Promo sadržaj

Komentari 0

Objavljene nominacije za drugu Rock&Off nagradu!

Objavljene nominacije za drugu Rock&Off nagradu!

Na konferenciji za medije održanoj 8. siječnja u zagrebačkoj Tvornici kulture otkrivene su nominacije za drugu Nezavisnu novinarsku nagradu Rock&Off. Pjevač i pijanist J.R. August osvojio je čak 5 nominacija

Pjevač i pijanist J.R. August osvojio je čak 5 nominacija, a slijede ga jazz projekt Chui, zagrebački Porto Morto te riječki duo The Siids s po četiri nominacije.

Overflow brani rockerske snage s tri nominacije, koliko su također dobile sjajne Aklea Neon i Sun U. Među nominiranima su i prošlogodišnji dobitnici Detour, Vojko V, Jonathan te The Strange, uključujući i Irenu Žilić, Gorana Bareta & Majke, Kandžiju, Sachera, Pavla Miljenovića, Tonija Starešinića, U pol' 9 kod Sabe, Valentina Boškovića, Urbana & 4 te Z++.

Stručni žiri sastavljen od 77 novinara i medijskih djelatnika iz čak 40 različitih medija koji već niz godina sustavno prate i usmjeravaju domaću glazbu odabrali su najbolje glazbenike u Hrvatskoj u dva kruga glasanja. Devet kategorija Nagrade Rock&Off su: Album godine, Pjesma godine, Veliki prasak, Koncertni izvođač godine, te izvođači godine u žanrovskim kategorijama "Rock&Off", "Pop&Off", "Rap&Off", "Elektro&Off" te "Jazz&Off". Za drugu Nezavisnu glazbenu novinarsku nagradu Rock&Off pristiglo je preko čak 400 prijava te pred žirijem nije bilo lagan posao.

Zadnja, deseta, kategorija rezervirana je za medijskog pokrovitelja Iskon i njegovu „Iskonovu nagradu publike“ koja će se odabrati neposredno prije same dodjele na njihovim web stranicama. Suradnju s Rock&Offom komentirali su i iz Iskona. "U Iskonu, iako smo telekom a ne glazbena industrija, njegujemo iste vrijednosti kao Rock&OFF. U obje organizacije kao urbani alternativci želimo upoznati što više ljudi s kvalitetom proizvoda koji imaju svrhu i sjajan karakter. Projekt se zato odlično uklopio i u Iskonovu sponzorsku strategiju „Zaljubljeni u dobru glazbu".

U 2020. godini, uz samu dodjelu nagrada, u suradnji s Rock&OFF-om realizirat ćemo još nekoliko inicijativa, meðu kojima je i druga sezona uspješnog Velikog glazbenog kviza u Tvornici kulture" - objasnio je Krešimir Madunović, predsjednik Uprave Iskona. Glasovanje za Iskon nagradu publike, izvođačima izuzetno dragu kategoriju, kreće 10. siječnja na stranici www.iskon.hr. Zaljubljenici u dobru glazbu mogu ostaviti svoj glas jednom dnevno najkasnije do 29.1.2020. godine. Najsretnijih troje osvojit će Denon glazbene nagrade: gramofon, wi-fi zvučnik i slušalice.