Obavijesti

Promo sadržaj

Najveća konferencija industrije osiguranja u Hrvatskoj očekuje više od 300 sudionika

Najveća konferencija industrije osiguranja u Hrvatskoj očekuje više od 300 sudionika

Pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske i pokroviteljstvom Ministarstva financija, od 4. do 6. svibnja 2022. u Opatiji, održat će se konferencija Hrvatski dani osiguranja 2022. u organizaciji Hrvatskog ureda za osiguranje (HUO) i drugih partnera.

Pored trendova i izazova u industriji osiguranja u Hrvatskoj i Europskoj uniji, glavne teme trodnevnoga skupa osigurateljne struke u Opatiji fokusirat će se na aktualne teme iz industrije osiguranja: od pitanja nedostatne pokrivenosti gospodarstva i građana osiguranjem od prirodnih katastrofa do regulatornih i poslovnih promjena uvjetovanih inflatornim kretanjima u vrijeme oporavka od posljedica pandemije. Najveći godišnji događaj osigurateljne struke okupit će više od tri stotine stručnjaka iz svijeta osiguranja i reosiguranja, regulatora, supervizora i drugih pratećih financijskih institucija s nacionalne, regionalne ali i europske razine. 

Deveto izdanje vodeće strukovne manifestacije skrenut će pažnju na trendove i izazove industrije osiguranja u Republici Hrvatskoj, ali u europskom i svjetskom kontekstu, te obraditi ključne teme za industriju osiguranja i potrošače odnosno korisnike osigurateljinih usluga: od raznih zakonskih promjena (euro, IFRS17, Solvency II revizija, nužnost izmjena Zakona o obveznim odnosima, uloga osiguratelja u prijedlogu reforme zdravstva), preko važnosti adekvatne osigurateljne pokrivenosti od prirodnih katastrofa te najboljih praksi zemalja iz okruženja vezanih uz prirodne katastrofe pa sve do promjena i noviteta u obradi i likvidaciji automobilskih šteta.  

Trodnevnu konferenciju otvoriti će mr. sc. Slaven Dobrić, predsjednik Upravnog odbora Hrvatskog ureda za osiguranje (HUO) te izaslanica Predsjednika Republike Hrvatske i predstavnik Ministarstva financija Republike Hrvatske. Među brojnim istaknutim predavačima svakako valja izdvojiti uvodno predavanje predsjednika Upravnog vijeća Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA), dr.sc. Ante Žigmana koji će se osvrnuti na kratkoročne prilagodbe u industriji osiguranja potrebne za dugoročno stabilnije poslovanje.  

O smanjenju izloženosti u slučaju prirodnih katastrofa te dobrim primjerima iz susjednih zemalja govorit će Maria Horalikova, članica uprave globalnoga AON Reinsurance Solutions. Teme prirodnih katastrofa, ali i drugih aktualnih tema na tržištu, uz razmjene iskustava i dobrih praksi, u sklopu panel rasprave razmotrit će Jasminka Horvat Martinović, predsjednica Uprave Wiener osiguranja Vienna Insurance Group, Marin Matijaca, predsjednik Uprave Triglav osiguranja, Anđela Šutija, predsjednica Udruženja društava za brokerske poslove u osiguranju i reosiguranju (HGK) te Robert Vučković, predsjednik Udruženja osiguravatelja (HGK) i član Uprave Croatia osiguranja. 

Reforma zdravstva iz perspektive mogućeg doprinosa osiguratelja bit će glavna okosnica razmjene mišljenja između Tomislava Dulibića, državnog tajnika Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske, dr. sc. Maria Bagata, dr. med. spec. iz Wiener osiguranja Vienna Insurance Group, doc. dr. sc. Ane Bobinac s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, Deana Klemente Maletića, iz Allianz Hrvatska d.d. i dr. med. Tatjane Kujundžić, specijalistice pedijatrije i ravnateljice Croatia Poliklinike. 

Aktuarski pogled na utjecaj izmjena Orijentacijskih kriterija Vrhovnog suda Republike Hrvatske u protekle dvije godine govorit će Suzana Dumančić iz Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga, dok će u panel raspravi na temu Orijentacijskih kriterija sudjelovati prof. dr. sc. Marko Baretić, redoviti profesor Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, doc. dr. sc. Jadranko Jug, sudac Vrhovnog suda Republike Hrvatske, Vlatka Paškvalin Bošković, sutkinja Općinskog građanskog suda u Zagrebu, Ivica Veselić, sudac Županijskog suda u Zagrebu te Ante Puljiz, direktor Sektora obrade šteta iz Wiener osiguranja Vienna Insurance Group. 

Na panelu posvećenom izazovima u distribuciji osiguranja i potrebama potrošača svoje stavove razmijenit će Ilijana Jeleč, zamjenica predsjednika Upravnog vijeća Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga, Sabine Usaty, predsjednica Uprave Uniqa osiguranja, Božo Šaravanja, član Uprave Wiener osiguranja Vienna Insurance Group, Marko Krog, direktor Sektora građanstva u Erste & Steiermärkische Bank i Tin Lesić, izvršni direktor ANO. Panel će zanimljivim uvodnim izlaganjem otvoriti dr. Pierpaolo Marano, redoviti profesor sa Katoličkog sveučilišta Svetog Srca iz Milana. 

Jedna od tema koje će također dominirati ovogodišnjom konferencijom svakako je obrada i likvidacija automobilskih šteta o kojoj će kroz izlaganja i nekoliko panel rasprava govoriti vodeći ljudi automobilske industrije, prometni i pravni stručnjaci, predstavnici MUP-a, eksperti za osiguranje od automobilske odgovornosti te sudski vještak za kirurgiju i traumatologiju.

Više informacija o Hrvatskim danima osiguranja 2022. možete doznati na stranici Hrvatski dani osiguranja 2022. dok je cjelokupni program trodnevne konferencije dostupan na poveznici

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Weekend Food Festival inspirira i slavi strast prema lokalnim okusima i inovacijama
Promo

Weekend Food Festival inspirira i slavi strast prema lokalnim okusima i inovacijama

Weekend Food Festival, jedan od najvažnijih gastronomskih festivala ove će godine u velikom dijelu biti posvećen lokalnoj gastronomiji. Očekuje se više tema koje se tiču lokalne kuhinje i tradicionalnih specijaliteta.

Upoznajte tradicionalnu hercegovačku kuću
PROMO

Upoznajte tradicionalnu hercegovačku kuću

Matej Sunara istražuje tradicionalne hercegovačke kuće u Turčinovićima, otkrivajući njihovu jedinstvenu arhitekturu
Imate masnoću u krvi? Ovo je hrana koja smanjuje kolesterol
ZA ZDRAVO SRCE I ŽILE

Imate masnoću u krvi? Ovo je hrana koja smanjuje kolesterol

Povišene masnoće glavni su uzročnik bolesti srca. Često je dovoljno dva do tri mjeseca da se uz zdrave navike regulira razina kolesterola pa jedite skušu, srdele i povrće, a uživajte i u čokoladi...