Obavijesti

Promo sadržaj

Održana Water Polo presspoint sportska konferencija

Održana Water Polo presspoint sportska konferencija
6

U zagrebačkom hotelu Antunović Neki Daniels Media je u suradnji s Hrvatskim vaterpolskim savezom pod pokroviteljstvom HEP-a održala Water Polo PressPoint, sportsku konferenciju o vaterpolu

Trenutna situacija i budućnost hrvatskog vaterpola u vrijeme proglašene pandemije neke su od tema o kojima su nešto više rekli gosti sportske konferencije.

Konferenciji su nazočili su dopredsjednik i izvršni direktor Hrvatskog vaterpolskog saveza Perica Bukić, izbornik Ivica Tucak te reprezentativci Ivan Marcelić i Lovre Miloš.

Zasad se ne zna kako će Regionalna liga izgledati sljedeće sezone i hoće li je uopće biti.

- Željeli bismo igrati Regionalnu ligu, treba nam neizvjesnih utakmica, ali u situaciji kada se granica prema Srbiji svako malo zatvara, doista ne znam za koji ćemo se model odlučiti.

Razgovarat ćemo o tome 14. srpnja u Dubrovniku, a zasad su tri opcije:

  • da se najboljih osam klubova u regiji okupi na jednom Final Eightu,
  • da igramo ligu samo s klubovima iz Crne Gore, gdje je situacija s koronavirusom slična našoj, ili
  • da odigramo samo hrvatsko prvenstvo – izjavio je Perica Bukić.

Klupski su proračuni smanjeni od 30 % do 80 %. Teško je očekivati da ćemo sljedeću sezonu Regionalne lige odigrati na način kako smo to igrali dosad – dodao je Bukić

Mi smo se, da su neke normalne okolnosti u svijetu, u ovo doba trebali pripremati za Olimpijske igre u Tokiju, ali kao što znate Covid-19 je sve poremetio” kazao je Tucak, dodavši: “Siguran sam da ćemo biti spremni i da u Tokiju nećemo samo nastupati, već igrati jednu od vodećih uloga. To je u konačnici hrvatska vaterpolska konstanta.

Marcelić i Miloš pohvalili su atmosferu u reprezentaciji u kojoj se svi osjećaju kao doma.

- Da, imamo nešto posebno i to čuvamo. To se uostalom vidi i na našim rezultatima - istaknuo je Marcelić.

Za razliku od velikog dijela vaterpolske Europe i svijeta, hrvatski je vaterpolo u punom natjecateljskom zamahu već duže vrijeme.

Mi smo već odigrali četvrtfinalnu, započeli i polufinalnu seriju za naslov prvaka. Međutim, igraju i djevojke svoje prvenstvo, mlađi uzrasti također” istaknuo je Bukić

Prema kalendaru natjecanja, moguća peta finalna utakmica PH je planirana za sam početak kolovoza. Reprezentacija će se idućeg mjeseca okupiti dva puta, od 9. do 16. kolovoza na Korčuli, te potom u Šibeniku od 23. do 30. kolovoza gdje će se održati i HEP kup na kojem će nastupiti Italija, Španjolska i Crna Gora. Dodajmo, kako bi se 12. rujna u Zagrebu trebao održati i spektakl Hrvatska - Svijet, kao oproštajna utakmica Ratka Rudića.

www.nekidaniels.com | @NekiDanielsMedia

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje
PROMO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje

Očuvanje mentalnog zdravlja istaknuta je tema u današnjem užurbanom i stresnom suvremenom svijetu. Svakodnevno suočavanje sa izazovnim situacijama i zanemarivanje mentalnog i fizičkog zdravlja mogu imati ozbiljne dugoročne posljedice.

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona
PROMO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona

Ana Lokas imenovana je novom predsjednicom Uprave Tifona. S više od dva desetljeća snažnog iskustva u financijskim i poslovnim sektorima, u svoju novu ulogu na čelu tvrtke donosi bogatu stručnost i dokazano iskustvo u vodstvu.
Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana
PROMO

Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana

Grupa Petrol u 2024. planira čistu poslovnu dobit u iznosu od 156,5 milijuna eura