Obavijesti

Promo sadržaj

Od prvih slova do zauvijek – Alfa je izdavačka kuća s više od pedeset godina tradicije

Od prvih slova do zauvijek – Alfa je izdavačka kuća s više od pedeset godina tradicije
3

Iskustvo u obrazovnom programu, raznovrsnost biblioteka i bogata tradicija najvjerniji su opisi koji stoje iza Alfina imena

Sigurno se pojedinci sjećaju kako je nekoć svako kućanstvo u svojoj biblioteci posjedovalo Alfine knjige, no posljednjih se tridesetak godina ova izdavačka kuća specijalizirala u području obrazovanja postavši vodeći izdavač u Hrvatskoj. Iz Alfinih udžbenika uče školarci diljem Lijepe Naše, a Alfa je prva na hrvatsko tržište donijela digitalna izdanja udžbenika i time učinila velik iskorak u suvremenom školstvu.

„Alfini su udžbenici ono čime se najviše ponosimo jer su iznimno važni u ranoj dobi dječjeg razvoja. Oni su i najzahtjevniji za pisanje jer trebaju biti vrlo dobro usklađeni kako bi učenicima bili razumljivi, edukativni i zabavni. Upravo taj osjećaj za dobru mjeru onoga što danas učenik, a sutra student, učitelj, roditelj, baka ili djed trebaju za osobni razvoj ili za zadovoljavanje čitateljskog apetita Alfu čini prikladnim nakladnikom za cijelu obitelj. Otuda i proizlazi Alfin slogan: Od prvih slova do zauvijek. Stoga zavirite u Alfine biblioteke i pronađite u mnoštvu vrhunskih izdanja nešto za sebe!” – Domagoj Dedić, direktor marketinga.

Osim školskog programa tu je pregršt dječjih knjiga i lektirnih izdanja uz koje su mnogi od nas odrastali. No svakako su važna inovacija i didaktičke igre koje pomažu djeci u kognitivnom razvoju, struka ih odobrava, a djeca obožavaju! Tako je primjerice nastala Čokolada na kvadrat, edukativna i interaktivna slikovnica uz koju djeca uče zabavljajući se.

Ne stajući samo na školskom programu, Alfa nadogradnjom asortimana širi svijest kao o jednoj od najvećih izdavačkih kuća u Hrvatskoj koja je na tržištu već više od pedeset godina! Neke od njezinih novih biblioteka uključuju knjige iz područja popularne psihologije, a tu je i posebna biblioteka inspirativnih autobiografija za žene kojima se nastoji osnažiti položaj žena u društvu.

Odnedavno se među Alfinim izdanjima nalaze i neki zaboravljeni klasici poput Geralda Durrella i njegova romana Moja obitelj i druge životinje. Ili Christy Brown, rođen s cerebralnom paralizom, koji je nakon izdanja autobiografije Moje lijevo stopalo postao simbol ljudske volje rušeći najteža ograničenja. Po toj je knjizi snimljen istoimeni film u kojem glavnu ulogu tumači Daniel Day-Lewis, koji je za tu izvedbu osvojio Oscara za najboljega glumca.

Kao vodećem izdavaču u području školskog programa Alfi je zapravo i obaveza doprinositi obrazovnom sustavu i kulturi te raditi s mladim ljudima kako bi se oni na ispravan način razvijali i rasli, a time i bili pokretač izgradnje novog, kvalitetnijeg sustava i društva.

„Lijepo je raditi u izdavaštvu jer imate priliku mijenjati stvari nabolje, možete promicati pozitivne vrijednosti koje današnje društvo sve više gubi, stoga je naša izdavačka kuća dužna doprinositi razvoju djece i mladih. Osobno volim raditi s mladim i talentiranim ljudima, oni znaju što zanima njihove vršnjake i bolje razumiju tržište. Nedavno smo izdali roman iz žanra fantasy pod naslovom Saten i dragulji, a napisala ga je perspektivna hrvatska autorica Sara Škrobo.” – Nikolina Bakula, urednica za publicistiku.

Svjesni smo snažnog razvoja digitalizacije zbog čega djeca i mladi sve teže usmjeravaju i zadržavaju pažnju na knjigama i učenju te razumijemo da je društvo i navike teško promijeniti, ali zanimljivim i inovativnim metodama učenja može im se pristupiti na drukčiji način. Alfa je izdavač koji uvodi inovacije u obrazovanje te pokriva sav školski i književni program.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta
Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana