Obavijesti

Promo sadržaj

Njemačka koju još niste upoznali – dva bisera koja morate posjetiti

Njemačka koju još niste upoznali – dva bisera koja morate posjetiti
3

Iako smo se uslijed specifičnih uvjeta putovanja i života zadnjih nekoliko godina malo okrenuli prirodi i manje naseljenim mjestima koja nude više privatnog prostora za svakog posjetitelja, ljepota urbanih središta bogate povijesti i kulture nije nestala

Kada ih posjećujemo, možda se manje zadržavamo u zatvorenim prostorima, no upravo zato više pažnje posvećujemo samom izgledu grada koji nas dočekuje s osmjehom na licu – njegovoj arhitekturi, street-artu, parkovima, trgovima, živopisnim ulicama i zanimljivim stanovnicima koji njima prolaze.

Neke ste gradove u Njemačkoj sigurno već posjetili, vjerojatno one najveće i najpoznatije. Uvijek se lijepo u njih vratiti i vidjeti što se promijenilo od posljednjeg posjeta. Ipak, ne treba zanemariti ni sve druge gradove o kojima možda ne znate puno, no koji upravo zbog toga kriju broje tajne i ljepote koje vrijedi otkriti. Neke od njih krase prekrasni dvorci ili crkve, neki su centri urbane kulture, dok su u nekima snimani filmovi koje su gledali milijuni gledatelja diljem svijeta.

Regionalni krajolici Njemačke odišu posebnom atmosferom ne samo zahvaljujući karakterističnom  geografskom položaju, već i zbog povijesnih događaja i bogatstva kulturnih utjecaja. Od prizora slamnatih krovova na sjeveru, do bogato oslikanih fasada u Gornjoj Bavarskoj; od ciglenih gotičkih građevina pa sve do modernističke arhitekture – šarm gradova određen je kulturnim naslijeđem područja u kojem se nalaze.

U nastavku vam donosimo 2 zanimljive destinacije koje će sigurno obogatiti vaše iskustvo Njemačke!

Erfurt: povijesni most kakav nećete naći nigdje drugdje

U Erfurtu, glavnom gradu savezne republike Tiringije, očekuje vas posebna znamenitost: Trgovački most. Most potječe iz srednjeg vijeka, kada je Erfurt bio živahno trgovačko središte. Danas je to najduži neprekinuti most s naseljenim kućama u Europi. Prilikom šetnje po mostu jednostavno morate posjetiti male trgovine, umjetničke galerije i kafiće. Iza njega stoji zadivljujući Stari grad sa svojom veličanstvenom gotičkom gradskom vijećnicom, lijepim restauriranim drvenim kućama, prekrasnom renesansnom arhitekturom i brojnim zelenim površinama. Idealan  poziv na otkrivanje i opuštanje. Ako se u gradu nađete tijekom ljeta, čeka vas festivalska atmosfera. "Festival Trgovačkog mosta" svakog lipnja okupi do 100.000 posjetitelja koji uživaju u američkoj limenoj glazbi i veličanstvenoj panorami grada obasjanog vatrometom i svjetlosnim spektaklima.

Bremenska niska bisera: jedinstveni srednjovjekovni Schnoor

Poznate atrakcije, fascinantna arhitektura i povijest gdje god pogledate – to je u srcu mnogih njemačkih gradova. Gore na sjeveru zemlje čeka vas poseban dragulj: Schnoor, idilični stari grad na rijeci Weser. Najstarija četvrt Bremena svoj naziv duguje donjonjemačkoj riječi za "konop". Živopisne kućice i trgovine koje vas pozdravljaju jedna za drugom savršen su prizor za svako oko. Male šarmantne zgrade izgledaju poput bisera koji nižu duž uličica, od kojih su neke toliko uske da im obje strane možete dodirnuti raširenim rukama. Kao i mnogi njemački stari gradovi, Schnoor se tijekom stoljeća razvio u uspješnu turističku četvrt. Danas tamo možete uživati ​​u ukusnoj kavi i domaćim kolačima u ljubazno uređenim kafićima, kupiti suvenire od obrtnika ili posjetiti muzej "Priča o Bremenu" i kazalište Packhaustheater.

 

 

Više o zanimljivim manjim destinacijama u Njemačkoj saznajte na stranici Njemačke turističke zajednice.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
PROMO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku

Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?
PROMO

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?

Riječanin Luka Matković utrkivat će se protiv Maxa Verstappena na Player 0.0 globalnom finalu!
Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija
PROMO

Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija

Isprobali smo svrdlo s karbidnim vrhom. Iako ga na gradilištima od milja zovu čarobnim štapićem, riječ je o priboru kojeg se pribojava svaka armirano-betonska konstrukcija.