Obavijesti

Promo sadržaj

Mogu li Vatreni napokon pokazati snagu protiv Češke?

Mogu li Vatreni napokon pokazati snagu protiv Češke?
2

Hrvatska protiv Češke ne može više čekati i nadati se remiju

U petak u 18 sati Hrvatska igra svoju drugu utakmicu grupne faze Europskog prvenstva protiv Češke. Je li poraz od Engleske ostavio trag, s kojim se problemima susreće izbornik Dalić u reprezentaciji i možemo li Češku lako pobjediti, saznajte u opširnoj analizi koju vam donosi SuperSport.

Što nakon poraza od Engleske

U prvom kolu upisan je poraz od Engleske koja je, objektivno gledajući, ipak protivnik neke više kategorije, posebno ako se zna da je susret igran na Wembleyju. Na trenutke Engleska je pokazivala zašto je jedan od glavnih kandidata za naslov prvaka i zašto ima među najskupljim rosterima svijeta.

Hrvatska je najvećim dijelom susreta dobro parirala, imala je disciplinu u defenzivnom dijelu, sve do tog kobnog trenutka kada je nanizala čak četiri pogreške u fazi obrane, igrački su ispadali u domino efektu i Raheem Sterling završio je akciju pobjedničkim pogotkom.

Problemi s napadom

Ono što je očito već dugo vremena, Hrvatska ima problema u napadačkoj fazi. Ako je tijekom priprema protiv Armenije bilo problema u realizaciji uz veliki broj stvorenih prilika, u generalnoj probi protiv Belgije te sada na startu Eura, problem je bio u tome što prilika nije niti bilo. Jedan od razloga je i svakako kvaliteta protivnika, riječ je o dvije elitne reprezentacije.

To je problem koji nije od jučer i nije ga tako lako riješiti. Dosta utjecaj na to ima i samopouzdanje jer ako ne vjerujete toliko u sebe, teško ćete onda nešto i kreirati. Igrači su svjesni gdje griješe i gdje su problemi, na to im je već ukazano, ali i radilo se na tome tijekom treninga. Ostaje za vidjeti kako će to izgledati u praksi.

Promjene u taktici i sastavu

Izbornik Dalić najavio je promjene u odnosu na dvoboj protiv Engleske i taktički i u sastavu. Hrvatska protiv Češke više ne može čekati i nadati se remiju, sada je u situaciji kada joj trebaju sva tri boda. S osvojenim bodom u ovom susretu i eventualnom pobjedom protiv Škotske, Hrvatska bi i dalje bila u dobroj poziciji barem za treće mjesto i prolazak kroz iglene uši, ali dvije pobjede značile bi siguran prolaz i to najvjerojatnije s drugog mjesta što bi donijelo na papiru lakši posao u osmini finala.

Ako Dalić ostane vjeran onome što je uvježbavao na treninzima, u početnoj postavi trebao bi se pojaviti Nikola Vlašić, a čini se kako je vrlo blizu ulasku u prvih 11 i Bruno Petković. Eksperiment s Kramarićem na desnoj strani i Rebićem u vrhu napada protiv Engleske, baš i nije bio uspješan i traže se nova rješenja.

"Nismo realni, sve gledamo drugačije nego drugi.”

Sada se pravi problem što je Hrvatska izgubila na Wembleyju od reprezentacije koja je složena od najboljih igrača na svijetu. Nismo bili loši, Engleze smo sveli na dva udarca, igrali smo s dvije najbolje ekipe na svijetu i nitko nas nije nadigrao. Naša realnost je da prođemo grupu, a onda u nokaut fazi da napravimo sve što možemo. Nismo kalkulirali, probali smo, ali nismo bili dovoljno dobri. Moramo biti realni i shvatiti našu situaciju", poručio je između ostalog izbornik.

Protivnik s kojim možemo igrati

Češka je ipak protivnik s kojim Hrvatska može igrati. Šilhavyjeva reprezentacija krenula je impresivnim izdanjem protiv Škotske, s dva gola istaknuo se Patrik Schick, kvalitetni napadač Bayera iz Leverkusena, ali hrvatska obrana već se nosila i s boljim napadačima od Schicka.

Što se tiče samopouzdanja, Česi su tu definitivno u boljoj poziciji, ipak ulaze u ovaj susret nakon važne pobjede, međutim Hrvatska je individualno dosta kvalitetnija i samo to treba pretočiti u dobar momčadski nastup, preuzeti od početka konce igre u svoje ruke i pokazati kako je u ovom susretu zanima samo pobjeda. Kvaliteta je tu, ali treba otpustiti kočnicu i zaigrati onako kako ti igrači mogu i znaju.

Ako se ne slažete s ovom analizom, napišite svoju putem mobilnih preglednika ili Sporti aplikacije — ovdje saznajte kako.

Kako će odigrati Vatreni, a kako druge reprezentacije?

Utakmice Europskog prvenstva idealna su prilika da istražite SuperBuilder - personalizirano sportsko klađenje koje vam donosi SuperSport. Kreirajte svoju viziju dvoboja i odigrajte listić dodavanjem različitih ishoda utakmice u jednoj okladi. Više kombiniranih ishoda znači i veći tečaj, a time i veći dobitak u slučaju pogotka.

Odaberite različite kombinacije na jednom listiću poput:

  • Tko će pobijediti u regularnom vremenu?
  • Hoće li obje momčadi postići gol?
  • Koliko će biti golova?
  • Hoće li biti crvenih kartona?
  • Kako će igrač postići gol?
  • Tko će dobiti žuti karton?

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!
24 ORANŽ

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!

24 Oranž unutar Lidl Plus aplikacije! Skinite aplikaciju, prijavite se i uživajte u popustima i pogodnostima Lidl Plus korisnika. Dodatno, kao Lidl Plus korisnik možete kupiti 24 Oranž po ekskluzivnoj cijeni i dobiti Lidl vaučer od 15 € i brojne druge kupone i popuste.

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!
PROMO

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!

Najbolja i najkvalitetnija PVC i ALU proizvedena u Hrvatskoj dostupna je svakome. Utoplite svoj dom, osvježite ga novom stolarijom i najvažnije – smanjite režijske troškove.
Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet
PROMO

Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet

Cilj kampanje je potaknuti na razmišljanje o negativnim stereotipima vezanim uz one najstrastvenije navijače i na taj način nogomet učiniti uključivijim sportom za sve