Mjesto na kojem se stvaraju chefovi – Kuharska akademija Plave Lagune | 24sata
Obavijesti

Promo sadržaj

Mjesto na kojem se stvaraju chefovi – Kuharska akademija Plave Lagune

Mjesto na kojem se stvaraju chefovi – Kuharska akademija Plave Lagune
8

Biti kuhar danas je sve popularnije zanimanje, čak i za mlade. Televizijske emisije doista su popularizirale ovo zanimanje, a kako to izgleda u pravoj kuhinji ispričali su nam u Plavoj Laguni koja za svoje kuhare svake godine u svibnju organizira Kuharsku akademiju.

„Kuharska akademija sva godine traje po tri tjedna i na njoj planiramo stotinjak kuhara, miks onih novih i onih koji su već iskusni te oni u malim grupama s našim najboljim mentorima u kuhinjama naših hotela pripremaju jela, uče standarde i pripremaju se na špicu sezone, govori jedan od organizatora Ivan Mergl, specijalist za hranu i piće u ovom istarskom hotelskom gigantu.

Polaznici ovdje uče osnove pansionske kuhinje, talijanske kuhinje, a la carte kuhanja, kako prezentirati jela, kako planirati normative, uglavnom sve ono što bi unaprijedilo njihova znanja i vještine uz individualni pristup. Na kraju Akademije dobiju i diplome što znači da su savladali sve što im je preneseno te da su spremni na samostalan rad u hotelskoj kuhinji“, govori Mergl.

Tina Kovač, prošlogodišnja polaznica, istaknula je kako više godina na početku sezone sudjeluje u Kuharskoj akademiji te kako svake sezone nauči nešto novo jer je akademija prilagođena i za potpune početnike, ali i za one iskusnije kuhare. Na ovaj način novi kuhari i kuharice koji dolaze u Plavu Lagunu najbolje mogu proći sve ono što se od njih traži u špici sezone, ističe Tina.

Plava Laguna traži veći broj sezonskih radnika, stoga se već sada možete prijaviti za mjesto konobara, servira, sobarice, kućnog majstora, kuhara, pomoćnog kuhara, recepcionera ili portira te vrtlara ili pak redara na bazenu. Direktna prijava.

Plava Laguna, jedna od domaćih vodećih turističkih kompanija nudi zaposlenje na moru tijekom turističke sezone, uz osiguranu prehranu o trošku poslodavca i plaćen smještaj tik uz morsku obalu, kojeg kontinuiranim ulaganjem unaprjeđujemo na visoke razine kvalitete i standarda. U 2022. godini zaposlenici Plave Lagune koji su odradili maksimalan broj radnih sati u sezoni uz ugovorenu osnovnu plaću dobili su i 1800 eura dodatnih stimulacija i nagrada.

8
| Foto: Plava Laguna

Same plaće su drugačije za svako zanimanje, ali samostalan konobar, kuhar ili recepcioner s iskustvom imaju mjesečnu plaću od tisuću eura na više. Osim osnovne plaće, Plava Laguna nudi i nagrade za uspješne rezultate, koje su prošle godine iznosile 830 eura, kao i božićnicu koju dobivaju svi radnici koji su u Plavoj Laguni radili najmanje dva mjeseca u godini, proporcionalno odrađenim satima. Plava Laguna organizira smjene i slobodne dane pokušavajući radnicima osigurati što bolji omjer privatnog i poslovnog života. Plava Laguna u svom portfelju ima 20 hotela, 9 kampova i 10 apartmanskih naselja u Poreču i Umagu. U svojim hotelima, resortima i kampovima zapošljava 1500 stalnih radnika i 1500 sezonskih radnika različitih zanimanja.

Za više informacija

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

5 najčešćih pitanja vezano uz pojavu vlage ili plijesni u kući/stanu
PROMO

5 najčešćih pitanja vezano uz pojavu vlage ili plijesni u kući/stanu

Kupaonica, kuhinja, suterenski i podrumski prostori, ali zapravo u svim prostorima u kojima boravimo trebamo osigurati adekvatan protok zraka kako bi isključili mogućnost nastanka vlage, a time i plijesni

Savršena kombinacija: tanko i lagano prijenosno računalo s velikim zaslonom
PROMO

Savršena kombinacija: tanko i lagano prijenosno računalo s velikim zaslonom

Napravljeno od neobičnog materijala Ceraluminuma i sa superiornim mogućnostima umjetne inteligencije, ovo će prijenosno računalo osvojiti vaše srce
Dugoročna studija BMC otkrila kako ukloniti celulit
PROMO

Dugoročna studija BMC otkrila kako ukloniti celulit

BMC Complementary Medicine and Therapies je znanstveni časopis porijeklom iz Ujedinjenog Kraljevstva (Velika Britanija) koji izdaje izdavačka kuća BioMed Central