Obavijesti

Promo sadržaj

Na velika platna stiže SF spektakl s Adamom Driverom

Na velika platna stiže SF spektakl s Adamom Driverom
2

Od ovog četvrtka, u kina dolazi 65, dugo očekivani SF triler sa zvučnom filmskom postavom.

Scenarij i režiju potpisuje dvojac Scott Beck i Bryan Woods, scenaristi postapokaliptičnog horor hita „Mjesto tišine“ koji je zaludio gledatelje, oduševio kritičare diljem svijeta i imao najbolje kino otvaranje do tad u cijelom horor žanru.

Sada im u kina stiže prvi SF film kojeg su radili – 65 – u kojem odlični Adam Driver glumi pilota svemirskog broda koji nakon sudara s asteroidom pada na nepoznati planet. Beck i Woods najavili su da su se i za 65 držali svojih aduta: „Držimo se onoga što kino čini najboljim – vizuali, zvuk, glazba, gluma. Izrazito smo inspirirani nijemim filmovima, i osnovnim principima kinematografije. Želimo koristiti te minimalističke alate, ali ispričati priču na najveći mogući epski način.“

Finalni trailer filma vrvi napetošću, akcijom i zastrašujućim bijegom od misterioznih životinja sve dok pilot Mills (Adam Driver) ne otkriva da se zapravo nasukao na Zemlji… prije 65 milijuna godina. Samo sa jednom prilikom za bijeg, Mills i jedina preživjela članica posade, uplašena, ali hrabra Koa (Ariana Greenblatt), moraju pronaći put doma kroz nepoznati teren prožet do sada neviđenim dinosaurima u epskoj borbi za preživljavanje...

Uz iskusnog Becka i Woodsa, film nosi cijenjeni i popularni Adam Driver, nominiran za dva Oscara, dva Zlatna Globusa i četiri Emmyja, a poznat po filmovima Marriage Story, BlacKkKlansman, Dinastija Gucci, HBO seriji Djevojke te po ulozi Kylo Rena u Star Wars franšizi, dok ga mlada Ariana Greenblatt (Borderlands, Barbie) iskusno prati, unatoč svojim godinama. Producentsku ulogu predvodi Sam Raimi (Evil Dead serijal, Spider-Man trilogija s Tobeyem Maguierom), direktor fotografije je prekaljeni Salvatore Totino (Bird Box, Spider-Man: Povratak kući, Da Vincijev kod, reklame za Jack Daniels, Nike te spotovi za Springsteena i Radiohead), a na glazbi je radio Chris Bacon (Men in Black: International te serije Motel Bates i Wednesday).

Adam Driver rekao je da mu je uloga pilota Millsa bila neodoljiva, Ariana Greenblatt da je uživala radeći vlastite kaskaderske scene, a producent Sam Raimi nahvalio je očinski odnos Millsa prema djevojčici Koi kao jezgru ovog akcijskog SF trilera.

Uz dvojicu autora i renomiranog glavnog glumca, najveći adut filma su specijalni i vizualni efekti kojima su realistično dočarali prapovijesnu Zemlju i zastrašujuće dinosaure predatore, ali i futurističke gadgete i oružja. Vizualne efekte nadgledao je nagrađivani Chris Harvey (Superman: Povratak, Tron: Nasljedstvo, Brzi i žestoki 6, Putovanje u središte Zemlje, Zero Dark Thirty, Chappie), a specijalne efekte impresivni Mark Hawker (Spider-Man 2, Brzi i žestoki 2, Godzilla, Terminator: Genisys, Pirati s Kariba 2, Fabelmanovi).

Chris Harvey za film je odlučio bazirati dinosaure na povijesnim temeljima, ali kako bi trilerovski adut filma bio što efektniji vizualno i sadržajno, dinosauri u filmu dobili su dodatan horor štih pri samom dizajnu.

SF triler „65“, u svim kinima od 16. ožujka, donosi izuzetno sposobna i prekaljena filmska ekipa koja obećava napeti akcijski spektakl i impresivne vizualne efekte koji će vas vratiti 65 milijuna godina prije, u vrijeme kad su Zemljom vladali opasni i zastrašujući dinosauri...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje
PROMO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje

Očuvanje mentalnog zdravlja istaknuta je tema u današnjem užurbanom i stresnom suvremenom svijetu. Svakodnevno suočavanje sa izazovnim situacijama i zanemarivanje mentalnog i fizičkog zdravlja mogu imati ozbiljne dugoročne posljedice.

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona
PROMO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona

Ana Lokas imenovana je novom predsjednicom Uprave Tifona. S više od dva desetljeća snažnog iskustva u financijskim i poslovnim sektorima, u svoju novu ulogu na čelu tvrtke donosi bogatu stručnost i dokazano iskustvo u vodstvu.
Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana
PROMO

Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana

Grupa Petrol u 2024. planira čistu poslovnu dobit u iznosu od 156,5 milijuna eura