Obavijesti

Promo sadržaj

Objavljeni top 5 poslodavci partneri za 2020. godinu

Objavljeni top 5 poslodavci partneri za 2020. godinu
6

SELECTIO je objavio listu TOP 5 Poslodavaca Partnera za 2020. godinu. Riječ je o listi organizacija koje su u protekloj godini postigle najviše ocjene prilikom certifikacije njihovih HR procesa u sklopu projekta Certifikat Poslodavac Partner

SELECTIO je objavio listu TOP 5 Poslodavaca Partnera za 2020. godinu. Riječ je o listi organizacija koje su u protekloj godini postigle najviše ocjene prilikom certifikacije njihovih HR procesa u sklopu projekta Certifikat Poslodavac Partner. Na prvom mjestu liste nalazi se INA, drugo mjesto dijele Atlantic Grupa, Erste banka i Zagrebačka pivovara, a listu zaključuje JGL.

Konzultantska kuća SELECTIO 2005. godine je pokrenula projekt Certifikat Poslodavac Partner s misijom promoviranja izvrsnosti u upravljanju ljudskim resursima. Sam projekt uključuje analizu i ocjenjivanje HR sustava organizacija prema najboljim svjetskim praksama u 5 opsežnih područja te je dosad u projektu sudjelovalo preko 120 organizacija, dok status Poslodavca Partnera nose samo one organizacije koje u svakom području ostvare minimalno 70%, a ukupno 75% bodova.

Od 2008. godine, SELECTIO objavljuje i godišnju listu TOP 5 Poslodavaca Partnera, odnosno, listu onih 5 organizacija koje su u protekloj godini od svih certificiranih organizacija ostvarile najviše rezultate i tako pokazale iznimnu razvijenost svojih HR sustava. Iz tvrtke SELECTIO naglašavaju kako je 2020. godina bila je izazovna za sve, a kako je upravo u ovakvim neizvjesnim i izazovnim vremenima kvalitetno upravljanje zaposlenicima i briga za njih od presudne važnosti za uspješno poslovanje tvrtki, što su nagrađene tvrtke i prepoznale.

Ovogodišnju listu TOP 5 Poslodavaca Partnera čine:

  • INA
  • Atlantic Grupa
  • Erste banka
  • Zagrebačka pivovara
  • JGL

Izdvajamo što su predstavnici nagrađenih tvrtki istaknuli povodom stjecanja ovog priznanja:

Najveća snaga naše kompanije su upravo radnici, stoga INA kontinuirano ulaže u područje upravljanja ljudskim resursima. Fokusirani smo na njihovu dobrobit, s naglaskom na usklađenje privatnog i poslovnog života, kao i na njihovu motivaciju za koju smatramo da je ključ uspjeha. Zadovoljstvo nam je što smo prepoznati kao vodeći poslodavac te nam je čast biti u TOP 5 Poslodavaca Partnera.

Vladimira Senčar Perkov, direktorica Ljudskih resursa u Ini

„Svake godine bez zadrške dajemo na reviziju procedure, programe i inicijative koje provodimo kao tim za Ljude i kulturu sa željom da dobijemo temeljit i nezavisan uvid u njihovu kvalitetu. Vjerujemo kako je upravo otvorenost za različite perspektive i mišljenja ključan sastojak uspjeha u postizanju izvrsnosti te čestitamo svim kompanijama koje jednako uspješno podižu ljestvicu u kvaliteti brige za ljude, vrijednosti i kulturu.“

Mojca Domiter, izvršna direktorica za Ljude i kulturu u Atlantic Grupi

"Brzina i snaga prilagodbe novim okolnostima koju su naši zaposlenici pokazali tijekom 2020. godine nešto je što nas čini uistinu ponosnima, a naš posao je olakšavati im tu prilagodbu. Pred nama je jedno novo razdoblje i vjerujemo da možemo biti njegovi kreatori. Baš iz tog razloga smo pokrenuli platformu #radimpametno koja se bavi novim načinima rada u svim bitnim segmentima.

Maja Crnjak, direktorica Sektora ljudskih potencijala Erste banke

„Dobra i brza reakcija u krizi rezultat je kontinuiranog strateškog pristupa HR praksama koje nas već godinama drže u samom vrhu najboljih poslodavaca. Drago nam je da struka i dalje prepoznaje našu strategiju koja je temeljena primarno na zadovoljstvu i dobrobiti zaposlenika. Tako smo i u ovoj vrlo izazovnoj godini, uz niz well-being aktivacija, uspjeli zadržati prava radnika, osigurati njihovu maksimalnu zaštitu zdravlja i sigurne uvjete za rad. Hvala svim kolegama koji su opet pokazali da su najbolji kad je najteže i da je naizgled nemoguće – u zakon timu uvijek moguće.“

Jadranka Sakoman, direktorica ljudskih resursa Zagrebačke pivovare

„Priznanje je potvrda JGL-ovim praksama i nastojanjima da se naši ljudi u organizaciji osjećaju dobro i sigurno, a da su pritom dio inspirativne, internacionalne priče koju pokreće znanstveno i tehnološki napredno okruženje. JGL pruža priliku onima koji su strastveni, inovativni i stručni, a u isto vrijeme omogućujemo zdravu ravnotežu između privatnog i poslovnog života.“

Mislav Vučić, glavni izvršni direktor JGL-a

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
PROMO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku

Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?
PROMO

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?

Riječanin Luka Matković utrkivat će se protiv Maxa Verstappena na Player 0.0 globalnom finalu!
Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija
PROMO

Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija

Isprobali smo svrdlo s karbidnim vrhom. Iako ga na gradilištima od milja zovu čarobnim štapićem, riječ je o priboru kojeg se pribojava svaka armirano-betonska konstrukcija.