Obavijesti

Promo sadržaj

Online mikrokrediti – kakva je kvaliteta ponude u Hrvatskoj?

Online mikrokrediti – kakva je kvaliteta ponude u Hrvatskoj?
1

Što je sve utjecalo na veliku popularnost mikrokredita u Europi posljednjeg desetljeća? Čemu služe, kako prepoznati kvalitetnu ponudu? Nudi li domaće tržište jednako dobre uvjete kao strano?

Nikad bliže svijetu oko nas!

Pametni telefon povezan s internetom toliki je dio naše svakodnevice da moderan čovjek teško može zamisliti život bez njega. Radi li se tu o ovisnosti ili potrebi, prepustit ćemo nekim drugim člancima, a ono što nas zanima je koliko uistinu brzo možemo putem mobitela ostvariti pozajmicu novca od nekoliko stotina do nekoliko tisuća kuna. Koji su uvjeti? Je li to sve zakonito? Kaskaju li naše ponude za onima izvan Hrvatske ili smo na razini najboljih?

Europska država predvodnica u popularnosti mikrokredita - Velika Britanija

Iako se Hrvatska s ponudom pozajmica putem interneta upoznala tek svojim ulaskom u EU 2013. godine, zanimanje za mikrokredite je očito i raste svakim danom. No, ne onoliko brzo kao, recimo, u Velikoj Britaniji. Velika Britanija je europska država predvodnica u popularnosti mikrokredita. Među Britancima raznih dobi, od studenata do umirovljenika, online mikrokrediti su izrazito popularan način kad se brzo želi doći do novca za nenadane troškove, tj. financijski pokriti razdoblje do idućeg mjesečnog primanja.

Mikrokrediti – spas kad nam novac hitno treba!

Upravo u ovoj rečenici leži cijela priča i bit o mikrokreditima. Dakle, riječ je o manjem iznosu novca (u Hrvatskoj to može biti iznos od 500 do 15 ili 20 tisuća kuna) koji trebamo za pokrivanje nekih iznenadnih troškova poput plaćanja školarine, kupnje automobila s kojim ćemo stići na novo radno mjesto, adaptacije stana, opremanja dječje sobe, plaćanja neke svečanosti i slično. No, njihova svrha nije trajno rješavanje financijskih nedaća.

Uobičajen rok za povrat online mikrokredita je 15 do 180 dana. Ukoliko nismo u mogućnosti otplatiti zajam, postoji i opcija odgode (produživanja) roka otplate. U slučaju da zajam želimo vratiti ranije, i to je moguće. Otplatimo li svoj dug i prije samog datuma dospijeća, poboljšavamo si kreditni rejting prilikom predaje novog zahtjeva. Kako znati koji uvjeti nam odgovaraju?

Jasan izračun svih troškova

Neizostavan dio svake ozbiljne internetske stranice ili mobilne aplikacije institucije, tj. tvrtke koja se bavi ponudom mikrokredita je filter za izračun troškova. Sami biramo iznos, vrijeme pozajmice i broj rata koji želimo, a filter nam daje izračun troškova. Time ostvarujemo jasan uvid koliko novca posuđujemo, na koje razdoblje te koji iznos vraćamo.

Uostalom, dok neke strane internetske stranice imaju samo istaknut e-mail kao kontakt i kontakt-obrasce, mobilne aplikacije i internetske stranice koje domaćem tržištu nude online mikrokredite uvijek imaju istaknut telefonski kontakt-broj koji možemo nazvati i doznati što nas zanima.

Koji dokumenti nam trebaju za odobrenje zahtjeva? Koja je procedura? Jesmo li uopće u mogućnosti ostvariti online mikrokredit? Trebamo li jamca ili neku nekretninu za zalog? Koliko je istinit oglas koji kaže da do novca možemo doći u roku 15 minuta po odobrenju zahtjeva? – odgovore na naša pitanja možemo brzo pronaći pregledom web-stranice.

 

FAQ – online mikrokrediti

Zanimaju vas odgovori na gore postavljena pitanja? Izdvojit ćemo uvjete koje nalazimo kod najkvalitetnijih ponuđača mikrokredita u Hrvatskoj.

SAMO ZA STARIJE OD 18 GODINA – ponuda online mikrokredita u Hrvatskoj nije za maloljetne osobe kao niti one koji imaju blokiran račun.

REDOVITA MJESEČNA PRIMANJA – jedan od vrlo važnih preduvjeta su redovita mjesečna primanja poput plaće, honorara, stipendije ili mirovine.

JAMAC – nije potreban jamac niti bilo koji drugi instrument osiguranja.

DOKUMENTACIJA – malo se razlikuje tražimo li zajam prvi put ili smo već registrirani. Naime, tražimo li pozajmicu po prvi put, malo više dokumentacije je obvezno:

  • obostrana fotografija važeće osobne iskaznice
  • fotografija kartice tekućeg računa
  • promet po tekućem računu posljednjih 30 dana (podložno promjeni)
  • zadnja platna lista ili odrezak od zadnje mirovine
  • "selfi" s osobnom iskaznicom

S rastom tehnologije i digitalizacijom društva, već u bližoj budućnosti online posuđivanje novca putem mobilnih aplikacija i internetskih stranica bit će vrlo uobičajena praksa, kako u svijetu i Europi, tako i u Hrvatskoj.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje
PROMO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje

Gala peleti i briketi ekološka su rješenja za grijanje koja objedinjuju visoku učinkovitost, financijsku dostupnost te praktičnost za svakodnevnu uporabu. Cijeli proces proizvodnje Gala peleta je automatiziran

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?
sadržaj donosi petrol

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?

Suočeni s intenzivnom konkurencijom na tržištu rada, poslodavci se nalaze pred jednim od najvećih izazova: kako privući i zadržati kvalitetne radnike?
King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju
PROMO

King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju

Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.