – svaki podcast je live, što daje dodatnu težinu zadatka kojeg se ovaj podcasterski duo prihvatio. Jasno vam je da kada emisija ide live, puno toga može krenuti izvan željenog toka. No, Bari i Marku kao da sve polazi po ruci, gotovo imate osjećaj da su napisali scenarij prije emisije. Ne brinite se, ništa nije režirano, sve je to znanje koje su skupljali godinama.

Bari ovo nije prvo komentatorsko iskustvo. Karijeru je započeo kao esport caster, no rado će istaknuti kako mu je naziv komentator, jer ipak živimo u Hrvatskoj, prirastao srcu. Nakon 8 godina esport komentatorstva, Baro je pozdravio svoj gaming tim i započeo nešto novo. Prošle godine u svibnju tako je nastala multiplatforma „Nogostalgija“. Mjesto je to gdje se prisjećamo svih ikonskih i romantičnih trenutaka povijesni nogometa, ali i osvrćemo na aktualna događanja hrvatskog i svjetskog nogometa. Kroz britku konverzaciju i ugodan nedjeljni nastup, Baro Barukčić i Marko Dugandžić Duga otvaraju teme koje zanimaju nogometne fanove, ali i laike. Od prve emisije objavljene u kolovozu ove godine, kada su pokrenuli pitanja HNL-a, Europskog natjecanja, transfera u Saudijsku Arabiju, najskupljeg stopera na svijetu Joška Gvaridola i oproštaja Gianluigija Buffona, pa do trenutno desetog podcasta u kojem pričaju o Livajinom oproštaju, ova dva nogometna znalca predstavljaju sve što volimo – komentatore, prijatelje, zabavljače i fanove koji se ne libe reći što misle. Sve ono što ste pričali s obitelji, prijateljima i kolegama dok ležerno ispijate piće uz prizore nogometa na ekranu lokalnog kafića. Sve ono što se ne biste usudili reći javno i to preko YouTubea!

Osim klasičnih informacija o golovima i promašajima, rekli su svoje mišljenje o temama koje intrigiraju: Jesu li nogometaši prestali biti ikone i postali obični celebrityji, koliko je opravdan umor igrača, kakve to veze ima s odgodama utakmice i što se točno dogodilo u Grčkoj s navijačima? Podcast „Lopta je okrugla“ u samo dva mjeseca postojanja već su prepoznali istinski fanovi domaćeg i svjetskog nogometa, hvaleći analitičnost i profesionalnost Bare i Duge te njihovu veliku informiranost o povijest nogometa.

Za one koji žele znati više, osim redovitih live podcastova, valjalo bi istaknuti da „Nogostalgija“ ima Instagram, Twitter i TikTok profil, na kojima Baro ispisuje i snima pregršt zanimljivih podataka iz nogometne prošlosti. Imat ćete prilike pročitati informacije važne ne samo za sve sportske fanove, nego i one koji vole znati više. Jeste li znali da je najstariji klub Balkana Subotica, da je na našim prostorima najposjećenija utakmica bila na Marakani 1975. godine, a da je Angel Di Maria u mladosti prodan za 35 nogometnih lopti? Znate li da je Rio Ferdinand prije nogometa trenirao balet, a Gordon Ramsay prije kuhanja igrao nogomet? Da su danas najveći rivali Inter i Milan nekoć bili jedan klub?

Sve ove zanimljivosti dostupne su na YouTube kanalu „Nogostalgija“, gdje vas također svake nedjelje čeka novi live podcast „Lopta je okrugla“. Pratite, komentirajte, smijte se i naučite nešto novo uz Baru i Dugu, pratite podcast „Lopta je okrugla“!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Sve što znamo o novoj sezoni 'Uvoda u anatomiju'
PROMO

Sve što znamo o novoj sezoni 'Uvoda u anatomiju'

Kada je „Uvod u anatomiju“ tek počeo s emitiranjem u ožujku 2005. godine, nitko nije mogao predvidjeti koliko će brzo serija dosegnuti međunarodnu slavu.

Iberogast®: Prirodno rješenje za probavne smetnje
PROMO

Iberogast®: Prirodno rješenje za probavne smetnje

Svi mi, bez iznimke, barem jednom u našem životu doživjeli smo neugodnosti povezane s problemima probavnog sustava.
Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid
ZA SVAKI ZNAK ZODIJAKA

Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid

Jake pozicije Venere u Biku i Marsa u Ovnu snažan su poticaj za ostvarenje poslovnih, ali i ljubavnih želja. Donosimo što vas čeka, ocjene mjeseca i najbolje datume