Obavijesti

Promo sadržaj

Otkrijte tajnu koju krije DataBox: kako čuvati podatke deset godina bez stanke!

Otkrijte tajnu koju krije DataBox: kako čuvati podatke deset godina bez stanke!
8

Imate li ponekad osjećaj kako nešto iznimno važno leži tamo negdje, skriveno od očiju javnosti? U svijetu u kojem tehnologija napreduje iz dana u dan, upravo su podaci iznimno važan resurs koji treba pažljivo čuvati

DataBox je domaća tvrtka za pohranu podataka s adresom u Zagrebu, a njihov podatkovni centar nije imao niti jedan trenutak nedostupnosti u proteklih deset godina! 

Neuništiva DataBoxova tajna

Kako sačuvati podatke deset godina bez trenutka zastoja? Odgovor smo potražili u samoj tvrtki, pa nam je na to pitanje odgovorio njezin CEO Filip Olujić:

"Uspjeh dugujemo nizu ključnih faktora i posvećenosti visokoj dostupnosti svojih usluga. Znatna su sredstva uložena u izgradnju i održavanje snažne i redundantne infrastrukture. Naši tehnički timovi iznimno su napredno obučeni i stručni u upravljanju sustavima kako bi se osiguralo neprekidno funkcioniranje. Naši su zaposlenici temelj, uz poticanje kulture odgovornosti i suradnje. Sve zajedno doprinosi stabilnom radu i brzom rješavanju problema, a redovna komunikacija s korisnicima i razumijevanje povratnih informacija igraju ključnu ulogu u kontinuiranom poboljšanju usluga."

Dobar oblak nema granica

Jeste li ponekad pomislili kako bi bilo dobro da netko drugi preuzme odgovornost za ključne aspekte vašeg poslovanja? DataBox čini upravo to. Prijelaz u oblak omogućuje tvrtkama pristup računalnim resursima preko interneta, bez potrebe za vlastitim podatkovnim centrom ili fizičkom opremom. 

Osim toga, DataBox svojim partnerima nudi i besprijekornu podršku i dragocjene savjete. Uz njih donošenje odluka za budućnost poslovanja nikada nije bilo lakše. Oni su pouzdani partneri koji će svoje klijente strpljivo voditi prema uspjehu, a kada se razgovara o DataBoxovom pristupu uz savjete i podršku, kako kaže Olujić, fokusiraju se na nekoliko ključnih aspekata. To su stručnost i edukacija, optimizacija poslovanja, planiranje rasta, podrška u tehničkim izazovima, personalizirani pristup, transparentnost i komunikacija te inovacija i predviđanje trendova.

Prevencija gubitka podataka – ključ uspjeha u poslovnom svijetu

Cijeli je taj posao izgrađen na pristupu podacima. Jesu li oni uistinu toliko važni u današnjem svijetu?

“Podaci su postali neosporni kraljevski resurs koji oblikuje sudbinu organizacija diljem svijeta. Njihova se važnost ne može niprocijeniti, a gubitak podataka može imati razorne posljedice za poslovanje. Analizom podataka tvrtke mogu donositi informirane odluke koje pomažu u ostvarivanju konkurentske prednosti. Podaci omogućuju personalizaciju proizvoda i usluga te optimizaciju poslovnih procesa. To povećava zadovoljstvo korisnika i stvara lojalnost. S porastom važnosti podataka, raste i potreba za njihovom sigurnošću.”

DataBox nudi usluge kao što su automatsko kopiranje podataka (Backup-as-a-Service) i oporavak od katastrofa (Disaster Recovery-as-a-Service) kako bi zaštitili podatke svojih klijenata.

Također kombiniraju naprednu tehnologiju i znanje svog stručnog tima kako bi osigurali brzo rješavanje potencijalnih problema i minimizirali vrijeme nedostupnosti. Sigurnost je podataka na najvišoj razini, a vaši su podaci zaštićeni sigurnosnim protokolima i kontrolom pristupa.

U svijetu u kojem se podaci množe najbrže dosad iznimno je značajna prevencija gubitka podataka . DataBox nudi rješenja koja su ključna za sigurno i učinkovito poslovanje, pa ako trebate navedene usluge, posjetite njihovu internetsku stranicu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Popularni svadbeni bend, Grupa Profeel & Tulumbus napravili spektakal u Zagorju
PROMO

Popularni svadbeni bend, Grupa Profeel & Tulumbus napravili spektakal u Zagorju

Nadaleko poznati najtraženiji svadbeni bend, Grupa Profeel, prošlog vikenda, uoči svadbene sezone predstavio je novitet na zagorskim cestama. Točnije, u sudjelovanju sa ’ Tulumbus-om’ pripremili su spektakal kakav se rijetko viđa

Andi Idrizi i Luigi Šalov među 250 boraca na hrvatskom castingu za HELL Boxing Kings
PROMO

Andi Idrizi i Luigi Šalov među 250 boraca na hrvatskom castingu za HELL Boxing Kings

Boksačke kvalifikacije u Zagrebu za milijunski nagradni fond
The Fall Guy - novi film Davida Leitcha spaja zvijezde ovoljetnih hitova Barbie i Oppenheimer
PROMO

The Fall Guy - novi film Davida Leitcha spaja zvijezde ovoljetnih hitova Barbie i Oppenheimer

Kaskader, novi film Davida Leitcha, spaja zvijezde ovoljetnih hitova Barbie i Oppenheimer – Ryana Goslinga i Emily Blunt.