Obavijesti

Promo sadržaj

Komentari 12

Obiteljsko poslovanje: biste li i vi radili sa svojim roditeljima?

Obiteljsko poslovanje: biste li i vi radili sa svojim roditeljima?

Obiteljska poduzeća su sve češći oblik poslovanja u Hrvatskoj. Mnoga djeca odluče krenuti putem roditeljske profesije te se tada kao logično rješenje nameće upravo obiteljski posao. Saznali smo koje su prednosti ovakvog rada

VIDEO

Prema istraživanju američke tvrtke Family Firm institute, obiteljska poduzeća čine čak dvije trećine poslovanja u svijetu, što znači da su esencijalna i za ekonomski rast, kao i za stvaranje radnih mjesta. Stoga je velika vjerojatnost da ćete u svom radnom vijeku barem jednom raditi u obiteljskoj tvrtki

Svi znamo kako to izgleda prema "van", koje su tipične dobre i loše strane takvih poduzeća, no kako to izgleda s insajderske strane, iz perspektive onih koji rade sa svojim roditeljima, djecom i/ili braćom i sestrama? Sjeli smo s članovima jedne tvrtke koja se izrazito ponosi svojom obiteljskom tradicijom i svime što im takav način rada pruža. 

Zaposlenici kao proširena obitelj

Štimac centar dentalne medicine u Zagrebu s ponosom se preko 30 godina brine o osmijesima mnogih pacijenata iz Hrvatske i inozemstva. Osnivačica centra i glavna dijagnostičarka, Maja Jagodić-Štimac, dr.med.dent., pojačanje u vođenju svog centra dobila je u svojoj djeci, na koje je očito prenijela strast prema stomatološkom pozivu.

Osim činjenice da na ovakav način puno više vremena provedu zajedno kao obitelj, međusobno su si najveći kritičari, ali i najveća motivacija za rad i usavršavanja u struci. 

- Jesam li ponosna na svoja dodatna dva doktora dentalne medicine u kući? Naravno da jesam, ne samo kao majka nego kao i kolegica u struci. Zajedno činimo neuništivi trojac, i kad vidim koliko moja djeca ulažu truda i brige u svakog pacijenta koji nam dođe, bio on s nama samo 10 minuta na pregledu ili pak dugi niz godina, imam osjećaj da sve mogu - sa smiješkom nam odgovara doktorica Maja. 

Prisnost i obiteljska atmosfera prenosi se i na druge članove Štimac centra, jednostavno drukčiji način rada ne mogu niti zamisliti, poručuje nam trio Štimac. 

- Rad uz majku i brata specifičan je osjećaj i drago mi je što smo svi na okupu i što smo si podrška. No tako je i s našim ostalim zaposlenicima. Svi smo mi jedna velika obitelj, od čistačice i radnica na recepciji, pa do doktora dentalne medicine, to se jednostavno osjeti. Svatko tko se bavi stomatologijom zna koliko je ono zahtjevan i ponekad stresan posao. Svi dijelovi cjeline moraju biti skladni kako bismo zajednički mogli biti izvrsni u svom poslu. Ipak je ovdje riječ o zdravstvenim uslugama, gdje mjesta za pogreške i krive procjene ne smije biti - nadovezuje se doktorica Elena Štimac Vukojević, orijentirana estetskoj stomatologiji u Štimac centru. 

Posvećenost poslu je prioritet

Treći član obitelji, doktor Filip Štimac, ujedno je i glavni oralni kirurg ovog dentalnog centra. Ističe da je vođenje vlastite tvrtke te rad u istoj istovremeno i ponos i prokletstvo, jer su očekivanja visoka. 

- U ovom poslu rezultati se odmah vide, odnosno rekao bih pacijent ih odmah osjeti, a vi stojite neposredno iza njih svojim rukama i imenom, kao doktor i kao vlasnik tvrtke. Očekivanja koja su uperena prema vama su visoka, a tu je onda i obitelj pred kojom nema muljanja. Ako mislimo da jedan član uprave nije postupao dobro, to mu odmah iskreno i kažemo. Ovakav odnos moguć je jedino s članovima obitelji i vjerujte mi, to vas tjera da uvijek budete izvrsni u svemu što radite, jer znate da je vašoj okolini u iskrenom interesu da budete sretni i izvrsni u svom poslu. Još kad pacijent osjeti tu našu strast i toplinu s kojom se odnosimo prema svakom aspektu posla, i on nam vraća te pozitivne vibracije. To se pak dalje odražava na posao svih nas u centru i tada doma zaista svi odlazimo sretni i zadovoljni - zaključuje.

Dokaz ovih tvrdnji je i činjenica da ovaj obiteljski brend iza sebe ima brojna priznanja izvrsnosti od strane pacijenata i struke. Priznanja su to koja se ne shvaćaju olako, već služe kao odskočne daske za mnoge planove za budućnost Štimac centra. Ulaže se u suvremene tehnologije, stručni kadar se širi, a sve s ciljem da pacijenti izađu što sretniji i opušteniji nakon tretmana u ovom dentalnom centru.

Budućnost je svijetla

Velika prednost obiteljskih poduzeća je ta što su uglavnom stabilna. Obitelj čiji članovi uspijevaju skladno funkcionirati kako na privatnom tako i na poslovnom planu, želi stabilnu i sretnu budućnost i za svoju tvrtku, zaposlenike, a na kraju krajeva i korisnike svojih usluga ili proizvoda. Na kraju krajeva, njihova pozitivna iskustva i pohvale najveća su nagrada kojom se jedna tvrtka može ponositi. 

- Odnos stomatologa i pacijenta je svetinja. I nije to samo mrtvo slovo na papiru ili prodajna fraza. Kad kažemo da smo tu za vas to i mislimo. S vama je od početka do kraja vašeg puta tim vrhunskih stručnjaka kojima je primarni cilj da se doma vratite s lijepim novim osmijehom i da iz naše ordinacije izađete sretni i opušteni. To je veliko obećanje, s obzirom na to da stomatologu ne ide svatko lakim koracima, no to je otpočetka i naš profesionalni credo kao dentalnih stručnjaka, ali i moto cijelog Štimac brenda - poručila nam je za kraj doktorica Jagodić-Štimac.  

Dobar glas daleko se čuje, a mi smo se uvjerili u to da će glas obiteljskog brenda Štimac centra odzvanjati sretnim prizvukom mnogih novih zadovoljnih osmijeha još dugi niz godina. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Holcim Hrvatska predvodi put prema dekarbonizaciji na događaju "Journey to Net Zero"
PROMO

Holcim Hrvatska predvodi put prema dekarbonizaciji na događaju "Journey to Net Zero"

Holcim Hrvatska, vodeća tvrtka u građevinskoj industriji, oduševila je svoje partnere, dobavljače i kupce na ekskluzivnom događaju "Journey to Net Zero" u prestižnoj Laubi.

Kineska 40. antarktička ekspedicija uspješno završila
PROMO

Kineska 40. antarktička ekspedicija uspješno završila

U organizaciji Ministarstva prirodnih resursa 40. kineska antarktička ekspedicija krenula je iz istočne kineske općine Šangaj 1. studenoga 2023. Tim ekspedicije prešao je više od 30 000 nautičkih milja
Vaš saveznik u borbi s prašinom i dlakama
PROMO

Vaš saveznik u borbi s prašinom i dlakama

Recite zbogom čak i najmanjim česticama prašine i osigurajte čist dom za svoju obitelj