Obavijesti

Promo sadržaj

Očekuje nas spektakl: Poznati finalisti Ultimate Gamera

Očekuje nas spektakl: Poznati finalisti Ultimate Gamera
4

U razgovoru s finalistima saznali smo sve o finalnoj borbi koja se očekuje za manje od tjedan dana. Tada će Hrvatska okruniti svog prvog ultimativnog gejmera

Nakon više od mjeseca dana napetih, neizvjesnih i nezaboravnih borbi u globalno popularnim igrama League of Legends, Rocket League, PUBG, Valoran, QWOP, Wild Rift te Apex Legends, Ultimate Gamer dobio je svoje finaliste – Spyroa i Doktora. U veliku završnicu odveli su ih bolji rezultati u PlayStation igrama FIFA 22 i Tekken 7. U krajnjem ludilu i uzbuđenju koje je zavladalo nakon odigranih igara, popričali smo s ushićenim finalistima i njihovim mentorima te saznali sve informacije o finalnoj borbi koja nas čeka već za tjedan dana, kada će atmosfera doseći točku usijanja, a Hrvatska dobiti svog prvog ultimativnog gejmera.

Spyro odlazi u finale

YouTube kanal Hrvatskog Telekoma već je dobro poznata destinacija svim fanovima i obožavateljima najvećeg showa u kojem se traži najbolji amaterski gejmer u Hrvatskoj. Ove nedjelje nije bilo borbe između legendarnih Tapira i Šnitera, budući da se natjecatelji borili isključivo u eliminacijskim igrama, sami za sebe. U svakoj od dvije igre – najpoznatijem sportskom natjecanju FIFA 22 i svima poznatom Tekkenu 7 pozdravili smo se s jednim od natjecatelja. Nakon odigranih šest utakmica u kojima je svaka pobjeda donosila tri boda, a izjednačenje po jedan, TheAlfredSource je s dva izgubljena meča i jednim neriješenim koji mu je donio samo jedan bod, napustio Ultimate Gamer pozornicu. U Tekkenu 7 su se igrači borili sa svakim od svojih suigrača te je, kada su odigrana tri meča, B1gLeo eliminiran nakon što je izgubio oba susreta. TheAlfredSource i B1gLeo bili su pomalo tužni i razočarani što su zaustavljeni nadomak finala, ali i dalje nastavljaju navijati za svoje favorite.

Spyro i Doktor – Finalisti Ultimate Gamera

Naši finalisti Spyro i Doktor pokazali su zavidnu razinu vještine i talenta u brojnim poznatim naslovima i preko različitih platformi što puno govori i o njihovoj svestranosti, ali i snalažljivosti i prilagodljivosti, što su i obilježja najvećih i najuspješnijih gejmera današnjice. Jedan od faktora koji im je sigurno pomogao doći do ove faze natjecanja sigurno su i njihovi mentori – Malajski Tapir i Marko KC. FIFA je sigurno bila jača strana Malajskog Tapira, ali Marko KC pomogao je sa savjetima u Tekkenu. Kako se svi sada polako okrećemo finalnoj borbi između dvoje najboljih amaterskih gejmera, odlučili smo saznati kako se natjecatelji i mentori sada osjećaju, koja su njihova predviđanja, ali i kako bi opisali svoje iskustvo sudjelovanja u Ultimate Gameru. Dodatne informacije o našim velikim finalistima mogu se pronaći i na web stranici showa.

Marko KC fist bump nakon gejma

Iako još pod dojmom i u potpunoj nevjerici što se upravo dogodilo, naša već poznata sugovornica Spyro odvojila je par trenutaka i s nama podijelila svoje dojmove i osjećaje nakon ulaska u finale. „Teško je opisati osjećaje u ovom trenutku. Neopisivo sam sretna i ponosna na sebe. Konkurencija je bila teška i napeto je bilo u svakoj borbi, bila ona timska ili eliminacijska. Rezultat dugujem svojem timu, mentoru te atmosferi koja se stvarala prije svake igre“, dodala je Spyro. Na pitanja koja su joj predviđanja i što očekuje u finalnom dvoboju Spyro je ostala hladne glave. Doktor je izniman igrač i svaka igra protiv njega je napeta i neizvjesna. Znam kako igra, bio je Šniter i tijekom čitavog showa pokazao je svoj talent i vještinu. No, ukoliko u finalu bude neka od mojih igrica u kojima sam aktivnija, bit će to veliki gušt i borba za pamćenje. No, uvijek tu dobro dođe i malo sreće. Jedva smo čekali pitati i Doktora kako se osjeća i kako komentira svoj put u finale. „Više nego ičemu  uspjeh dugujem svojem timu i zajedništvu koje smo pokazali. Biti dio ovakvog tima nadahnjuje i tjera te da daš sve od sebe. Dijelite dobre i loše trenutke, ali uvijek ostajete prijatelji, što ovo iskustvo čini još i boljim“. Doktor je spomenuo i što mu se vrtjelo po glavi tijekom borbe. „Tijekom igre, sto posto fokusa stavio sam na svoj sljedeći pokret i nisam mislio na ništa drugo. FIFA i Tekken 7 bile su teške igre s još težim protivnicima. Tek sam nakon igre doživio lavinu emocija, nevjericu i uzbuđenje shvativši da sam u finalu i to protiv igrača koji je jako, jako dobar i mislim da će to biti finale za pamćenje“, rekao je Doktor.

Tko će odnijeti trofej

Naposljetku, razgovarali smo i s našim mentorom – Malajskim Tapirom,  koji je puno pomogao svojim timovima i tajnim znanjem u svakoj epizodi davao savjete svojem timu, ali i gledateljima, na način da im je govorio što je sve potrebno za postati najbolji gejmer. Malajski Tapir osvrnuo se na finaliste i njihov put do finala. Iako su oboje iz tima Šniteri, veoma sam ponosan na njihov uspjeh. Doći do finala među ovakvim natjecateljima sigurno nije lagan zadatak pogotovo kada se sjetimo da su se igrale igrice preko različitih platformi i različitih žanrova, stoga svima čestitke.

Malajski se osvrnuo i na svoju ulogu mentora svih ovih tjedana. „Sviđa mi se prenositi znanje drugima i naučiti ih nešto novo. Ovoga puta bio sam na svom terenu i moje poznavanje FIFA igara pomoglo je svima. No, opet se tu mora uračunati i faktor sreće. Želim svim finalistima puno sreće i neka bolji pobijedi“, zaključio je Tapir.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Zgrabi 15 € na Horizont Shopu i počasti se. Požuri, samo najbržih 100  dobiva ovaj kupon!
ORANŽ EUFORIJA

Zgrabi 15 € na Horizont Shopu i počasti se. Požuri, samo najbržih 100 dobiva ovaj kupon!

Osim godišnjeg pristupa ekskluzivnom sadržaju na dar dobivate kupone za shopping i usluge vrijedne 85 eura. Najbržih 100 dobit će Horizont Shop kupon od 15 eura

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti
PROMO

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti

Autoservis Autotek Vaš je pouzdani partner za održavanje i popravak vozila. Pružaju vrhunsku uslugu uz korištenje najnovije tehnologije i visokostručno osoblje
B2Run sezona 2024. kreće iz Splita: Pridružite im se i vi 16. svibnja na poslovnoj utrci
PROMO

B2Run sezona 2024. kreće iz Splita: Pridružite im se i vi 16. svibnja na poslovnoj utrci

Sa splitske Rive poslovnjaci iz grada i okolice startaju s utrkom 16. svibnja. A nakon toga, očekuje ih aftework druženje uz glazbu