Obavijesti

Promo sadržaj

Nova akcija ugradnje plinskih instalacija

Nova akcija ugradnje plinskih instalacija

Posljednjih godina brojne vozače sve više privlači ugradnja plinske instalacije u benzinska vozila, a sada im je to još povoljnije uz Ininu akciju koja uključuje 2000 kuna na INA kartici

Nakon relativno brzog povrata početne investicije vožnja na plin može biti upola jeftinija u odnosu na pogon benzinom. Ako se uzme za primjer automobil koji prosječno troši 8 litara benzina na 100 kilometara te godišnje prijeđe prosječno 12.500 kilometara, ušteda u finalu iznosi otprilike 4.500 kuna godišnje ili oko 50 posto. Treba pritom napomenuti kako je jedinična prosječna potrošnja autoplina nešto viša u odnosu na benzin, radi specifične gustoće proizvoda, pa vozilo koje prosječno troši 8 litara benzina na 100 kilometara, trošit će otprilike 9 litara na 100 kilometara autoplina. Iznos uštede ovisi o tipu motora automobila, prosječnoj potrošnji i prijeđenim kilometrima, pa će iznos ušteda u svakom individualnom slučaju biti drugačiji, a naš primjer je  isključivo informativnog karaktera.

Autoplin se smatra alternativnim gorivom sukladno Direktivi Europske unije 2014/94, a u odnosu na druga fosilna goriva ima najmanje utjecaja na okoliš jer izgara bez dima, čađe i neugodnih mirisa. *Istraživanja pritom pokazuju da se vožnjom na autoplin u okoliš ispušta 75 posto manje ugljičnog monoksida, 85 posto manje čestica čađe, 40 posto manje dušikovih oksida te 10 posto manje ugljičnog dioksida nego prilikom vožnje na benzin. U odnosu na dizelsko gorivo razlike su još izraženije, osim kad je riječ o CO2. Također, autoplin u odnosu na benzin smanjuje emisije toksina i drugih tvari poput benzena i toluena do 96 posto.

Ovog proljeća i ljeta INA ponovno pokreće uspješnu akciju ugradnje plinske instalacije u benzinska vozila s ciljem osvještavanja i poticanja razvoja tržišta autoplina. U dosadašnjim Ininim akcijama više od 2000 vozača se odlučilo na ugradnju plinske instalacije u vozila, a kako i ne bi kad su pogodnosti odlične. Akcija uključuje ugradnju vrhunske plinske instalacije od strane ovlaštenih servisera s 2 do 5 godina jamstva na sustav, po cijeni od 6.500** kuna s uključenih 2.000 kuna za autoplin na INA kartici. INA autoplin dostupan je za punjenje na Ininim maloprodajnim mjestima, a njegova kvaliteta usklađena je s europskom normom za autoplin EN 589.

Akcijska ponuda vrijedi od 1. travnja do 15. srpnja 2021. godine, a uključeni iznos na kartici može se potrošiti na Ininim maloprodajnim mjestima u periodu od godine dana od aktivacije kartice.

 

*Navedeni postoci temelje se na podacima iz dostupnih istraživanja na području EU te su isti navedeni u procijenjenome okvirnom rasponu i isključivo su informativnog karaktera

**jednokratno gotovinsko plaćanje, vozila s četiri cilindra; cijena ovisi o odabranom plinskom sustavu

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine
PROMO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine

Hit Mister Dzirla Čang Šlang, najprodavaniji čaj za reduciranje težine na svijetu (89 milijuna kupaca, od toga milijun I dvjesto tisuća u hrvatskoj I sa tradicijom 42 godine prisustva), na zahtjev mnogobrojnih kupaca ponovno je dostupan na hrvatskom tržIštu!

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije
PROMO

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije

Upalite svoje roštilje i pripremite se za najukusniju grill sezonu ikada! Prvi maj je tu, a sve je spremno da ga proslavite s najfinijim mesom iz neodoljivih mix&grill kutija by the Meat.
Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'
PROMO

Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'

Tvrtka Intersnack Adria time osnažuje potencijale darovite djece i potiče njihov doprinos stvaranju boljeg društva u cjelini