Obavijesti

Promo sadržaj

Od IT investitora do jedriličara – peto izadnje Startup Europe Regatte na splitskoj Rivi

Od IT investitora do jedriličara – peto izadnje Startup Europe Regatte na splitskoj Rivi
10

Ove godine, od 4. do 6. listopada, Split će biti domaćin novog izdanja Startup Europe Regatte, jedinstvenog događaja koji spaja nespojivo

Konferencijski dio okuplja najpoznatije IT investitore, startupe, mentore i korporacije, dok sportska regata oživljava splitski akvatorij. Već četiri godine za redom, ova manifestacija postaje epicentar najuzbudljivijeg događaja koji povezuje IT umrežavanje i jedrenje, sve to u predivnom okruženju Splita.

Prisjetimo se kako je sve počelo, ne tako davne 2019. Sudionici konferencije su tada prvi put imali priliku upoznati se i udružiti s tehnološkim pionirima i istomišljenicima. Predstavljali su svoje inovativne projekte i stvarali strategije s potencijalnim investitorima i partnerima. To je bio početak nevjerojatne priče koja se nastavila razvijati iz godine u godinu.

Na prvoj Regatti široj se javnosti na splitskoj Rivi predstavilo 6 startupa, dok su ostali startupi sudjelovanjem u popratnim događanjima imati direktan kontakt s potencijalnim investitorima i partnerima. Ovaj je događaj po prvi put u Splitu razbio granice i otvorio put investicijama koje prelaze nacionalne granice. Ostvareni su brojni novi kontakti potencijalnih ulagača, partnera i startupova, a uspjeh prve Regatte bio je jasan znak kako se ovakav event treba održavati i ubuduće pa tako sada brojimo već četiri uspješne Regatte i nadolazeću petu.

Broj startupa svake se godine utrostruči pa tako ove jeseni očekujemo dolazak preko 100 sjajnih startupa na splitsku Rivu, što je jasan dokaz kako naša zajednica neprestano raste i razvija se.

Ono što je također novost je Digital Dalmatia Day! Na osnovu uspjeha i velikog interesa nadodan je još jedan dan s naglaskom na lokalnu developersku i startup scenu. Ova prilika za susret s najboljima u industriji pruža vrhunske mogućnosti za umrežavanje, suradnju i učenje.

Inače, suorganizator Digitalna Dalmacija je od samog početka partner Regatte koja dovodi istovremeno mnoštvo top imena u Split koje lokalni startupi inače nemaju prilike upoznati. Ponovo će okupiti napredne i inovativne tehnološke tvrtke iz područja digitalnih tehnologija, fintecha, greentecha, investitore koji ulažu u takve tvrtke i dionike koji podržavaju startup ekosustav.

Pokazalo se da su umrežavanje i komunikacija uz popratna događanja, kao i samu regatu kao glavnu atrakciju, pomogli svima da izađu iz zone komfora i omogućili stvaranje uvjeta za potencijalno investiranje.

Link za prijavu i više detalja o samom događanju možete pronaći na www.startupeuroperegatta.com.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Sve što znamo o novoj sezoni 'Uvoda u anatomiju'
PROMO

Sve što znamo o novoj sezoni 'Uvoda u anatomiju'

Kada je „Uvod u anatomiju“ tek počeo s emitiranjem u ožujku 2005. godine, nitko nije mogao predvidjeti koliko će brzo serija dosegnuti međunarodnu slavu.

Iberogast®: Prirodno rješenje za probavne smetnje
PROMO

Iberogast®: Prirodno rješenje za probavne smetnje

Svi mi, bez iznimke, barem jednom u našem životu doživjeli smo neugodnosti povezane s problemima probavnog sustava.
LEAP Summit dovodi svjetsku elitu:govornici iz Amazona i Binancea prvi put u Zagrebu
PROMO

LEAP Summit dovodi svjetsku elitu:govornici iz Amazona i Binancea prvi put u Zagrebu

Dugo iščekivani LEAP Summit najavljuje deveto izdanje konferencije koja će inspirirati i potaknuti inovacije među vizionarima i poduzetnicima.