Promo sadržaj

Komentari 0

Novi Peugeot e-Expert stigao u Hrvatsku

Novi Peugeot e-Expert stigao u Hrvatsku

PEUGEOT Expert obogaćuje svoju gamu u segmentu kompaktnih kombija s 100% električnim motorom

Novi Peugeot e-Expert lansira se na hrvatsko tržište od 1. svibnja 2021. godine.

Savršen primjer slobode izbora, novi PEUGEOT e-Expert ima:

Udoban u svim situacijama i za sve poslove, s velikim prostorom za utovar. Radni prostor koji čini svakodnevni život lakšim s tehnologijama u vozilu i snažnim dizajnom, novi PEUGEOT e-Expert također omogućava neograničeni pristup središtima gradova.

Sve originalne kvalitete PEUGEOT Experta, bez kompromisa i sada sa nula emisije ispušnih plinova.

Tržište u punom razvoju:

Nedavno nadopunjen s Euro 6D standardima s gamom prilagođenom specifičnom korištenju profesionalaca, Peugeot Expert sada postoji u 100% električnoj izvedbi i postaje Peugeot e-Expert.

Temeljen na činjenici da gotovo 80% vozača lakih gospodarskih vozila voze manje od 200 km dnevno, električna izvedba Peugeot Expert je očigledan izbor.

PEUGEOT e-Expert može udovoljiti svim potrebama kupaca :

Snažan i prepoznatljiv stil:

Vjeran konceptu marke sloboda izbora, novi Peugeot e-Expert zadržava mišićav i robustan stil izvedbe s unutarnjim izgaranjem, upotpunjen s nekoliko novih elemenata.

Izvana:

Unutrašnjost:

100% električna tehnologija:

Temeljen na modularnoj platformi EMP2 (Efficient Modular Platform), Peugeot e-Expert nudi 100% električni motor s maksimalnom snagom od 100 kW i maksimalnim okretnim momentom od 260 Nm dostupnim od samog početka za trenutnu reaktivnost, bez vibracija, buke, bez mijenjanja stupnja prijenosa i naravno bez emisije CO2.

Novi PEUGEOT e-Expert nudi 3 načina rada:

Performanse (u načinu rada POWER) su sljedeće:

Novi PEUGEOT e-Expert je prvo električno vozilo marke Peugeot koje nudi dvije autonomije, a kapacitet litij-ionske baterije je 50 kWh i 75 kWh.

Izvedbe (Standard i Long) dostupne s kapacitetom baterije od 50 kWh omogućava domet do 230 km prema protokolu WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedures).

Izvedbe Standard i Long mogu također biti opremljene s baterijom od 75 kWh s kapacitetom do 330 km, prema istom protokolu.

Dostupna su dva tipa ugradjenog punjača, za pokrivanje svih načina punjenja, sa 7.4 kW jednofaznim punjačem kao standard  i 11 kW trofaznim punjačem kao opcijom.

Načini punjenja su fleksibilni i prilagodljivi svakodnevnoj situaciji. Moguće je nekoliko vrsta punjenja:

Užitak u vožnji i praktičnost u svakodnevnom korištenju:

Novi Peugeot e-Expert spaja vanjske dimenzije s maksimalnim utovarnim kapacitetom. Pogonske baterije su smještene ispod tovarnog prostora tako da nimalo ne utječu na praktičnost korištenja. 

Ovaj položaj također pogoduje krutosti, osiguravajući ugodnu i udobnu vožnju kao i kod izvedbi s unutarnjim izgaranjem zahvaljujući optimalnom rasporedu težine.

Visine od 1.90 m osigurava da vozilo može ići gdje mnogi konkurenti ne mogu kao što su podzemne garaže i šoping centri s niskim krovištem i dr.

Novi PEUGEOT e-Expert je dostupan u istim izvedbama kao motori s unutarnjim izgaranjem kako bi udovoljio svim vrstama korištenja :

Kako bi se osigurala sigurnost pješaka, u gradu do 30 km / h, čuje se zvučni signal koji upozorava na kretanje vozila unaprijed ili unatrag. Garancija na baterije je 8 godina ili 160.000 km za 70% svog kapaciteta punjenja.

S ovim novim vozilo koji utjelovljuje snagu izbora, Peugeot ide korak dalje u elektrifikaciji svojih modela.

Novi Peugeot e-Expert oslanja se na 3 stupa: