Nagrađeni projekt Franck Beestro i ovog proljeća za spas pčelinjih zajednica | 24sata
Obavijesti

Promo sadržaj

Nagrađeni projekt Franck Beestro i ovog proljeća za spas pčelinjih zajednica

Nagrađeni projekt Franck Beestro i ovog proljeća za spas pčelinjih zajednica
5

Osvježeno izdanje Franck Beestro posude i još raznovrsnije sjeme pčelama će i ove godine u sezoni cvatnje osigurati hranu

Franck Beestro, projekt usmjeren na podizanje svijesti o važnosti pčela za uravnotežen ekosustav, kojeg Franck provodi uz podršku Hrvatskog pčelarskog saveza, ovog proljeća dobiva svoj nastavak. Nakon što je gotovo 17 tisuća Franck Beestro posuda za medonosno cvijeće krasilo balkone, terase i vrtove u prvoj fazi projekta, ovog proljeća Franck nastavlja poticati javnost na zaštitu pčela i pčelarstva.  Uz osvježeno izdanje Franck Beestro posude i još raznovrsnije sjeme pčele će tako i ove godine u sezoni cvatnje uživati u hrani koje zbog urbanizacije i onečišćenja okoliša u prirodi svakim danom ima sve manje.

Ponosni smo što smo uspjeli kreirati i realizirati ovu stvarno lijepu priču, uključiti naše potrošače, zainteresirati veliki broj ljudi, a posebno mi je drago što nije riječ o jednokratnom projektu.  Pozitivne reakcije dolazile su sa svih strana, stoga nas posebno veseli što ove godine pokrećemo novo izdanje Beestroa i širimo ga i na druga tržišta te Beestro priču nastavljamo i dalje,“ istaknula je Lea Kušmišević, Brand Manager za kategoriju čaja.

Da je riječ o iznimno kvalitetnom i uspješnom projektu potvrdila je i struka na ovogodišnjim Danima komunikacija gdje je Franck Beestro osvojio čak dvije nagrade, među kojima i zlatnu IdejuX u kategoriji Društvena odgovornost čime je projekt dobio dodatnu potvrdu važnosti adresiranja ugroženih pčelinjih zajednica i njihovoj ključnoj ulozi u održavanju bioraznolikosti.

Na važnost očuvanja pčelinjih zajednica upozoravaju i iz Hrvatskog pčelarskog saveza: „Održavanjem biljne raznolikosti pčele imaju značajnu ulogu u proizvodnji hrane i održavanju ekosustava. Zbog onečišćenja okoliša i klimatskih promjena pčelama prijeti velika opasnost. Stoga s posebnim veseljem pozdravljamo suradnju s Franckom koji projektom Beestro na jedinstven način educira javnost i podiže svijest o važnosti pčela“, naglasio je Emil Horvatć, tajnik Hrvatskog pčelarskog saveza.

Svoj doprinos projektu i ove će godine dati i zaposlenici Francka koji će Dan planeta Zemlje obilježiti sadnjom medonosnog cvijeća na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu odnosno farmi pčela Mihaljević u Konšćici.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Državna geodetska uprava poziva na sudjelovanje u programu katastarskih izmjera
PROMO

Državna geodetska uprava poziva na sudjelovanje u programu katastarskih izmjera

Višegodišnji program katastarskih izmjera 2021.-2030. je projekt kojeg je pokrenula Vlada Republike Hrvatske, a provodi ga Državna geodetska uprava. Radi se o najvećem projektu zemljišne administracije od kada se provode katastarske izmjere. Njegovo trajanje je predviđeno do 2030. godine.

Top 5 ekskluzivnih nekretnina na hrvatskom Jadranu u koje vrijedi investirati
PROMO

Top 5 ekskluzivnih nekretnina na hrvatskom Jadranu u koje vrijedi investirati

Eurovilla Vam predstavlja pet luksuznih nekretnina koje ne samo da oduzimaju dah već i obećavaju izvrsnu investicijsku priliku na prekrasnoj jadranskoj obali
Autoto predstavlja: Top 5 rabljenih automobila za 2024. godinu
PROMO

Autoto predstavlja: Top 5 rabljenih automobila za 2024. godinu

U potrazi ste za pouzdanim, ekonomičnim i pristupačnim automobilom? Autoto, vaša omiljena destinacija za rabljena vozila, predstavlja top 5 rabljenih automobila za 2024. godinu