Obavijesti

Promo sadržaj

Komentari 2

Nevjerojatno: Ovo su najmlađi profesionalni sportaši na svijetu, a jedan ima 4 godine

Nevjerojatno: Ovo su najmlađi profesionalni sportaši na svijetu, a jedan ima 4 godine

Esport, odnosno profesionalno igranje videoigara, postaje sve popularnije. Osim što ima sve više zainteresiranih natjecatelja, ova je sportska disciplina postala atraktivna među gledateljima, ali i sponzorima

VIDEO

Sigurno ste barem jedanput negdje u prolazu čuli nešto o esportu, ali niste bili sigurni o čemu je točno riječ. Esport je, najjednostavnije rečeno, natjecanje u videoigrama za sve dobne skupine, koje u sportskom svijetu stoji uz bok tradicionalnim sportovima poput košarke ili nogometa.

No ako mislite da ovi natjecatelji samo igraju igre - varate se. Svi esportaši treniraju jednako mukotrpno kao ostali sportaši. Njihovi timovi najčešće se sastoje od tri do šest članova, koji zajedno vježbaju po osam sati na dan, uključujući, dakako, vikende. Dakle, otprilike 50 sati tjedno. A osim vještine, truda i treniranja, za vrhunske im je rezultate potrebna vrhunska oprema. To znaju čak i najmlađi među njima, čije vam priče, iskustva i savjete donosimo u nastavku. 

Uspjeh četverogodišnjaka

Victor De Leon III., zvani Lil Poison, u profesionalni je svijet videoigara krenuo sa samo četiri godine. Iako je od tada prošlo 16 godina, Lil Poison još čvrsto drži mjesto u Guinnessovoj knjizi rekorda kao najmlađi profesionalni igrač u povijesti.   

- Možda je čudno kad to kažem, ali ja zapravo uopće ne provodim mnogo vremena igrajući videoigre. Tata mi ne dopušta da se puno igram, osobito kad je škola. Radnim danima, kad idem u školu, igram se nakon što napišem zadaću, a navečer s tatom. Otprilike dva sata na dan - izjavio je jednom prilikom Lil Poison dodajući kako često ima problema prilikom igranja igara s vršnjacima jer oni često, kako kaže, ne znaju što rade, pa iz njegove perspektive profesionalnog esportaša to izgleda malo smiješno. 

Novinari su tad sedmogodišnjeg Victora pitali i što planira učiniti sa svojom karijerom. On im je odgovorio kratko i jasno: "Želim imati svoju TV emisiju". Svoj plan mladić još nije ostvario, ali je i dalje zagriženi esportaš.

Unosan posao od malih nogu

Kyle Jackson, poznat na društvenim mrežama kao Mongraal, najbolji je britanski igrač Fortnitea te najmlađi natjecateljski igrač Fortnitea. Mongraal je i Twitch streamer i youtuber. Sa samo 13 godina postao je dio Twitcha. No ništa od toga nije postigao preko noći. Ovaj je mladić jednom prilikom rekao kako ponekad mora trenirati i do 12 sati na dan

Nakon što su ga krajem 2019. optužili za varanje tijekom natjecanja, njegova je karijera bila gotovo uništena. Neki od Mongraalovih suigrača tvrdili su, naime, da su mu tijekom natjecanja pomagali drugi ljudi. Ova je optužba izazvala popriličnu raspravu na Redditu, gdje su Mongraalovi obožavatelji tvrdili kako jednostavno nema dokaza da je Mongraal varao.

A kad smo kod kontroverzi, Fortnite streamer H1ghSky1 mogao bi biti jedan od najskandaloznijih igrača na ovom popisu, jednostavno zbog svojih godina. Ovom članu klana FaZe suspendirali su kanal na Twitchu kad je otkriveno da su on i klan FaZe lagali o njegovim godinama. S 12 godina H1ghSky1 bio je premlad te je tako prekršio Twitchovu dobnu granicu, koja iznosi 13 godina. 

Ubrzo nakon toga ovaj se mladić okrenuo drugom kanalu. Počeo je streamati na YouTube platformi za koju nije bila bitna dobna granica. U prijenosu, koji je nadzirala njegova majka, H1ghSky1 svojim je pratiteljima rekao da je zapravo potpisao za FaZe Clan s 11 godina, priznavši da je požalio zbog prijevare

- Lagao sam samo da bih mogao ispuniti svoj san da budem streamer, i to Twitch streamer. Žao mi je. Morao sam lagati. Bio sam premlad i to me naprosto sputavalo u mojim ciljevima. Jedva sam čekao da navršim 13 godina - objasnio je H1ghSky1.

Lee  Young Ho, zvani Flash, dugo je bio jedno od najvećih imena na natjecateljskoj sceni Starcrafta. Svoje prve televizijske esport mečeve odigrao je kad je imao samo 14 godina. Od tada do danas ostvario je status esportske legende među igračima Starcrafta.

