Obavijesti

Promo sadržaj

Neželjeni događaji traže hladnu glavu: Važno je znati koje su vam preventivne mogućnosti

Neželjeni događaji traže hladnu glavu: Važno je znati koje su vam preventivne mogućnosti
2

Životno osiguranje predstavlja važan dio financijske stabilnosti i dobrobiti obitelji te se može tretirati i kao oblik dugoročnog ulaganja. Jednako kao životno, važno je i kasko osiguranje, što zagovaraju i TV voditeljica Jelena Glišić i skijač Ivica Kostelić

Kroz cijeli naš privatni i poslovni život izloženi smo različitim rizicima. Od zdravstvenih i imovinskih, preko nesretnih slučajeva, pa sve do rizika za poslovanje. Ako ne znamo na koji se način od tih rizika možemo osigurati i financijski zaštititi, u slučaju da se neki od njih ostvare, možemo se naći u ozbiljnim životnim ili poslovnim problemima. Povrh toga, proteklih nekoliko godina svjedoci smo brojnih elementarnih i drugih nepogoda koje su zadesile Hrvatsku, od požara i poplava do iznenadnih potresa, što nam samo dodatno potvrđuje kako živimo u turbulentnim i nepredvidivim vremenima, a neželjeni događaji traže hladnu glavu. Posljedice bilo koje nepogode, elementarne ili ne, ili nezgode značajno se mogu ublažiti ako stvorimo svijest o preventivnim mogućnostima koja nam nude društva za osiguranje kako bi se adekvatno i na vrijeme zaštitili.

Budući da nitko od nas ne može znati što donosi sutra,  važno je biti spreman za sve moguće scenarije koji nas mogu zadesiti. Životno osiguranje jedno je od vrsta osiguranja koje predstavlja važan dio financijske stabilnosti i dobrobiti obitelji, a može se tretirati i kao oblik dugoročnog ulaganja. Jednako kao životno, važno je i kasko osiguranje, što zagovaraju i TV voditeljica Jelena Glišić i naš poznati alpski skijaš Ivica Kostelić.

Sklapanje ugovora o osiguranju života odgovorna je i mudra odluka, kojom se osigurava zaštita u nepredviđenim životnim situacijama, kao i financijska sigurnost u budućnosti – kako za osiguranika tako i za članove obitelji kao buduće potencijalne korisnike police životnog osiguranja koju je osiguranik ugovorio. Polica životnog osiguranja predstavlja jamstvo da će oni koje volite biti zaštićeni u slučaju da se vama nešto dogodi.

Zna to vrlo dobro i alpski skijaš Ivica Kostelić, koji ima svoju policu životnog osiguranja. 

- Skijam cijeli svoj život, ali sada, kada sam osnovao i vlastitu obitelj, lakše se opuštam u dubokom snijegu svjestan da ako mi se dogodi i najmanja nezgoda moje najbliže i mene  čeka mirnija i sigurnija budućnost. Razmisli i donesi odgovornu odluku  i ugovori životno osiguranje jer na taj način osiguravaš buduću financijsku sigurnost sebe i svojih najdražih – kaže Ivica i  napominje kako je vrlo važno educirati i podizati svijest o važnosti osiguranja, prvenstveno kod mladih. Ponude polica životnog osiguranja razlikuju se od osiguravajućeg društva do osiguravajućeg društva, a u Hrvatskoj su najpopularniji klasično i mješovito životno osiguranje, rentno te investicijsko životno osiguranje. 

Ugovaratelj police životnog osiguranja za iznos od 200 kuna mjesečno i na razdoblje od 20 godina, u slučaju doživljenja,  odnosno nakon isteka ugovorenog trajanja osiguranja, može raspolagati pristojnim novčanim iznosom, koji omogućuje kvalitetniji životni standard u budućnosti, a da pritom redovite mjesečne uplate „niti ne osjeti“, a u slučaju nezgode, invalidnosti ili smrti, tijekom trajanja police, korisnik osiguranja dobiva određene iznose novca za određeni tip nezgoda.  

Jednako kao životno, vrlo je važno i kasko osiguranje. U prometu smo svaki dan, a samo jedan trenutak nepažnje (ponekad i ne našom krivicom) može nas stajati i nekoliko tisuća kuna. Polica kasko osiguranja pokriva štetu koju na vašem automobilu može uzrokovati nezgoda u prometu, ali za razliku od police obveznog auto osiguranja, kasko štetu pokriva čak i u slučajevima u kojima ste vi krivi za štetni događaj. U slučaju prometne nezgode u kojoj ste vi krivi, obvezno osiguranje od automobilske odgovornosti pokriva štetu nastalu na automobilu druge osobe, a kasko osiguranje pokriva štetu  na vašem automobilu, bez obzira na to bili vi krivi ili ne. Iznimka je jedino vožnja u slučajevima kad je osoba pod utjecajem alkohola, opijata te u slučaju namjernog izazivanja i provociranja nezgode. Važno je istaknuti i kako polica kasko osiguranja istodobno pokriva i određena oštećenja na vozilima koja su se dogodila izvan prometa, poput oštećenja nastalih pri pokušaju provale, krađe te raznih vremenskih nepogoda.


- Ne možemo, naravno, utjecati na sve životne situacije i određivati im put, ali tamo gdje možemo utjecati, zašto ne umanjiti štetu kad već do nje dođe? Jedna od tih životnih situacija definitivno je ona u prometu. Svakodnevno sam u automobilu i zato odlučujem pametnije i biram KASKO osiguranje kako bih imala sigurnije sutra! Osigurala sam se na vrijeme jer vrijeme je jedino što ne možeš vratiti - mišljenje je voditeljice Jelene Glišić, koja svima preporučuje da na vrijeme uzmu svoj kasko. 

Ivica i Jelena samo su primjeri koje bismo svi trebali slijediti kako bismo imali bolju i sigurniju budućnost. Projekt financijskog opismenjavanja na području osiguranja "Sigurnije sutra" zajednički provode društva za osiguranje i Hrvatski ured za osiguranje (HUO) uz potporu Udruženje osiguravatelja Hrvatske gospodarske komore.

Na web stranici https://sigurnijesutra.huo.hr/ pronaći ćete važne informacije iz svijeta osiguranja, naučiti kako se od rizika osigurati i financijski zaštititi te doznati zašto je danas, možda više nego ikad prije, važno imati osiguranje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje
PROMO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje

Gala peleti i briketi ekološka su rješenja za grijanje koja objedinjuju visoku učinkovitost, financijsku dostupnost te praktičnost za svakodnevnu uporabu. Cijeli proces proizvodnje Gala peleta je automatiziran

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?
sadržaj donosi petrol

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?

Suočeni s intenzivnom konkurencijom na tržištu rada, poslodavci se nalaze pred jednim od najvećih izazova: kako privući i zadržati kvalitetne radnike?
King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju
PROMO

King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju

Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.