Obavijesti

Promo sadržaj

O ovome se šuška: bio&bio u dvije godine poštedio planet dvije tone plastike!

O ovome se šuška: bio&bio u dvije godine poštedio planet dvije tone plastike!
4

Dan planeta Zemlje sjajna je prilika da ideje koje imamo o njenom očuvanju provedemo u djelo. Za bio&bio je ovaj dan posebice znakovit jer su ga u našoj regiji, prije više od 30 godina, pokrenuli upravo njegovi osnivači - Zlatko Pejić i Jadranka Boban Pejić

Dugogodišnje zagađenje plastikom te zabrinjavajuća prisutnost mikroplastike u zraku, vodi i hrani nameću pitanje - kako smanjiti to opterećenje? Prirodi je potrebno čak 240 godina za razgradnju jedne plastične vrećice, a čak 1000 godina da razgradi jedan plastični predmet. bio&bio je u protekle 2 godine, zahvaljujući prebacivanju svoje robne marke u šuškavu ambalažu od celuloznih vlakana, poštedio planet čak 2 tone plastike!

bio&bio kupci kao najveća podrška

Ovaj pionirski projekt pokrenut je 2020., a do danas je zapakirano više od 140 različitih proizvoda koji se nalaze na bio&bio policama. Od prvog dana, najveću podršku ovoj hvalevrijednoj inicijativi pružaju njihovi vjerni kupci, i sami željni pozitivnih promjena. Svaki put kada posežu za organskim proizvodima u šuškavoj, kompostabilnoj ambalaži, bio&bio kupci direktno utječu na smanjenje plastike u okolišu.

Idu u isti koš s korom banane ili salatom

Šuškava folija u koju se pakiraju žitarice, mahunarke, orašidi, sjemenke i druga organska hrana ne sadrži plastiku. Ona je načinjena od prirodnih celuloznih vlakana koja se u potpunosti razgrađuju. Nakon korištenja, vrećicu i naljepnicu, koja je također biorazgradiva, možete odložiti u kantu za bio otpad zajedno s ostacima kora voća i povrća, ljuskama jaja, taloga od kave i slično.

Svatko može biti dio pozitivnih promjena

Svatko od nas svojim postupcima može pozitivno utjecati na vlastito zdravlje i zdravlje okoliša: paziti na potrošnju vode i električne energije, kupovati organske namirnice, razvrstavati otpad, ponovno koristiti ili reciklirati stvari, izbjegavati korištenje jednokratne plastične ambalaže i slično.

Odabirom organskih bio&bio proizvoda u kompostabilnoj ambalaži, izravno doprinosite zdravijem i zelenijem planetu, kojeg ostavljamo budućim generacijama.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
PROMO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku

Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?
PROMO

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?

Riječanin Luka Matković utrkivat će se protiv Maxa Verstappena na Player 0.0 globalnom finalu!
Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija
PROMO

Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija

Isprobali smo svrdlo s karbidnim vrhom. Iako ga na gradilištima od milja zovu čarobnim štapićem, riječ je o priboru kojeg se pribojava svaka armirano-betonska konstrukcija.