Obavijesti

Promo sadržaj

Novi turistički adut Dalmacije – zeleni dnevni boravak Splita

Novi turistički adut Dalmacije – zeleni dnevni boravak Splita
2

Osniva se klaster „Dalmatinska zagora – splitsko zaleđe“, u Trilju održan prvi sastanak direktora turističkih zajednica i predstavnika lokalne samouprave Cetinskog kraja

Okupan suncem i morem, Split ima svoj zeleni dnevni boravak. Osmislile su ga turističke zajednice Cetinskog kraja udruživši se u jedinstveni projekt "Dalmatinska zagora - splitsko zaleđe" kako bi zajedničkim snagama promovirale njegove jedinstvene ljepote. Okosnicu bogate prirodne i kulturne baštine zelenog dnevnog boravka Splita predstavljaju rijeka Cetina, Sinjska alka, Park prirode Dinara i cetinska gastronomija.

Podrška lokalnih vlasti

Ciljevi udruživanja u klaster su zajednička promocija, brendiranje i unapređenje kvalitete postojećih proizvoda kao i razvoj novih – od gastronomije, outdoor aktivnosti poput biciklističkih i pješačkih staza, sportova na Cetini te konjičkog sporta po čemu je ovaj kraj s prepoznatljivom Sinjskom alkom i ergelom jedinstven.

Za realizaciju projekta aplicirat ćemo i na sredstva iz fondova za nerazvijena područja i udružene turističke zajednice, što će značajno pomoći daljnjem razvoju kvalitete turističkih sadržaja i plasmana na tržište. Dobar vjetar u leđa dali su i čelni ljudi gradova i općina podržavši inicijativu", rekao je član Turističkog vijeća županijske turističke zajednice, Šime Klarić nakon prvog sastanka direktora turističkih zajednica i čelnika jedinica lokalne samouprave, održanog u hotelu Sv. Mihovil u Trilju.

Bit će to održiv, zeleni i turistički kvalitetan proizvod za aktivnosti svih 365 dana u godini koji će povezati lokalne davatelje turističkih usluga i male lokalne poljoprivredne proizvođače te tako zatvoriti destinacijski lanac vrijednosti ovog dijela Zagore, složili su se direktorica TZ Grada Sinja Monika Vrgoč, direktorica TZ Grada Vrlike Dijana Maras, direktor TZ općine Dugopolje Tomislav Balić i direktorica TZ grada Trilja Andriana Ivković, koja je bila domaćin prvog sastanka.

U fokusu županijske turističke zajednice

Slavija Jačan-Obratov, direktorica Sektora za sustav turističkih zajednica i razvoja proizvoda u Hrvatskoj turističkoj zajednici, sudionicima sastanka objasnila je prednosti i mogućnosti korištenja fondova za nerazvijena područja te sukladno marketinškom planu, potencijal Dalmatinske zagore kroz projekte koji se mogu realizirati i dugoročno gledajući pridonijeti razvoju ovog područja.

Prema riječima direktorice TZ Splitsko-dalmatinske županije Ivane Vladović čitava Dalmatinska zagora u fokusu je promotivnih aktivnosti županijske turističke zajednice, a uz nju podršku projektu na sastanku su dali gradonačelnici i načelnici gradova i općina Cetinskog kraja i predstavnici Viteškog alkarskog društva.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Zgrabi 15 € na Horizont Shopu i počasti se. Požuri, samo najbržih 100  dobiva ovaj kupon!
ORANŽ EUFORIJA

Zgrabi 15 € na Horizont Shopu i počasti se. Požuri, samo najbržih 100 dobiva ovaj kupon!

Osim godišnjeg pristupa ekskluzivnom sadržaju na dar dobivate kupone za shopping i usluge vrijedne 85 eura. Najbržih 100 dobit će Horizont Shop kupon od 15 eura

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti
PROMO

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti

Autoservis Autotek Vaš je pouzdani partner za održavanje i popravak vozila. Pružaju vrhunsku uslugu uz korištenje najnovije tehnologije i visokostručno osoblje
B2Run sezona 2024. kreće iz Splita: Pridružite im se i vi 16. svibnja na poslovnoj utrci
PROMO

B2Run sezona 2024. kreće iz Splita: Pridružite im se i vi 16. svibnja na poslovnoj utrci

Sa splitske Rive poslovnjaci iz grada i okolice startaju s utrkom 16. svibnja. A nakon toga, očekuje ih aftework druženje uz glazbu