Obavijesti

Promo sadržaj

Marija Vidović i Zagrebačka filharmonija vas vode u čarobni Meksiko

Marija Vidović i Zagrebačka filharmonija vas vode u čarobni Meksiko
2

Dođite na koncert Viva Mexico!

Marija Vidović, naša poznata sopranistica nastupit će 14. listopada u Lisinskom u sklopu Off ciklusa. Off ciklus Zagrebačke filharmonije donosi glazbu iz raznih krajeva svijeta, a prva daleka destinacija je Meksiko. Sopranistica Marija Vidović karijerom je vezana uz domovinu književnika Octavia Paza, slikarice Fride Kahlo i opernih zvijezda Ramóna Vargasa i Francisca Araize koji je ujedno i njezin mentor i osigurat će publici jedinstven doživljaj ove kulturom i posebnostima bogate zemlje!

Koncert pod nazivom Viva Mexico! donosi neke od najpoznatijih tema meksičke glazbe, ali i mnoga glazbena iznenađenja. Program među ostalim predstavlja popularni Dánzon br. 2 Artura Márqueza, živopisni Huapango Joséa Pabla Moncaya, kao i bolero-hit Júrame prve meksičke skladateljice Maríe Grever. Dodatno je začinjen glazbom slavnog Argentinca Astora Piazzolle (Oblivion, Libertango), kao i ništa manje slavnog Španjolca Manuela de Falle. Jedan od vrhunaca večeri bit će upravo izvedba Sedam španjolskih pjesama Manuela de Falle u orkestraciji Luciana Beria.

Mali uvod u glazbenu atmosferu koja vas očekuje možete pogledati na linku, a u petak, 14. listopada osjetite fiestu na simfonijski način i ne propustite prvi koncert u novoj sezoni Off ciklusa Zagrebačke filharmonije. Pod vodstvom svjetski poznatog dirigenta Jana Latham-Koeniga, publika će u interpretaciji sopranistice Marije Vidović uživati u bogatoj meksičkoj kulturi i emocijama za pamćenje uz glazbu koja vas zove na ples!

Ulaznice osigurajte na blagajni Zagrebačke filharmonije u dvorani Lisinski  ili u sustavima eventim.hr te ulaznice.hr.

Dođite na koncert Viva Mexico! 14. listopada 2022. i uz Mariju Vidović i Zagrebačku filharmoniju otputujte u osebujni i energični Meksiko!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Ponosni na povijest, uzbuđeni za budućnost!
PROMO

Ponosni na povijest, uzbuđeni za budućnost!

Karlovačko pivo specijalnim izdanjem slavi 170. rođendan

HUDI organizira DigitalPub Day 2.0
PROMO

HUDI organizira DigitalPub Day 2.0

Hrvatska udruga digitalnih izdavača (HUDI) organizira DigitalPub Day 2.0, ekskluzivni jednodnevni event za stručnjake digitalne industrije, bogat prilikama za učenje i povezivanje
Debljina i probiotici
PROMO

Debljina i probiotici

Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), preko 65 % Hrvata ima prekomjernu tjelesnu masu ili debljinu, a taj broj stalno raste, što predstavlja veliki javno-zdravstveni problem.