Objavljeni top 5 poslodavci partneri za 2020. godinu | 24sata
Obavijesti

Promo sadržaj

Objavljeni top 5 poslodavci partneri za 2020. godinu

Objavljeni top 5 poslodavci partneri za 2020. godinu
6

SELECTIO je objavio listu TOP 5 Poslodavaca Partnera za 2020. godinu. Riječ je o listi organizacija koje su u protekloj godini postigle najviše ocjene prilikom certifikacije njihovih HR procesa u sklopu projekta Certifikat Poslodavac Partner

SELECTIO je objavio listu TOP 5 Poslodavaca Partnera za 2020. godinu. Riječ je o listi organizacija koje su u protekloj godini postigle najviše ocjene prilikom certifikacije njihovih HR procesa u sklopu projekta Certifikat Poslodavac Partner. Na prvom mjestu liste nalazi se INA, drugo mjesto dijele Atlantic Grupa, Erste banka i Zagrebačka pivovara, a listu zaključuje JGL.

Konzultantska kuća SELECTIO 2005. godine je pokrenula projekt Certifikat Poslodavac Partner s misijom promoviranja izvrsnosti u upravljanju ljudskim resursima. Sam projekt uključuje analizu i ocjenjivanje HR sustava organizacija prema najboljim svjetskim praksama u 5 opsežnih područja te je dosad u projektu sudjelovalo preko 120 organizacija, dok status Poslodavca Partnera nose samo one organizacije koje u svakom području ostvare minimalno 70%, a ukupno 75% bodova.

Od 2008. godine, SELECTIO objavljuje i godišnju listu TOP 5 Poslodavaca Partnera, odnosno, listu onih 5 organizacija koje su u protekloj godini od svih certificiranih organizacija ostvarile najviše rezultate i tako pokazale iznimnu razvijenost svojih HR sustava. Iz tvrtke SELECTIO naglašavaju kako je 2020. godina bila je izazovna za sve, a kako je upravo u ovakvim neizvjesnim i izazovnim vremenima kvalitetno upravljanje zaposlenicima i briga za njih od presudne važnosti za uspješno poslovanje tvrtki, što su nagrađene tvrtke i prepoznale.

Ovogodišnju listu TOP 5 Poslodavaca Partnera čine:

  • INA
  • Atlantic Grupa
  • Erste banka
  • Zagrebačka pivovara
  • JGL

Izdvajamo što su predstavnici nagrađenih tvrtki istaknuli povodom stjecanja ovog priznanja:

Najveća snaga naše kompanije su upravo radnici, stoga INA kontinuirano ulaže u područje upravljanja ljudskim resursima. Fokusirani smo na njihovu dobrobit, s naglaskom na usklađenje privatnog i poslovnog života, kao i na njihovu motivaciju za koju smatramo da je ključ uspjeha. Zadovoljstvo nam je što smo prepoznati kao vodeći poslodavac te nam je čast biti u TOP 5 Poslodavaca Partnera.

Vladimira Senčar Perkov, direktorica Ljudskih resursa u Ini

„Svake godine bez zadrške dajemo na reviziju procedure, programe i inicijative koje provodimo kao tim za Ljude i kulturu sa željom da dobijemo temeljit i nezavisan uvid u njihovu kvalitetu. Vjerujemo kako je upravo otvorenost za različite perspektive i mišljenja ključan sastojak uspjeha u postizanju izvrsnosti te čestitamo svim kompanijama koje jednako uspješno podižu ljestvicu u kvaliteti brige za ljude, vrijednosti i kulturu.“

Mojca Domiter, izvršna direktorica za Ljude i kulturu u Atlantic Grupi

"Brzina i snaga prilagodbe novim okolnostima koju su naši zaposlenici pokazali tijekom 2020. godine nešto je što nas čini uistinu ponosnima, a naš posao je olakšavati im tu prilagodbu. Pred nama je jedno novo razdoblje i vjerujemo da možemo biti njegovi kreatori. Baš iz tog razloga smo pokrenuli platformu #radimpametno koja se bavi novim načinima rada u svim bitnim segmentima.

Maja Crnjak, direktorica Sektora ljudskih potencijala Erste banke

„Dobra i brza reakcija u krizi rezultat je kontinuiranog strateškog pristupa HR praksama koje nas već godinama drže u samom vrhu najboljih poslodavaca. Drago nam je da struka i dalje prepoznaje našu strategiju koja je temeljena primarno na zadovoljstvu i dobrobiti zaposlenika. Tako smo i u ovoj vrlo izazovnoj godini, uz niz well-being aktivacija, uspjeli zadržati prava radnika, osigurati njihovu maksimalnu zaštitu zdravlja i sigurne uvjete za rad. Hvala svim kolegama koji su opet pokazali da su najbolji kad je najteže i da je naizgled nemoguće – u zakon timu uvijek moguće.“

Jadranka Sakoman, direktorica ljudskih resursa Zagrebačke pivovare

„Priznanje je potvrda JGL-ovim praksama i nastojanjima da se naši ljudi u organizaciji osjećaju dobro i sigurno, a da su pritom dio inspirativne, internacionalne priče koju pokreće znanstveno i tehnološki napredno okruženje. JGL pruža priliku onima koji su strastveni, inovativni i stručni, a u isto vrijeme omogućujemo zdravu ravnotežu između privatnog i poslovnog života.“

Mislav Vučić, glavni izvršni direktor JGL-a

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Ne propustite Summer sale u najvećem outletu u Hrvatskoj!
PROMO

Ne propustite Summer sale u najvećem outletu u Hrvatskoj!

U Designer Outletu Croatia pronađite svoje ljetne favorite na popustu do 70%

Priznanje iz SAD-a: 1. mjesto dobio sastojak za mršavljenje, koji raste blizu vas!
PROMO

Priznanje iz SAD-a: 1. mjesto dobio sastojak za mršavljenje, koji raste blizu vas!

Morosil: Američka nagrada za upravljanje težinom
COTRUGLI EDIH Hackathon 2024.: prilika za kolaboraciju i razvoj novih rješenja
PROMO

COTRUGLI EDIH Hackathon 2024.: prilika za kolaboraciju i razvoj novih rješenja

COTRUGLI Business School, vodeća poslovna škola u jugoistočnoj Europi, i partneri okupljaju najbolje regionalne tvrtke i nude akceleracijske usluge u vrijednosti od 200.000 EUR za pobjedničke timove.