Promo sadržaj

Komentari 0

Ostvarite svoje ciljeve u 6 jednostavnih koraka

Ostvarite svoje ciljeve u 6 jednostavnih koraka

O čemu sanjate? Napredovanju na poslu ili pronalasku novog? Završavanju maratona ili povratku u formu? Savladavanju nove vještine ili učenju novog stranog jezika?

Jeste li ikad donijeli novogodišnju odluku, postavili ambiciozne ciljeve, a zatim nakon nekog vremena ostali zaglavljeni na početku? Možda vam je ponestalo motivacije i odustali ste nakon prve prepreke? Naučite kako ne ponoviti ovu pogrešku.

Zahvaljujući pozitivnom stavu, radu i malo sreće, možete postići sve! Snaga uma pritom je najvažnija. Samo slijedite pravila u nastavku:

1. Razmišljajte o velikim stvarima…

Osobe koje imaju sjajnu viziju rjeđe gube motivaciju. Stoga je važno pronaći „ono nešto“ što će vas potaknuti na promjenu. Što su snovi sjajniji i više privlačni, to će motivacija biti intenzivnija i dugotrajnija. 

2. … ali pametno postavite ciljeve

Bez specifičnih ciljeva lako se izgubiti u magli. Ako ih znate, možete odrediti i korake potrebne za njihovo postizanje. Ciljevi i akcijski plan trebate zapisati jer će u protivnom sve ostati na snovima i maštanju.

Zapišite svoje ciljeve vodeći se SMART principom:

Dakle, umjesto „Želim biti u boljoj formi“ ili „Smršavit ću“ zapišite: „Smršavit ću 5 kg do 1. lipnja“. Takve rečenice omogućit će vam da utvrdite jeste li postigli svoj cilj.

3. Mali koraci i njihovo nagrađivanje

Izuzetno je važno znati da ostvarujete napredak. Uvid u pozitivne pomake pomaže vam da učvrstite motivaciju i samopouzdanje te kao potvrda da ste na pravom putu. Budite svjesni svojih malih koraka koji će dovesti do ostvarenja konačnog cilja. 
Ako vježbate kako bi izgledali bolje, izmjerite opseg kukova, bedara, struka, ramena ili se redovito fotografirajte kako bi provjerili napredak. Ili ako trenirate za maraton, proučite ubrzavate li tempo pomoću uređaja za praćenje vježbanja.
Nagrađivanje je važan dio napretka. Otiđite u kino ili popijte kavu – nagradite se!

4. Uključite „autopilot“

Navike i mali rituali jedna su od najbolje čuvanih tajni pri postizanju natprosječnih rezultata. Brojne uspješne osobe automatizirale su proces motivacije kroz primjenu rutinskih jutarnjih ili večernjih aktivnosti.  Nije važno doba dana, nego ponavljanje. 
Jedna takva aktivnost je primjerice vođenje dnevnika, vrlo rano buđenje, meditacija ili čak ledene kupke. Što god vas održava svježima i usmjerava um na pravi put.

5. Ne vjerujte sumnjičavcima…

Izbjegavajte negativne i toksične ljude koji će vam reći da ne možete to učiniti. Oni vas mogu natjerati da sumnjate u vlastite vještine i osjećate se obeshrabreno i pesimistično u pogledu vlastitih mogućnosti. Negativnost je ubojica motivacije, pa se umjesto toga usredotočite na osjećaj zahvalnosti i razmišljajte pozitivno…

6. … nego slijedite vođe

Uvijek je motivirajuće gledati ljude koji su uspjeli i savladali prepreke. Baš kao Michał Woroch i Bartosz Mrozek koji unatoč invalidnosti planiraju krenuti putem Annapurne - pješačke staze na Himalaji. Ekspedicija pod nazivom WHEELCHAIRTRIP Himalayas Challenge 2020 otputit će se na 230 kilometara dugačak put koji planiraju proći u posebno dizajniranim invalidskim kolicima, a najveći izazov tijekom putovanja bit će uspon na Thorung La na 5.416 metara nadmorske visine.
Pogledajte njihovu priču:

Podijelite svoju priču

Michał Woroch podijelit će svoju strast kroz motivacijski webinar koji će ugostiti Huawei. Webinar je otvoren za sve koji svoju priču žele podijele na Snaga je u tebi web stranici.

Huawei u najnovijoj kampanji pod sloganom „Snaga je u tebi“ dokazuje da svi - baš kao i Michał i Bartosz imaju moć pričanja vlastite priče koje se nikada ne trebaju odreći, bez obzira na prepreke. Ako padnete - ustanite i pokušajte još jednom. Ako vas drugi obeshrabruju - dokažite im da nisu u pravu. Pokažite svoju neumoljivu predanost u nešto u što vjerujete, jer imate sposobnost savladavanja bilo kakvih prepreka.