Obavijesti

Promo sadržaj

Mnogi naši sugrađani ne znaju da i kućni ljubimci trebaju četkice za zube

Mnogi naši sugrađani ne znaju da i kućni ljubimci trebaju četkice za zube
2

Znate li da i kućnim ljubimcima, posebno psima i mačkama, treba pomoć pri njezi zuba? Ako znate, onda ste među rijetkima, jer većina naših sugrađana ne zna da i kućni ljubimci trebaju četkice za zube

Postoje posebne četkice za zube prilagođene zubima i ustima naših ljubimaca kako bismo im osigurali pravilnu i potpunu njegu i produžili život.

Ove i još mnoge zanimljivosti o oralnom zdravlju ljudi i kućnih ljubimaca možete potražiti na portalu Pokazizube.hr. Ovaj portal specijalizirao se u temama o zubima i oralnom zdravlju, koje obrađuje uz neuobičajen pristup, a možete pronaći i brojne zabavne i zanimljive kvizove kroz koje ćete moći testirati svoje znanje o zubima, a možda i nešto naučiti.

Analizom odgovora čitatelja portala Pokazizube.hr došli smo do informacija kako je karijes, pored dentalnog zdravlja ljubimaca, najčešća tema koju naši čitatelji pretražuju.

Dentalne teme sa zabavnim pristupom

Portal Pokazizube.hr donosi velik broj članaka s temom karijesa. Karijes nastaje kao rezultat djelovanja kiseline koju stvaraju bakterije u ustima i napada tvrde dijelove zuba. Kad jedemo, hrana se miješa sa slinom i bakterijama te se ti ostaci često lijepe po zubima. Ovi ostaci zovu se plak i plodno su tlo za razvoj karijesa. Ako zube ne četkamo pravilno te zbog djelovanja različitih bakterija i protoka vremena dolazi do oštećenja cakline i bakterije pronalaze put u unutrašnjost zuba.

Moderan način prehrane, koji uključuje velike količine šećera i ugljikohidrata, doveo je do povećanja pojave karijesa, koji se javlja i kod djece i odraslih, te je druga po učestalosti boljka koja muči ljude.

Naši čitatelji pokazali su velik interes za još jednu temu koju smo obradili na portalu, a to je parodontoza.

Parodontoza je upala tkiva koje drži zube i ako se na vrijeme ne otkrije i ne prepozna, moguće je čak i ispadanje zuba. O tome što je točno parodontoza, kako se manifestira i kako se može priječiti i liječiti pročitajte na portalu Pokazizube.hr.

Pored brojnim tema o zdravlju desni, portal donosi i teme o raznim zahvatima kojima se pacijentima može vratiti osmijeh na lice. Jedan od ovih zahvata je i ugradnja zubnih implantata.

Noviteti iz svijeta stomatologije

Portal Pokazizube.hr detaljno objašnjava što su implantati, kako se i kada stavljaju te tko su kandidati.

S druge strane, za ispravljanje manjih nepravilnosti mogu se koristiti ljuskice za zube. Bilo da je riječ o promijenjenoj boji zuba, okrhnutom dijelu zuba, nekim nepravilnostima ili većem razmaku, ljuskice su odličan izbor za dobivanje savršenog osmijeha.

Na portalu Pokazizube.hr detaljno se obrađuju ove, ali i brojne druge teme. Tako možete potražiti više informacija o raznim dentalnim bolestima, kako ih spriječiti i liječiti te o raznim modernim stomatološkim i estetskim zahvatima.

Preventiva kao osnova zdravlja

Ono što na portalu Pokazizube.hr najviše naglašavaju, a što naglašavaju i stomatolozi, jest kako sve ove probleme možemo izbjeći pravilnom higijenom zuba.

Dakle, samo uz pravilno četkanje zuba, svakodnevno korištenje zubnog konca i interdentalnih četkica možemo usporiti prekomjerno nakupljanje plaka na zubima i nastajanje kamenca, a time i razvoj karijesa te ostalih dentalnih bolesti. Bilo bi dobro i odabrati prehranu koja je bazirana na povrću, voću te namirnicama koji pomažu „graditi“ zube, a izbjegavati slatku hranu i pića. 

Uz sve ovo, obavezno je barem jednom otići kod stomatologa na kontrolu kako bi mogao voditi računa o zdravlju naših zuba. On će po potrebi ukloniti kamenac i ako treba intervenirati pri samo začetku karijesa, tako da se ne proširi na veći dio zuba.

Tek uz sve ovo, možemo imati zdrave i lijepe zube koji će nas služiti cijeli život.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine
PROMO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine

Hit Mister Dzirla Čang Šlang, najprodavaniji čaj za reduciranje težine na svijetu (89 milijuna kupaca, od toga milijun I dvjesto tisuća u hrvatskoj I sa tradicijom 42 godine prisustva), na zahtjev mnogobrojnih kupaca ponovno je dostupan na hrvatskom tržIštu!

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije
PROMO

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije

Upalite svoje roštilje i pripremite se za najukusniju grill sezonu ikada! Prvi maj je tu, a sve je spremno da ga proslavite s najfinijim mesom iz neodoljivih mix&grill kutija by the Meat.
Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'
PROMO

Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'

Tvrtka Intersnack Adria time osnažuje potencijale darovite djece i potiče njihov doprinos stvaranju boljeg društva u cjelini