Promo sadržaj

Komentari 0

Ne bacajte vaš elektronički uređaj - sekcija RTV mehaničara pri UOGZ-a može ih popraviti

Ne bacajte vaš elektronički uređaj - sekcija RTV mehaničara pri UOGZ-a može ih popraviti

Zasluge za bežični prijenos signala možemo zavaliti našem i svjetskom geniju Nikoli Tesli, a od kada je davne 1926. počelo emitiranje radijskog programa i 1956. emitiranje tv programa, djeluju i zagrebački obrtnici-RTV mehaničari

Ne bacajte vaš elektronički uređaj“ ekološko je edukativna akcija koju sekcija RTV mehaničara pri UOGZ-u provodi unazad nekoliko godina sa ciljem razbijanja starog mita "ne isplati se popravljati".

U suradnji sa našim Udruženjem, te medijima, nastojimo osvijestiti naše sugrađane kako je potrebno elektronički uređaj prije  odlaganja u reciklažno dvorište, probati spasiti i popraviti.

Na taj način činimo trostruku korist: čuvamo okoliš od elektroničkog otpada, čuvamo naša radna mjesta i gospodarstvo te  štedimo novac, jer popravak nekog aparat uvijek je višestruko jeftiniji od kupnje novog uređaja.

Napretkom tehnologije nestali su mnogi uređaji koji su nekada dolazili na servis, poput radio kazetofona, cd player-a i slično, a posljedično je nestao i veliki broj servisera koji pružaju ovu vrstu usluge. No, ipak nisu svi zatvorili radionice i nekolicina stručnjaka za RTV mehaniku još uvijek djeluje u svojoj struci u gradu Zagrebu.

Popis zagrebačkih servisera može se naći na stranicama Udruženja obrtnika grada Zagreba –http://www.obrtnici-zagreb.hr/sekcije/rtv mehaničari ili na 01/48 77 888 pri čemu će vas osoblje Udruženja uputiti na nekog od kolega servisera.

Čuvajmo našu prirodu i ne bacajmo elektroničke uređaje nepotrebno.