U svijetu natjecateljskog Super Smash Brosa, a posebno za igrače Super Smash Bros Ultimatea, možda ne postoji cjenjeniji igrač od Leonarda Lopeza Pereza, alias MkLea. On je osvojio svoj prvi Super Smash Bros  turnir sa samo osam godina. No da bi postao primijećen u svijetu esporta, morao je otići korak dalje. Tek kad je s 15 osvojio meksički turnir Smash Master 4, ostali igrači  Smasha diljem svijeta počeli su primjećivati njegove vještine. Početkom 2020. MkLeo potpisao je ugovor s T1. Tad je izvršni direktor T1, Joe Marsh, s ponosom nazvao MkLea jednim od najvećih svih vremena.

Osim ljubavi prema videoigrama, svim ovim esportašima zajednički je stav da uspjeha nema bez uloženog truda, ali i treniranja te rada na vrhunskoj opremi

Za uspjeh je potrebna kvaliteta

Bez obzira na to govorimo li o igrama na igraćim konzolama ili PC igrama, za zadovoljstvo u igranju i za izvanredne rezultate potrebni su kvalitetni uređaji. Ponajprije tu mislimo na dobar ekran budući da su kvalitetan monitor ili TV prijamnik, uz moćan procesor, glavni preduvjeti dobrog iskustva gaminga. 

Jedan od TV-a koje ozbiljni gejmeri biraju je Hisense QLED televizor, 4K TV uređaj premoćnih performansi. Za suvremene videoigre, neovisno o tome je li riječ o strategijama, RPG-ovima ili akcijskim igrama, za potpuno uživljavanje potreban je velik monitor ili TV s visokom razinom oštrine slike, izraženim kontrastima i bojama, a sve je to objedinjeno u ULED tehnologiji. Osim ULED tehnologijom, ovaj Hisense model opremljen je opcijom Game Mode Pro, koja ima sve tehnološke predispozicije za najnaprednije i najzahtjevnije igre. 

A nakon što se umorite od igranja, Hisense QLED TV pretvara se u vaše privatno kino. Zahvaljujući karakteristikama Dolby Vision i Dolby Atmos, svoju ćete dnevnu sobu u tren oka pretvoriti u nevjerojatno kućno kino s najkvalitetnijim prikazom slike i moćnim zvučnim sustavom, koji će vam, sigurni smo, omogućiti fantastičan doživljaj gledanja. 

Man,Watching,Tv,Or,Streaming,Movie,Or,Series,With,Smart

Od značajki Hisense QLED TV modela zasigurno treba istaknuti i Smooth Motion, koja osigurava glatku sliku bez "glitcheva", a sportske entuzijaste zaljubljene u gledanje utakmica s nogu će oboriti Sport Mode, stvoren za brzu izmjenu slika, zahvaljujući kojem više nikad nećete propustiti niti jedan prekršaj u igri. A s ovim televizorom više nije ni važno jeste li dnevni ili noćni tip jer Hisense koristi tehnologiju Ambient Adaptive Light, kojom se slika na ekranu prilagođava ovisno o svjetlosti u prostoriji. 

Zato, ako planirate karijeru u profesionalnom gamingu, ili ste jednostavno u potrazi za uređajem koji će vam omogućiti najbolje iskustvo gledanja, ovaj kvalitetni televizor investicija je zbog koje nećete požaliti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

JGL nudi više radnih mjesta u novim pogonima u Rijeci
PROMO

JGL nudi više radnih mjesta u novim pogonima u Rijeci

JGL, vodeća farmaceutska kompanija u domaćem vlasništvu, oglasila je veći broj radnih mjesta na različitim pozicijama. To su: Operater pripreme materijala za proizvodnju, Operater u farmaceutskoj proizvodnji i Operater na poslovima čišćenja i dezinfekcije u sterilnoj proizvodnji.

Vidovnjakinja Sandra nas vraća na „pravi put“
PROMO

Vidovnjakinja Sandra nas vraća na „pravi put“

Ako vas more ljubavne, financijske, zdravstvene ili poslovne brige, znajte da je vidovnjakinja Sandra ovdje za vas! Bilo da ste u Hrvatskoj ili inozemstvu, Sandrinom „kirurški preciznom“ Daru vidovitosti neće promaknuti fini detalji iz vaše prošlosti, sadašnjosti i budućnosti!
Uzbudljive vijesti iz Zagreba – Grand May Texas Hold'em turnir
PROMO

Uzbudljive vijesti iz Zagreba – Grand May Texas Hold'em turnir

Ukoliko ste strastveni ljubitelj pokera i u potrazi za nezaboravnim turnirskim iskustvom, ne propustite priliku da se pridružite Elitnoj seriji Texas Hold’em Pokera u Grand Casinu Admiral!