Obavijesti

Promo sadržaj

Nova SoMo Borac statua: Estetski uteg simbolizira težinu nagrade

Nova SoMo Borac statua: Estetski uteg simbolizira težinu nagrade
1

SoMo Borac iz godine u godinu uvodi novitete pa je tako ove godine i statua dobila novo ruho iza kojeg stoji 3D Tvornica

Bliži se datum održavanja SoMo Borac powered by Httpool koji ove godine donosi brojne novitete. SoMo Borac će se tako po prvi puta održati u formatu cjelodnevne konferencije koja će ugostiti najveće digital i medijske stručnjake iz regije i Europe. Više od 30 vrhunskih domaćih i inozemnih stručnjaka iz media i advertising industrije dijelit će svoje znanje o aktualnim temama kao što su AI, digitalna pretplata, performance marketing i mnoge druge.

Još jedna velika novost jest da statua najvažnije regionalne nagrade za digitalne radove ima novo ruho! Simpatični i lako prepoznatljiv ‘SoMo Borac’ je i dalje glavni motiv statue, no ove se godine nalazi na crnom postolju te s drugačijim dizajnom slova.

VIDEO

“U posljednjih 11 godina, SoMo Borac se suvereno pozicionirao kao najvažnija regionalna nagrada za digitalne radove i to se pokazuje iz godine u godinu postavljanjem novih rekorda u broju prijava, sa sve kvalitetnijim i kreativnijim projektima. Kako smo ove godine ušli u novo desetljeće, odlučili smo proširiti sadržaj događaja uvođenjem cjelodnevne konferencije, ali i nagraditi najbolje radove s novom, redizajniranom statuom. Nismo htjeli previše odstupati od svima nam dragog ‘SoMo Borca’, tako da je on i dalje u centru pažnje, ali smo dodali nekoliko novih elementa kako bi dodatno naglasili njegovu važnost i težinu za regionalnu digitalnu i medijsku industriju”, rekla je Ružica Vrdoljak Ličina, izvršna direktorica SoMo Borca.

Uteg koji simbolizira težinu nagrade

Iza novog izgleda statue stoji 3D Tvornica, kompanija koja već dugi niz godina sudjeluje u SoMo Borac projektu. Valent Turković, direktor kompanije 3D Tvornica, kazao je da su dodali uteg koji ima estetski aspekt, ali istovremeno simbolizira težinu i značajnost same nagrade.

“Tijekom procesa 3D modeliranja i post-obrade uveli smo tzv. pinove kako bismo osigurali precizno lijepljenje slova "SoMo Borac" i čvrsto ih postavili. Važno je napomenuti da i dalje koristimo isključivo biološki obnovljive materijale, PLA na bazi kukuruza, što osigurava ekološki prihvatljivu proizvodnju i mogućnost recikliranja. Ove promjene dodatno unaprjeđuju izgled i kvalitetu statue“, istaknuo je Turković.

S obzirom na to da je SoMo Borac statuta od samog početka rezultat 3D printanja, odlučili smo proučiti potencijal tehnologije koja stoji iza nje. Kako nam je objasnio Turković, današnji svijet 3D printanja postao je poput čarobnog štapića koji se može primijeniti gotovo svugdje. Spomenuta tehnologija primjenjuje se u zabavnoj, automobilskoj, medicinskoj pa i svemirskoj industriji, s time da pritom ne govorimo samo o prototipiranju, već o masovnoj proizvodnji s visokom kvalitetom proizvoda.

Nova era inovacija uz umjetnu inteligenciju

Kako SoMo Borac kontinuirano prati promjene na tržištu, ali i u segmentu novih tehnologija, spomenuti razvoj u 3D tehnologiji poprilično je vidljiv u izradi statue SoMo Borac. U prethodnim je godinama 3D Tvornica bila fokusirana samo na 3D printanje modela statue, koji se sastojao od slova, figure i postolja. Nakon printanja, posao se nastavljao "slanjem dalje" na procese post-obrade. Ove su godine, pak, preuzeli potpunu kontrolu nad procesom - umjesto samo 3D printanja, tim 3D Tvornice preuzeo je zadatke post-obrade te prilagodbe statue i postolja.

Turković predviđa pritom da će za pet ili deset godina izgled 3D printanja postat izuzetno uzbudljiv i transformacijski, s time da na vrata industrije kuca nova, velika era inovacija, potaknuta prvenstveno umjetnom inteligencijom.

„Jedna od značajnih promjena koju predviđam je upotreba govora za optimizaciju dizajna. To znači da ćemo moći jednostavno izraziti svoje želje, poput: 'Želim veće postolje za SoMo Borca 2024. godine, težu bazu i drugu boju.' Umjetna inteligencija će tada brzo generirati odgovarajući 3D model koji će uzeti u obzir pravila aditivne tehnologije, bilo da nam treba promjena ili zamjena postojećeg dizajna i tako dobiti zamjenske dijelove za automobil, nadomjestiti onaj dio perilice koji nam se izgubio ili dodati novi ukras za bicikl. Ovo će omogućiti personalizaciju i bržu izradu proizvoda prema našim željama“, zaključuje Turković.

Ulaznice za prvu SoMo Borac konferenciju su rasprodane, ali za sve one koji ne žele propustiti sjajne predavače, osigurajte svoj link za stream cijele konferencije na web stranici SoMo Borca, a do tada ne propustite i zanimljive sugovornike u podcastu SoMoCast, koji je realiziran sa streaming platformom Voyo: YouTube, Spotify, Deezer, Apple Podcasts i Google Podcasts.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Popularni svadbeni bend, Grupa Profeel & Tulumbus napravili spektakal u Zagorju
PROMO

Popularni svadbeni bend, Grupa Profeel & Tulumbus napravili spektakal u Zagorju

Nadaleko poznati najtraženiji svadbeni bend, Grupa Profeel, prošlog vikenda, uoči svadbene sezone predstavio je novitet na zagorskim cestama. Točnije, u sudjelovanju sa ’ Tulumbus-om’ pripremili su spektakal kakav se rijetko viđa

Andi Idrizi i Luigi Šalov među 250 boraca na hrvatskom castingu za HELL Boxing Kings
PROMO

Andi Idrizi i Luigi Šalov među 250 boraca na hrvatskom castingu za HELL Boxing Kings

Boksačke kvalifikacije u Zagrebu za milijunski nagradni fond
The Fall Guy - novi film Davida Leitcha spaja zvijezde ovoljetnih hitova Barbie i Oppenheimer
PROMO

The Fall Guy - novi film Davida Leitcha spaja zvijezde ovoljetnih hitova Barbie i Oppenheimer

Kaskader, novi film Davida Leitcha, spaja zvijezde ovoljetnih hitova Barbie i Oppenheimer – Ryana Goslinga i Emily Blunt.