Obavijesti

Promo sadržaj

Otkrij zašto zeleni čaj treba postati tvoj svakodnevni ritual

Otkrij zašto zeleni čaj treba postati tvoj svakodnevni ritual
3

U zemlji kavopija, kava nam je jedna od prvih misli svakog jutra. Drži nas budnim i pokreće nas kroz dan.

No kava, sa svojim visokim udjelom kofeina ipak ima određene nedostatke u odnosu na blagotvornu namirnicu s Dalekog Istoka – zeleni čaj, Camellia sinensis. Zato u nastavku donosimo nekoliko razloga zašto Naturavita zeleni čaj treba postati tvoj svakodnevni ritual.

Zeleni čaj za početak svakog dana

Iako šalica kave sadrži više kofeina od šalice zelenog čaja, zbog specifičnosti svog djelovanja kofein iz kave djeluje naglo i isto tako naglo prestaje djelovati, dok je kofein iz zelenog čaja vezan uz tanine te se sporije otpušta i njegovo djelovanje na naš organizam traje dulje. Važno je spomenuti kako zeleni čaj, za razliku od kave, nema utjecaja na povećanje razine stresa stoga će vam konzumacija ovog blagotvornog napitka osigurati energetsku snagu uz opuštajući efekt kroz cijeli dan.

Zeleni čaj s limunom kao saveznik pri mršavljenju

Osim što pomaže u najtežim buđenjima, danas se uz zeleni čaj najviše ističe njegova uloga u sagorijevanju masnoća, odnosno utjecaj na metabolizam, a savršen saveznik zelenom čaju u misiji regulacije tjelesne težine je limun. Limun stimulira razgradnju masti, a u svom sastavu sadrži i pektine, polisaharide koji smanjuju želju za hranom. Ako vodite bitku s viškom kilograma Naturavita Zeleni čaj s limunom treba biti dio vaše svakodnevne rutine.

Zeleni čaj s đumbirom za snažniji imunitet

U vrijeme prehlada, gripa i sveprisutnog koronavirusa, posežemo za namirnicama koje podižu imunitet i osnažuju naš organizam kako bi se što lakše borili s virusima i raznim upalama. Jedna od najpoznatijih namirnica za izgradnju imuniteta svakako je korijen magičnih svojstava – đumbir.  Zeleni čaj, bogat antioksidansima koji pomažu u čišćenju tijela od toksina, u kombinaciji s đumbirom pomoći će vam da ostanete zdravi i ojačate svoj organizam. Zato začinite svoj dan sa Zelenim čajem s đumbirom, ovaj napitak snažnog okusa brzo će vam postati najdraža rutina.

Zašto baš Naturavita čaj?

Naturavita je ove godine predstavila redizajn čajeva cjelokupnog asortimana, a velika novost je i to da su svi čajevi od sada pakirani u biorazgradivu ambalažu. Kutijice su od papira, od sada bez celofana, dok su filtar vrećice pojedinačno zapakirane u nove, papirnate aroma omotače koji čuvaju svježinu okusa, mirisa te učinkovitost samog napitka.

Brend Naturavita dio je Spider grupe iz Pitomače, iz obitelji koja godinama, vođena strašću, njeguje ekološku proizvodnju na vlastitim površinama i drži najviše standarde kvalitete u proizvodnji ljekovitih čajeva. Osim zelenih čajeva, asortiman Naturavite čine i voćni, biljni, rinfuzni i funkcionalni čajevi. Ponudu istraži na www.caj.hr.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike
PROMO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike

Obiteljska oaza u Amadria Park Hotelu Andrija i Dalmatinskom selu

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet
PROMO

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet

Tvrtka REHAU je i ove godine sudjelovala na jednom od najvećih sajmova industrije prozora i vrata, Fensterbau Frontale 2024 u Nürnbergu, u Njemačkoj
Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu
PROMO

Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu

Gastro stručnjak Mile Butorac iz prve ruke isprobao Pan-pekov recept za najukusnije pince