Obavijesti

Promo sadržaj

Muči vas zatvor? „Pobjegnite“ na prirodan način…

Muči vas zatvor? „Pobjegnite“ na prirodan način…
2

Osjećaj napuhnutosti, pritisak i bol u trbuhu, otežana probava, sve su to nažalost dobro poznati simptomi opstipacije ili zatvora. Iako ga ponekad svi dožive, nekim ljudima predstavlja stalno prisutan problem, s manje ili više izraženim simptomima

Što sve utječe na probavu?

Ljudska probava je vrlo složen sustav iz kojega tijelo od hrane koju unosimo izvlači ono što mu je potrebno, a neprobavljive ostatke izbacuje van. Probava započinje u ustima, a završava u debelom crijevu. Svaki korak je važan, pa tako i sama slina u ustima već sadrži enzime koji počinju razgrađivati škrob. Kako bi probava dobro funkcionirala, hrana koju unosimo treba biti raznolika.

Voće, povrće i cjelovite žitarice sadrže neprobavljive sastojke - vlakna - koja uz to što pomažu rast dobrih bakterija u crijevima, pomažu održavati dobru peristaltiku crijeva. Peristaltika predstavlja pokrete crijeva koji guraju sadržaj prema naprijed. Uz raznoliku prehranu, za dobru probavu nužno je unositi dovoljno tekućine – najbolje vode koja sadržaj crijeva omekšava i olakšava prolazak.

Kako dolazi do zatvora?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zatvor je nemogućnost pražnjenja, otežano pražnjenje ili pražnjenje koje je puno rjeđe od uobičajenog i koje prati pojava tvrde stolice. Do zatvora dolazi ako probava znatno usporava u crijevu i pražnjenje je odgođeno, što uzrokuje neugodne simptome. Uzroci su brojni, od hrane s malo ostataka, nedovoljnog unosa vode do nedovoljnog kretanja.

Mother measuring temperature of little girl with red pimples. Ch

Pojava je češće izražena kod ležećih bolesnika, prilikom upotrebe određenih lijekova, kod hormonskih promjena i sl. Upravo iz ovog popisa proizlaze i rizične skupine – stariji, ležeći bolesnici, trudnice, osobe koje se nedovoljno kreću i hrane hranom bogatom rafiniranim šećerima i mastima, i djeca kod odvikavanja od pelena gdje je više izražena psihološka komponenta.

Put k rješenju problema

Promjena prehrane, fizička aktivnost i dovoljan unos tekućine dugoročno su najbolji put k rješenju problema, a brzo rješenje trenutnog problema možemo potražiti i u ljekarni. Iako su laksativi vrlo učinkoviti, potrebno je pratiti upute na kutiji i biti oprezan kod uzimanja istih jer mogu izazvati navikavanje i dodatno produbiti problem. U ljekarnama mogu se pronaći i sastojci koji imaju laksativno djelovanje, a ne prate ih neželjene nuspojave, već pomažu prirodno pražnjenje crijeva.

Provjereni dodatak prehrani

Tako se na policama ljekarni nalazi i Prunulac tekući dodatak prehrani koji sadrži laktulozu koja vrlo efikasno i brzo doprinosi ubrzanju prolasku sadržaja kroz crijevo. Ona veže vodu te olakšava pražnjenje. Laktuloza je sigurna za primjenu i kod djece i kod trudnica, a prikladna je i osobama s hemoroidima.

Prunulac sadrži i tradicionalno učinkovit ekstrakt suhe šljive i magnezij te je time jedinstven proizvod na tržištu s tri aktivne komponente. Pripravak ima vrlo ugodan okus šljive, može se pomiješati s tekućinom, a po potrebi može se uzimati i dulje vrijeme. Prikladan je za djecu već od 3 godine! Odličan izbor kod zatvora za cijelu obitelj!

Potražite u ljekarnama

Prunulac je dio poznate Pharmoval linije dodataka prehrani i medicinskih proizvoda i može se kupiti u svim ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama te s dostavom na kućnu adresu na internet trgovini drogerija.hr, a više o proizvodu potražite na službenim stranicama pharmoval.hr.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
PROMO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku

Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!

U građevinarstvo i arhitekturu stiže nova era luksuza
PROMO

U građevinarstvo i arhitekturu stiže nova era luksuza

Jeste li kad čuli za tihi i održivi luksuz? Ante Vrban, nagrađivani arhitekt iz Šibenika, predviđa da će upravo ti pojmovi postati budućnost u izgradnji.
Hibridni oglasnik u novom ruhu: predstavljamo vam novu verziju Shopaj24
Shopaj24

Hibridni oglasnik u novom ruhu: predstavljamo vam novu verziju Shopaj24

Shopaj24, prvi hibrid medija i oglasnika, lansirao je novu verziju svoje platforme. Ovaj korak označava evoluciju prema modernijem, intuitivnijem i naprednijem iskustvu za sve korisnike