Obavijesti

Promo sadržaj

Mjuzikl Evita na Međunarodni dan žena u Lisinskom

Mjuzikl Evita na Međunarodni dan žena u Lisinskom
10

Uspješnica Andrewa Lloyda Webbera 8. ožujka stiže na pozornicu Lisinskog, pod redateljskom palicom Argentinke Renate Carole Gatice , s prvakinjom riječkog HNK-a Leonorom Surian Popov u naslovnoj ulozi

Udružene snage riječkog HNK-a: Hrvatska i Talijanska drama, Opera i Balet u suradnji s Riječkim kazalištem mladih „Kamov“, Pjevačkim zborom mladih „Josip Kaplan“, Dječjim zborom „Kap“ te plesnim centrom „K2K“ postavili su uz suradnju s Koncertnom dvoranom Vatroslava Lisinskog na scenu prvi puta u Hrvatskoj - fascinantnu životnu priču žene koja se odrekla glumačke karijere kako bi se politički angažirala i postigla plemenite ciljeve, pritom nadahnuvši žene širom svijeta.

Evitu je prije više od 40 godina stvorio jedan od najpoznatijih dvojaca u svijetu mjuzikala – tekstopisac Tim Rice i skladatelj Andrew Lloyd Webber, u originalnoj režiji Harolda Princea, a on je i danas jedan od najizvođenijih mjuzikala na svijetu. Izvođena na West Endu i Broadwayu, Evita je osvojila više od 20 nagrada i doživjela prijevod na 15-ak jezika te glasovitu filmsku adaptaciju s Madonnom u naslovnoj ulozi.

Hrvatska premijera mjuzikla održana je u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci pod dirigentskom palicom maestra Igora Vlajnića, koji je ujedno i autor prepjeva.

„Ne divim joj se samo otkad radim na mjuziklu, odrastala sam u obitelji koja je poštovala i pratila život Eve Perón. Nalazim u tome veliki poticaj i ohrabrenje dok svijetom kročim kao žena“, rekla je redateljica Renata Carola Gatica, dok je glavna glumica, Leonora Surian Popov, ulogu Evite doživjela kao veliki izazov u kojem je dobila zadatak „utjeloviti jedan tako važan i moćan lik, stvarnu ženu koja je nadahnula cijelu jednu naciju i u samo nekoliko godina doživjela preobrazbu od mlade djevojke iz provincije do najmoćnije žene svijeta.“

Iako se uz nju vežu i brojne kontroverze, Evita Perón ostala je zapamćena kao političarka s izuzetnom karizmom i zvjezdanim statusom, zbog čega je njezin život veliko nadahnuće za impresivnu priču pretočenu u mjuzikl čiji su songovi poput „Don't cry for me Argentina“, „You must love me“ i „Another suitcase in another hall“ poznati u cijelome svijetu. Uz Surian Popov, u mjuziklu igraju Fabijan Pavao Medvešek koji će utjeloviti Chea, dok će Juana Peróna tumačiti Dario Bercich.

Za koreografiju su zaslužni Tihana Strmečki i Damian Cortes Alberti, scenograf je Dalibor Laginja, kostimografkinja Sandra Dekanić, oblikovatelj rasvjete je Dalibor Fugošić, voditeljica zbora je Doris Kovačić, asistentica redateljice Ana Marija Brđanović, a asistentica scenografa Carry-Lee Hent. HNK Ivana pl. Zajca Rijeka i Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog ovaj su projekt ostvarili u suradnji s “The Really Useful Group Ltd.”

Ulaznice, po cijenama od 170, 200, 230 i 250 kn, dostupne su na blagajnama Lisinskog te online na www.lisinski.hr i ulaznice.hr.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
PROMO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku

Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?
PROMO

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?

Riječanin Luka Matković utrkivat će se protiv Maxa Verstappena na Player 0.0 globalnom finalu!
Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija
PROMO

Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija

Isprobali smo svrdlo s karbidnim vrhom. Iako ga na gradilištima od milja zovu čarobnim štapićem, riječ je o priboru kojeg se pribojava svaka armirano-betonska konstrukcija.