Obavijesti

Promo sadržaj

Održiva, čista i neiscrpna: Solarna energija kao ključni izvor energije budućnosti

Održiva, čista i neiscrpna: Solarna energija kao ključni izvor energije budućnosti

U današnjem svijetu, povećanje svijesti o zaštiti okoliša i potrebi za održivim izvorima energije postaje sve važnija. U tom kontekstu, solarna energija se ističe kao jedan od ključnih izvora obnovljive energije

Solarni paneli sve više privlače pažnju kao jedan od najperspektivnijih izbora za opskrbu električnom energijom. Kao obnovljiv i čist izvor energije, donose brojne ekološke, ekonomske ali i društvene koristi. Mogu biti instalirani na krovovima zgrada, kuća i industrijskih objekata, kako bi koristili sunčevu energiju za proizvodnju električne energije tijekom cijelog dana.

Jedna od najvećih prednosti solarnih panela je njihova održivost. Sunčeva energija je neiscrpna i obnovljiva, što znači da se može koristiti u nedogled, za razliku od fosilnih goriva koja su ograničena i emitiraju štetne plinove prilikom izgaranja. Korištenje solarnih panela može značajno smanjiti emisiju stakleničkih plinova, koji su glavni uzrok klimatskih promjena, a upravo je njenu važnost prepoznala i tvrtka HeneR energy solutions.

HeneR energy solutions ističe se na tržištu svojim inovativnim pristupom i ponudom održivih proizvoda u vidu solarnih panela, dodataka za njih, punionica za automobile te HVAC sustava. Osnovana je s ciljem pružanja kvalitetnih, ekološki osviještenih i društveno odgovornih opcija građanima ali i tvrtkama, ističe Matej Baričević Đorđević, predsjednik uprave.

- Situacija na tržištu unijela je svijest i temu za razmišljanje o energentima kako poduzetnicima, tako i građanima. Energent postoji, on je bitan i nije nešto što ne može nestati - svi ovisimo o njemu, stoga se kod nas u Hrvatskoj sve više razmišlja o alternativnim izvorima energije. S druge strane, zelena energija svake vrste, a posebice solarna energija je manje štetna od neobnovljivih izvora energije, kao što je to fosilna energija - napominje Baričević Đorđević. 

Workers,Installing,Alternative,Energy,Photovoltaic,Solar,Panels,On,Roof

Znanstvenih istraživanja o solarnoj energiji sve je više pa je tako prema mnogim studijima koji su napravljeni od SAD-a do Kine dokazano da je solarna energija najprihvatljivija. Prema izvješću Međunarodne agencije za obnovljive izvore energije (IRENA), Kina je 2020. godine instalirala najviše solarnih panela na svijetu, s ukupno instaliranom snagom od preko 49 GW. Kod nas interes za solarnom energijom također raste. 

- U mislima svih nas, interes za solarnom energijom je porastao za 100%. O tome se puno priča i svi smo mi počeli promišljati - što ako neće biti plina i što ako neće biti struje? Interes će biti još više u porastu. Nismo svjesni koliko smo ovisni o energentima, a mi kao zemlja nemamo proizvodnju energije dostatnu da se stvori samoodrživost. Mi smo uvoznici. Cijena uvoznih energenata je daleko veća od cijene po kojoj je mi na tržištu prodajemo, država subvencionira, no pitanje je - do kad? Solarnom energijom se rješava grijanje i struju, energetski možemo biti neovisni. Gleda se da struka izračuna potrošnju klijenta na godišnjoj bazi i da napravimo proizvodnju koja je dostatna godišnjoj potrošnji - napominje Baričević Đorđević.

Sve je više firmi na hrvatskom tržištu koje se bave solarnom energijom i svojim klijentima pružaju uslugu ugradnje solarnih panela, na pitanje kako se bori s konkurencijom, predsjednik uprave HeneR energy solutions, Matej Baričević Đorđević ističe da se nikad nije obazirao na konkurenciju te da se uvijek bazirao na profesionalnost i perfekcionizam. Poštuje je i nastoji s njom surađivati. Smatra da u energetici svi moraju imati isti interes, a to je educirati ljude, kao i biti na usluzi građanima jer su uslužna djelatnost.

HeneR energy solutions postigao je zapažene uspjehe u kratkom vremenu svog postojanja. Njihova predanost održivosti, pažljivo odabrani proizvodi i visoki standardi korisničke podrške privukli su brojne zadovoljne kupce koji cijene njihovu inovativnost i društvenu odgovornost. Ukoliko razmišljate o prelasku na solarnu energiju, posjetite njihovu web stranicu hener.hr ili kontaktirajte njihove solarne savjetnike na info@hener.hr, +385994776067, 01/4242-135 te na adresi Brezovička cesta 21a/1.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Popularni svadbeni bend, Grupa Profeel & Tulumbus napravili spektakal u Zagorju
PROMO

Popularni svadbeni bend, Grupa Profeel & Tulumbus napravili spektakal u Zagorju

Nadaleko poznati najtraženiji svadbeni bend, Grupa Profeel, prošlog vikenda, uoči svadbene sezone predstavio je novitet na zagorskim cestama. Točnije, u sudjelovanju sa ’ Tulumbus-om’ pripremili su spektakal kakav se rijetko viđa

Andi Idrizi i Luigi Šalov među 250 boraca na hrvatskom castingu za HELL Boxing Kings
PROMO

Andi Idrizi i Luigi Šalov među 250 boraca na hrvatskom castingu za HELL Boxing Kings

Boksačke kvalifikacije u Zagrebu za milijunski nagradni fond
The Fall Guy - novi film Davida Leitcha spaja zvijezde ovoljetnih hitova Barbie i Oppenheimer
PROMO

The Fall Guy - novi film Davida Leitcha spaja zvijezde ovoljetnih hitova Barbie i Oppenheimer

Kaskader, novi film Davida Leitcha, spaja zvijezde ovoljetnih hitova Barbie i Oppenheimer – Ryana Goslinga i Emily Blunt.