Obavijesti

Promo sadržaj

Muče vas vjetrovi i nadutost?

Muče vas vjetrovi i nadutost?

Je li trbuh prvo što primjetite na sebi kad se pogledate u ogledalo? Tegobe kao što su osjećaj pretjerane nadutosti, prisutnost plinova i iznenadnih vjetrova su neugodne, frustrirajuće, a vrlo često i bolne. A što kažu stručnjaci - zbog čega se ovaj neugodni problem javlja i kako ga riješiti?

Nadimanje ne poznaje godine - to je čest problem koji se javlja kod ljudi svih dobnih skupina. Plinovi  se normalno nalaze u crijevima, međutim, njihova povećana prisutnost dovodi do neugodnih simptoma. Iako nadutost obično ne ukazuje na ozbiljan zdravstveni problem, ona je vrlo često propraćena bolovima i grčevima u trbuhu, koji se javljaju kao rezultat rastezanja crijeva, a vjetrovi uzrokuju i narušavaju svakodnevno funkcioniranje. Stoga nema sumnje da treba eliminirati povećano stvaranje plinova u crijevima.

Šta uzrokuje plinove i nadutost ?

Da bismo pravilno riješili problem nadutosti, moramo otkriti što ga potiče u našim životnim navikama ili koje promjene u našem tijelu su uzrok. Do veće količine plina u crijevima može doći u situaciji kada brzo jedemo i slabije žvačemo hranu, a pritom progutamo veću količinu zraka. S druge strane, može se dogoditi i kada konzumiramo hranu bogatu složenim šećerima i mastima. Te tvari postaju prikladna hrana za bakterije koje se normalno nalaze u crijevima, ali zbog ove prehrane počinju stvarati plinove koji postaju uzrok nelagode. Veće količine plina i nadutost u trbuhu mogu se javiti i zbog širenja i umnažanja loših bakterija koje stvaraju plinove u crijevima. Stres, brzi ritam života, pušenje, i način prehrane također utječu na rad crijeva i pojavu nadutosti.

Svima koje muče ovakve tegobe prvo se savjetuje da promijene način prehrane, da izmijene način pripremanja obroka, ali i navike. To znači da bi trebalo smanjiti unos one hrane zbog koje se osoba osjeća naduto, ima veću produkciju plinova ili čest osjećaj punoće u trbuhu.

Flobian*  je jedan od najbolje istraženih probiotika na svijetu.

Flobian® kapsule
Flobian® je potpuno prirodan proizvod patentiran da djeluje direktno na uzrok. Flobian® sadrži čak 20 milijardi stanica dobre probiotske kulture LP299v čija je učinkovitost i sigurnost potvrđena u više od 130 znanstvenih studija. Iznimno uspješno se primjenjuje diljem Europe i Amerike. Uzima se samo jedna kapsula dnevno.

*Flobian = Lp 299V

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Na Danima komunikacija objavljeni dobitnici nagrada za najefikasnije marketinške projekte
PROMO

Na Danima komunikacija objavljeni dobitnici nagrada za najefikasnije marketinške projekte

U glamuroznoj atmosferi na glavnoj pozornici Dana komunikacija u Rovinju dodijeljene su prestižne statue marketinškog natjecanja Effie.

Najbolje od zadnjeg dana festivala – donosimo kratki pregled s Dana komunikacija
PROMO

Najbolje od zadnjeg dana festivala – donosimo kratki pregled s Dana komunikacija

Posljednji dan ovogodišnjega izdanja festivala još dugo nećemo zaboraviti i učvrstili smo stav da Dani komunikacija na svoju pozornicu dovode najzanimljivije sugovornike i najbolje od domaće industrije.
Bujanje tržišta nekretnina na Kvarneru: Opatija u fokusu
PROMO

Bujanje tržišta nekretnina na Kvarneru: Opatija u fokusu

Opatija i Kvarner postaju nekretninska oaza. Blizina mora, bogata kultura i rastuća ponuda privlače pažnju investitora i ljubitelja mediteranskog načina života