Obavijesti

Promo sadržaj

Melkior Bašić i Zsa Zsa otkrili svoja iskustva u online svijetu

Melkior Bašić i Zsa Zsa otkrili svoja iskustva u online svijetu
3

Kako bi potaknuli raspravu o sigurnosti mladih na internetu te pokazali da je gejmanje postalo svojevrsna zabava za sve, veliki obožavatelji igara, omiljeni kuhar i član MasterChef žirija Melkior Bašić i popularna pjevačica Zsa Zsa sudjelovali su na panelu „Za tipkovnicom ili konzolom, budi pod kontrolom“.

A1 Hrvatska najavila je novu sezonu A1 Adria Lige, a u sklopu konferencije za medije održana je i panel rasprava o odgovornom gejmanju i sigurnosti na internetu. U razgovoru su sudjelovali kuhar i član MasterChef žirija Melkior Bašić i popularna pjevačica Zsa Zsa, kao i gejmer PvtMole, Tomislav Ramljak iz Centra za sigurniji Internet te Aleksandar Gavrilović iz Klastera hrvatskih proizvođača računalnih igara. 

Nakon dugog radnog dana, gejmanje me opušta i tu sam pronašao mir, zabavu, ali i dobre prijatelje. Naravno, kao i u hrani, u životu je zdravo sve što je u granicama normale i zato treba pronaći neki balans. Volim odigrati League of Legends, ali moram reći i da ja ponekad naletim na negativne komentare i uvrede koje pokušavam ignorirati. Protiv toga se treba boriti i glasno i jasno reći – ne, pogotovo zbog naših najmlađih“, istaknuo je Melkior Bašić. 

I sama cijeli život vodim borbu s pitanjem koja je to točno granica u gejmanju i kako živjeti i taj život, a pritom ne zapustiti onaj pravi, u kojem vrijeme ide i u kojem imaš obaveze koje ne čekaju da ti prođeš nivo. Mislim da su to muke svakog gejmera, ali nekako s godinama dolazi i ta zrelost i odgovornost prema "vanjskim" zadacima pa moraš, hoćeš ili nećeš, naučiti kako to sve kombinirati. Mislim da je važno pričati bas o tome i našim iskustvima kako bismo sve mlade potencijalno usmjerili da uživaju u gejmingu, ali spoznaju kada treba ugasiti igricu“, istaknula je Zsa Zsa. 

A1 Hrvatska početkom godine bila je partner u provođenju DeShame istraživanja, ali i brojnim drugim aktivnostima Centra Za Sigurniji Internet, koji djeluje od 2012. godine i educira javnost o problemima i prijetnjama online svijeta. Istraživanje je pokazalo da čak 37,6 posto srednjoškolaca provodi 10 i više sati online dnevno, a 93 posto mladih svjedočilo je nekom obliku seksualnog uznemiravanja na internetu.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Zgrabi 15 € na Horizont Shopu i počasti se. Požuri, samo najbržih 100  dobiva ovaj kupon!
ORANŽ EUFORIJA

Zgrabi 15 € na Horizont Shopu i počasti se. Požuri, samo najbržih 100 dobiva ovaj kupon!

Osim godišnjeg pristupa ekskluzivnom sadržaju na dar dobivate kupone za shopping i usluge vrijedne 85 eura. Najbržih 100 dobit će Horizont Shop kupon od 15 eura

B2Run sezona 2024. kreće iz Splita: Pridružite im se i vi 16. svibnja na poslovnoj utrci
PROMO

B2Run sezona 2024. kreće iz Splita: Pridružite im se i vi 16. svibnja na poslovnoj utrci

Sa splitske Rive poslovnjaci iz grada i okolice startaju s utrkom 16. svibnja. A nakon toga, očekuje ih aftework druženje uz glazbu
Hibridni oglasnik u novom ruhu: predstavljamo vam novu verziju Shopaj24
Shopaj24

Hibridni oglasnik u novom ruhu: predstavljamo vam novu verziju Shopaj24

Shopaj24, prvi hibrid medija i oglasnika, lansirao je novu verziju svoje platforme. Ovaj korak označava evoluciju prema modernijem, intuitivnijem i naprednijem iskustvu za sve korisnike