Promo sadržaj

Komentari 0

Nastavljen niz uspjeha - Ivan Mikulić najbolji paraolimpijac Hrvatske

Nastavljen niz uspjeha - Ivan Mikulić najbolji paraolimpijac Hrvatske

Germania sponzor višestrukog prvaka

Čitavo desetljeće Ivan Mikulić niže medalje – u kolekciji ima čak 11 odličja sa najvećih natjecanja! Bio je svjetski prvak, tri puta europski, a ovog ljeta je uspjehe okrunio olimpijskim srebrom. Poslije srebra u Tokiju i na Svjetskom prvenstvu u Istanbulu, Ivan je proglašen za najboljeg paraolimpijca Hrvatske!

U ženskoj konkurenciji, priznanje je dobila brončana u skoku u dalj iz Tokija, Mikela Ristoski. Na svečanosti Paraolimpijskog odbora u Zagrebu, nagrađen je i Mikulićev dugogodišnji trener Mladen Tomić, inače voditelj za regiju Dalmacija u Germaniji Sport.

Hrvatski predstavnici su ovoga ljeta osvojili rekordnih sedam medalja na Paraolimpijskim igrama u Japanu, pa je konkurencija za odabir najsportaša na svečanosti u Westinu bila žestoka.

“Želim se zahvaliti trenerima, obitelji, prijateljima i svima koji mi pružaju veliku podršku. Svi skupa su bili uz mene i imaju svoj dijelić u tom srebru. Hvala Hrvatskom paraolimpijskom odboru što me je po drugi put nagradio.”, naglasio je Mikulić, koji je priznanje dobio i 2017.

Invaliditet Ivanu nije smetao da kroz borbe na tatamiju savlada sve životne prepreke, a za svaku pohvalu je i to što jednaku pažnju posvećuju i obrazovanju. Sa istim žarom kao na sportskom borilištu, Mikulić je redao pobjede i na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Splitu.

Poslije svjetskog srebra u Turskoj, Ivan je naglasio da će mu pomoć Germanije Sport mnogo značiti kao dodatni poticaj da nastavi sa dobrim rezultatima.