Obavijesti

Promo sadržaj

Naše znanje i iskustvo olakšava upravljanje financijama obrtnika i poduzetnika

Naše znanje i iskustvo olakšava upravljanje financijama obrtnika i poduzetnika

Praćenje financija nikad nije bilo brže, lakše i jednostavnije uz FIRA-u, prvu hrvatsku FinTech aplikaciju koja integrira otvoreno bankarstvo, za čiji je razvoj bilo potrebno svega šest mjeseci te kombinacija iskustva, inovativnosti i znanja u području bankarstva i razvoja aplikacija trojice entuzijasta.

Obrtnici te mikro i mali poduzetnici čine veliki dio gospodarstva, s gotovo 50% udjela u ukupnom broju zaposlenih. Osim niza tržišnih izazova s kojima se susreću, obrtnici i poduzetnici često ulažu dodatne resurse i napore u procese koji nisu direktno povezani s osnovnom djelatnošću samog poslovnog subjekta, ali su važni za uspješno poslovanje. Jedan od tih nužnih procesa u svakom poduzeću je i upravljanje financijama, koje se još uvijek najčešće obavlja „ručno“, posebice u malim tvrtkama.

Izazove koje poduzetništvo donosi prepoznali su i Marko Jurjević, bivši bankar s više od 15 godina iskustva na rukovodećim pozicijama te Zvonimir Relja i Damir Kovačević, developeri softvera i suvlasnici start-upa BrainIT.  Pred sebe su postavili vrlo jasan cilj – postojeće znanje, iskustvo i vještine pretočiti u inovativnu aplikaciju koja poduzetnicima olakšava upravljanje financijama na jednostavan, brz i učinkovit način.

FIRA, kao inovativni hrvatski proizvod koji omogućava otvoreno bankarstvo, odnosno sigurno i jednostavno povezivanje bankovnih računa hrvatskih banaka na jednom mjestu, učinkovit je alat u digitalnoj transformaciji upravljanja financija obrtnika i poduzetnika. U svega nekoliko jednostavnih klikova korisnici dolaze do pregleda svojih financija i pregleda plaćanja na računalu, tabletu ili mobitelu. Osim odabira standardiziranih predložaka za ponude, predračune i račune, FIRA na jednostavan i intuitivan način pruža mogućnost da ih korisnici samostalno, u nekoliko sekundi, prilagode vlastitim potrebama, direktno pošalju e-mailom svom klijentu, ali i iskoriste mogućnost ponavljajućih računa koji dodatno štede vrijeme. Integracija QR koda olakšava plaćanje, a za poduzetnike koji rade s inozemnim klijentima FIRA automatski računa aktualni srednji tečaj HNB-a.

Ubrzani tehnološki razvoj u tolikoj je mjeri unaprijedio mogućnosti pružanja različitih usluga krajnjim korisnicima da smo odlučili svu svoju energiju usmjeriti na razvoj FinTech aplikacije primarno namijenjene obrtnicima te malim i mikro poduzetnicima, koji većinu financijskih procesa obavljaju samostalno uz korištenje vanjskih računovodstvenih servisa“ istaknuo je Marko Jurjević i nadodao „To je bilo početak ideje o FIRA-i, kao bržem, jednostavnijem i korisnicima prilagođenijem digitalnom alatu za upravljanje financijama s lakoćom."

Iza FIRA-e stoji kombinacija iskustva, inovativnosti i znanja, a za visoku razinu korisničkog iskustva pobrinuli su se mladi developeri iz zagrebačke IT tvrtke BrainIT. „Glavni izazov tijekom razvoja FIRA-e bio je kako napraviti aplikaciju s kompleksnim funkcionalnostima i visokom razinom sigurnosti koja je jednostavna za korištenje. Moderna tehnologija i arhitektura, kao i različite API integracije, pomogle su nam u postizanju visoke razine korisničkog iskustva te omogućile pristup FIRA aplikaciji bilo kad, bilo gdje i na bilo kojem uređaju“, objasnio je Zvonimir Relja, voditelj front end razvoja.

Inovativnost FIRA-e zasigurno leži i u mogućnosti jednostavnog povezivanja više bankovnih računa hrvatskih banaka, a za to i sigurnost korisničkih podataka zaslužan je varaždinski start-up Identity Consortium. „Radi se o prvoj hrvatskoj aplikaciji koja poduzećima, između ostalog, omogućava da sve bankovne račune različitih banaka mogu vidjeti na jednome mjestu“, naglašava Robert Ilijaš, osnivač Identity Consortiuma i dodaje „Drago nam je da smo, kao prvi pružatelj usluga informiranja o računu u ovom dijelu Europe, licencirani od strane Hrvatske narodne banke, mogli sudjelovati u razvoju FIRA-e“.

FIRA aplikaciju možete isprobati bez dodatnih troškova tijekom 30 dana te se osobno posvjedočiti u lakoću upravljanja financijama.  

Više informacija možete pronaći na fira.finance

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Dukat osvještava javnost o ulozi šuma i nagrađuje najveće znalce
PROMO

Dukat osvještava javnost o ulozi šuma i nagrađuje najveće znalce

Kratki kvizovi za djecu i odrasle dostupni su na novoj edukativnoj platformi VolimSume.hr putem koje će se građani moći uključiti i u buduće akcije pošumljavanja

Donosimo pet načina kako savladati proljetni umor
PROMO

Donosimo pet načina kako savladati proljetni umor

Proljetni umor, poznat i kao proljetna letargija ili proljetni blues, obično se pojavljuje u ranim proljetnim mjesecima, a mnogi ljudi doživljavaju osjećaj umora, nedostatka energije ili smanjene motivacije.
Ekskluzivna projekcija filma „Građanski rat“ u Imax-u oduševila sve prisutne
PROMO

Ekskluzivna projekcija filma „Građanski rat“ u Imax-u oduševila sve prisutne

Sinoć je u zagrebačkom kinu CineStar Arena IMAX premijerno prikazan dugoočekivani film „Građanski rat“ studija A24, u distribuciji Blitz filma. Ekskluzivnoj projekciji filma prisustvovale su mnoge osobe iz javnog života, akademskih krugova i medija poput Ivana Vrdoljaka, Bože Skoke, Tvrtka Jakovine, Dražena Lalića i Vedrane Pribičević.