Obavijesti

Promo sadržaj

Mjesto na kojem se stvaraju chefovi – Kuharska akademija Plave Lagune

Mjesto na kojem se stvaraju chefovi – Kuharska akademija Plave Lagune
8

Biti kuhar danas je sve popularnije zanimanje, čak i za mlade. Televizijske emisije doista su popularizirale ovo zanimanje, a kako to izgleda u pravoj kuhinji ispričali su nam u Plavoj Laguni koja za svoje kuhare svake godine u svibnju organizira Kuharsku akademiju.

„Kuharska akademija sva godine traje po tri tjedna i na njoj planiramo stotinjak kuhara, miks onih novih i onih koji su već iskusni te oni u malim grupama s našim najboljim mentorima u kuhinjama naših hotela pripremaju jela, uče standarde i pripremaju se na špicu sezone, govori jedan od organizatora Ivan Mergl, specijalist za hranu i piće u ovom istarskom hotelskom gigantu.

Polaznici ovdje uče osnove pansionske kuhinje, talijanske kuhinje, a la carte kuhanja, kako prezentirati jela, kako planirati normative, uglavnom sve ono što bi unaprijedilo njihova znanja i vještine uz individualni pristup. Na kraju Akademije dobiju i diplome što znači da su savladali sve što im je preneseno te da su spremni na samostalan rad u hotelskoj kuhinji“, govori Mergl.

Tina Kovač, prošlogodišnja polaznica, istaknula je kako više godina na početku sezone sudjeluje u Kuharskoj akademiji te kako svake sezone nauči nešto novo jer je akademija prilagođena i za potpune početnike, ali i za one iskusnije kuhare. Na ovaj način novi kuhari i kuharice koji dolaze u Plavu Lagunu najbolje mogu proći sve ono što se od njih traži u špici sezone, ističe Tina.

Plava Laguna traži veći broj sezonskih radnika, stoga se već sada možete prijaviti za mjesto konobara, servira, sobarice, kućnog majstora, kuhara, pomoćnog kuhara, recepcionera ili portira te vrtlara ili pak redara na bazenu. Direktna prijava.

Plava Laguna, jedna od domaćih vodećih turističkih kompanija nudi zaposlenje na moru tijekom turističke sezone, uz osiguranu prehranu o trošku poslodavca i plaćen smještaj tik uz morsku obalu, kojeg kontinuiranim ulaganjem unaprjeđujemo na visoke razine kvalitete i standarda. U 2022. godini zaposlenici Plave Lagune koji su odradili maksimalan broj radnih sati u sezoni uz ugovorenu osnovnu plaću dobili su i 1800 eura dodatnih stimulacija i nagrada.

8
| Foto: Plava Laguna

Same plaće su drugačije za svako zanimanje, ali samostalan konobar, kuhar ili recepcioner s iskustvom imaju mjesečnu plaću od tisuću eura na više. Osim osnovne plaće, Plava Laguna nudi i nagrade za uspješne rezultate, koje su prošle godine iznosile 830 eura, kao i božićnicu koju dobivaju svi radnici koji su u Plavoj Laguni radili najmanje dva mjeseca u godini, proporcionalno odrađenim satima. Plava Laguna organizira smjene i slobodne dane pokušavajući radnicima osigurati što bolji omjer privatnog i poslovnog života. Plava Laguna u svom portfelju ima 20 hotela, 9 kampova i 10 apartmanskih naselja u Poreču i Umagu. U svojim hotelima, resortima i kampovima zapošljava 1500 stalnih radnika i 1500 sezonskih radnika različitih zanimanja.

Za više informacija

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Zgrabi 15 € na Horizont Shopu i počasti se. Požuri, samo najbržih 100  dobiva ovaj kupon!
ORANŽ EUFORIJA

Zgrabi 15 € na Horizont Shopu i počasti se. Požuri, samo najbržih 100 dobiva ovaj kupon!

Osim godišnjeg pristupa ekskluzivnom sadržaju na dar dobivate kupone za shopping i usluge vrijedne 85 eura. Najbržih 100 dobit će Horizont Shop kupon od 15 eura

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti
PROMO

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti

Autoservis Autotek Vaš je pouzdani partner za održavanje i popravak vozila. Pružaju vrhunsku uslugu uz korištenje najnovije tehnologije i visokostručno osoblje
B2Run sezona 2024. kreće iz Splita: Pridružite im se i vi 16. svibnja na poslovnoj utrci
PROMO

B2Run sezona 2024. kreće iz Splita: Pridružite im se i vi 16. svibnja na poslovnoj utrci

Sa splitske Rive poslovnjaci iz grada i okolice startaju s utrkom 16. svibnja. A nakon toga, očekuje ih aftework druženje uz glazbu