Obavijesti

Promo sadržaj

Muči vas nadutost, bolovi u trbuhu i bol prilikom pražnjenja?

Muči vas nadutost, bolovi u trbuhu i bol prilikom pražnjenja?
2

Drugim riječima - muči li i vas opstipacija? Opstipacija ili zatvor je problem koji prati sve dobne skupine, može se pojaviti kod djece, odraslih, a pogotovo kod starijih

Problem može biti uzrokovan lošom prehranom, nedovoljnim unosom vode, nedovoljnim kretanjem, nekim lijekovima, ali i stresom i drugim psihološkim razlozima. Problem se može dogoditi svakom povremeno, no nažalost nekim osobama može bit i dugotrajna smetnja.

Prva stvar na koju treba obratiti pozornost je prehrana i unos tekućine. Povrće, voće, cjelovite žitarice pripadaju u hranu s puno ostataka i nužne su za zdravu probavu. Među voćem koje podržava dobru probavu ističu se šljive i smokve. Nedostatak tekućine je također jedan od čestih uzroka opstipacije koji je lako riješiti. Kao pomoć mogu poslužiti i laksativi.

Vrlo učinkovit laksativ

Puno je različitih vrsta, no treba pažljivo izabrati proizvod koji će odgovarati organizmu. Neki laksativi imaju ograničeno korištenje i mogu imati neugodne nuspojave, pa treba voditi računa i o tome, posebno kod osjetljivih skupina kao što su djeca i starije osobe.

Mother measuring temperature of little girl with red pimples. Ch

Jedan od vrlo učinkovitih, ali istovremeno i blagih laksativa je laktuloza. Ona pripada takozvanim osmotskim laksativima i doprinosi ubrzanju prolaska sadržaja kroz crijevo, odnosno veže vodu, povećavajući obujam fekalne mase, omekšava ju, te na taj način olakšava prolazak.

Laktuloza je sigurna i za djecu

Osim omekšavanja stolice, laktuloza ima i prebiotski učinak, odnosno podržava rast zaštitne mikrobne flore u crijevima, nužne za normalan rad probavnog sustava. Laktuloza je sigurna za primjenu i kod djece i kod trudnica, prikladna je i za osobe s hemoroidima te ne izaziva neugodne nuspojave. Po potrebi može se koristiti i dulje vrijeme.

Tri aktivna sastojka

U ljekarnama možete pronaći provjereni Prunulac tekući dodatak prehrani za redovito pražnjenje crijeva s koncentratom ploda suhe šljive, laktulozom i magnezijem. Kombinacija tri aktivna sastojka čini ga jedinstvenim na tržištu, jer je vrlo učinkovit, a ujedno i blag prema osjetljivim skupinama kao što su djeca i stariji.

Prunulac je dio hrvatske linije dodataka prehrani te je razvijen i proizvodi se u Hrvatskoj. Pogodan je za djecu stariju od 3 godine kao i za odrasle. Prunulac možete pronaći u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama ili ga možete naručiti OVDJE.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine
PROMO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine

Hit Mister Dzirla Čang Šlang, najprodavaniji čaj za reduciranje težine na svijetu (89 milijuna kupaca, od toga milijun I dvjesto tisuća u hrvatskoj I sa tradicijom 42 godine prisustva), na zahtjev mnogobrojnih kupaca ponovno je dostupan na hrvatskom tržIštu!

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije
PROMO

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije

Upalite svoje roštilje i pripremite se za najukusniju grill sezonu ikada! Prvi maj je tu, a sve je spremno da ga proslavite s najfinijim mesom iz neodoljivih mix&grill kutija by the Meat.
Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'
PROMO

Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'

Tvrtka Intersnack Adria time osnažuje potencijale darovite djece i potiče njihov doprinos stvaranju boljeg društva u cjelini