Nije bitno tražite li gablec za vrijeme pauze, mjesto za poslovni sastanak u otmjenoj atmosferi, romantičnu večeru s voljenom osobom, predah od igranja u kasinu u sklopu zgrade, ili ste posjetitelj hotela Admiral, restoran Taurus pravi je odabir
Na dobru hranu kao bik na crveno!
Na zapadu Zagreba, na adresi Rudeška cesta 140, na prvom katu Grand Casina Admiral smjestio se pravi mali raj za gurmane – restoran Taurus.
Nije bitno tražite li gablec za vrijeme pauze, mjesto za poslovni sastanak u otmjenoj atmosferi, romantičnu večeru s voljenom osobom, predah od igranja u kasinu u sklopu zgrade, ili ste posjetitelj hotela Admiral, restoran Taurus pravi je odabir. Na prvu ljude možda privuče predivno elegantno uređenje i opuštena atmosfera, no izvrsna hrana ono je zbog čega se vraćaju.
Ponuda
Taurus ima zanimljiv a-la-carte meni s kreativno osmišljenim jelima koja su napravljena fuzijom lokalnih i međunarodnih okusa. Jela crpe inspiraciju iz različitih kulinarskih sredina, ponajviše mediteranske, francuske i američke, a središnja nit vodilja u kuhinji vrhunskog chefa Nikice Miškića su čiste i jasne arome svježih namirnica i obraćanje posebne pozornosti na detalje.
Jelovnik je bogat slasnim autohtonim hrvatskim specijalitetima poput zagorskih štrukli, pljukanaca s biftekom i tartufima te rižota s jadranskim kozicama, ali i brojnim vrstama odrezaka (beefsteak, rump steak, rib-eye steak) koji se pripremaju na američki način.
Signature jelo restorana je 300 grama istinskog mesnog užitka – na trakice narezan rib-eye odrezak od goveda Black Angus s argentinskih pašnjaka, uz prilog artičoka s roštilja, prženog batata i chimichurrija, poznatog argentinskog umaka od češnjaka, peršina, čilija, vinskog octa i maslinova ulja.
Uz sve gore navedeno, gostima su na raspolaganju i mesni i riblji degustacijski meniji u sedam sljedova kojima istinski ljubitelji hrane teško mogu odoljeti. Gosti se uz degustacijske menije mogu odlučiti i za komplementarni vinski slijed, s različitim, posebno odabranim vinom za svako jelo, a naravno, tu je i izvrsna vinska karta koja sadrži brojna vina iz različitih krajeva Lijepe naše, kao i poneka izvrsna svjetska vina.
Posebna pogodnost – Večera u Casinu
Svaki dan od 17:00 do 24:00 sati u Taurusu se poslužuje Večera u Casinu – tri slijeda vrhunskih specijaliteta, nakon čega iznos vrijednosti večere gosti mogu potrošiti u kasinu! Naime, gosti nakon večere s računom mogu doći na blagajnu Grand Casina Admiral, gdje im se iznos večere u vrijednosti od 35,00 € (263,71 kn) vraća u obliku promo bonusa za razonodu na aparatima za igre na sreću!
U razdoblju od 23. svibnja do 4. lipnja čeka vas bogat meni za odabir jela. Za predjelo, gosti mogu odabrati:
juhu od goveđeg repa s čipsom od parmezana,
izbor narezaka Taurus ili
Cezar salatu s hrskavim kozicama.
Za izbor kao glavna jela ponuđene su sljedeće delikatese:
file pilećeg zabatka u grčkoj marinadi uz grilani krumpir i povrće s feta sirom,
lešo junetina s kuhanim povrćem i domaćom šalšom,
wok s biftekom, stir fry povrćem i rezancima,
rib-eye odrezak uz krumpiriće i grilano povrće,
rižoto od slavonskog kulena s tagliatom od mariniranog pilećeg filea, i
pohani file oslića uz rižu s mladim špinatom i tostiranim pinjolima.
Nakon svega, vrijedi zasladiti dan nekim od ukusnih deserta po izboru:
semifreddom od badema i karamele,
Rafaello tortom, ili
kolačem dana.
Ako ste od svega ovoga ogladnjeli, rezervaciju stola možete napraviti preko službene internetske stranice restorana kako biste čim prije i iz prve ruke potvrdili da Taurus svojim posjetiteljima pruža istinsko gurmansko zadovoljstvo.
Križevci – tvoje blagdansko odredište ove godine
Made in Slavonija: od baroka do cerničkog ćupteta
Izazovi u gospodarenju biootpadom: Konferencija u Šibeniku