Obavijesti

Promo sadržaj

Otkrivena nova imena i koncept ovogodišnjeg Seasplasha

Otkrivena nova imena i koncept ovogodišnjeg Seasplasha
1

Upravo smo dodali novih 30 imena na popis izvođača Seasplash festivala, čije će se 16. izdanje održati od 19. do 22. srpnja na tvrđavi Punta Christo pored Pule, ali smo i otkrili koncept ovogodišnjeg festivala

Upravo smo dodali novih 30 imena na popis izvođača Seasplash festivala, čije će se 16. izdanje održati od 19. do 22. srpnja na tvrđavi Punta Christo pored Pule, ali smo i otkrili koncept ovogodišnjeg festivala.
Seasplash festival jedan je od pokretača domaće nezavisne scene, inspirirane sound system kulturom i bass glazbom, i u kontinuitetu sudjeluje u njenom nadograđivanju, njegovanju i promoviranju. “Nova era” je zakulisni koncept ovogodišnjeg, 16. izdanja, koji se nametnuo uslijed premijernih nastupa niza izvođača koje Seasplash festival predstavlja ove godine, predviđajući da bi, barem neki od njih, mogli kvalitetno doprinositi kreativnosti domaće, regionalne i međunarodne scene u danima koji dolaze.

Kao predvodnik drugog vala izvođača Seasplash festivala 2018., na tvrđavu se prvi put penje Navigator MC, veteran globalnog jungle pokreta s više od 30 godina glazbenog iskustva. Navigator je izvođač koji svojom energijom, MC vještinom i mudrim tekstovima na pozornici može dirigirati i najvećim mnoštvom. Navigator je svoj glas "posuđivao" bendovima poput Asian Dub Foundationa i Freestylersa, a na pozornici Seasplasha će mu se ovaj put pridružiti Filip Motovunski, jedan od najznačajnijih domaćih drum and bass, jungle i hip hop DJ-a, ujedno i stalni gost festivala.
Još jedni stalni gosti festivala Digitron Sound System, prvi i najpoznatiji sound system u Hrvatskoj, na festivalu će proslaviti 10 godina postojanja. Prepoznatljivi su po žestokim zvukovima iz ručno rađenih zvučnih kutija, te mješavini različitih glazbenih smjerova, od elektronike do organske dub glazbe.

Sličan put, od građenja vlastitog sound systema, do predvodnika scene u rodnom gradu Bolzanu, prešli su i talijanski duo Wicked & Bonny. Bez pravila u glazbi i s oštrim dubovima u digitalno-analognom stilu, svestranih vokala s puno duše, sirena i live efekata idealni su za ljetno festivalsko druženje.
Zvali smo čovika, rekao je da ne može, ali ipak je na kraju popustio. Vojko V, vlasnik najvećeg rap hita u 2018. godini, sudeći po kritikama možda i najboljeg hip-hop albuma, jednostavno nazvanog "Vojko" stiže na Seasplash. Splitski reper i glazbeni producent poznat po svom radu u bendovima Dječaci i Kiša Metaka u zadnje vrijeme oduševljava novim singlovima u njemu svojstvenom rap stilu i jedinstvenih tema.

Iz Corka iz Irske u Pulu nam stiže Revelation Sound System koji preko dva desetljeća promoviraju svjesnu glazbu i heavy roots zvuk uz cijeli spektar zvučnika i bass kutija koje ćemo itekako čuti, ali i osjetiti.
Još jedna domaće-inozemna, MC i DJ kombinacija dolazi u glasu Joea Rayguna, te zvuku 207. Joe Raygun je vješti britanski dubstep i drum and bass MC koji se na svakom nastupu pojavi s mnoštvom zanimljivih misli, koje iznosi uz isključivo pozitivnu energiju. Zvukovno će ga pratiti 207 iz Pule, možda i najviši dubstep DJ i producent u svijetu, koji konstantno izdaje za velike izdavačke kuće tog žanra.
Uz navedene, na uvijek zanimljivu Seasplash listu koja predstavljaja širok spektar glazbenih ukusa, s naglaskom na bass glazbu i soundsystem kulturu, pristiže još više od 20 izvođača, a o svima detaljnije na ovom linku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

ULAZNICE 

Festivalske ulaznice za Seasplash festival mogu se naći na ovom linku ili u svim Entrio sistemima i prodajnim mjestima. Uz festivalsku ulaznicu Seasplash festivala kamp je besplatan.
Od nedavno je u prodaji i posebna pogodnost festivala - grupna ulaznica po principu plati četiri ulaznice, uzmi pet, koja uključuje četiri dana i noći festivalskog programa te besplatno kampiranje tebe i tvoje prijatelje!

16. Seasplash festival izvođači (abecedno) 
207 & Joe Raygun, Anja G & Dr.obi, Babilonska, Blkprnt, Boca Sound System, Brada Selecta, Bruto Geto, Channel One, Conquering Lion, Conscious Youth, Dega, Digitron Sound System, Dub Settlers HiFi, Dubbing Sun, Dubmatix, Dubolik meets Lo Peaks with Dr.obi live, Dub-Stuy, Fat Stash, Foreigners Everywhere, Gardna, Haris Pilton, Helem Nejse, Inka, Jah Billah, Kali Fat Dub, Kanda, Kodža i Nebojša, Little Shuja, Mad Professor & U-Roy, MikkiM & MC Turner, Munchies Sound System, Navigator MC meets Filip Motovunski, One Dread, Parly B, pavleisdead, Playground Hustle, Prancing D, Proove, Radical Dance Faction, Raggalution, Rasta Altitude Sound (R.A.S.), Revelation Sound System, Rofellos & Simonok (Mad Ting), Roots Daughter, Seasplash Sound System, Sheco, Slavonija Vibes Syndicate, SmallTownDubz, Viva Vops, Vojko V, Warrior Charge Soundsystem, Wicked & Bonny, Zenicafaria

Seasplash info
www.seasplash-festival.com 
www.facebook.com/seasplash.festival 
www.instagram.com/seasplash.festival 
www.youtube.com/seasplashfestival

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet
PROMO

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet

Tvrtka REHAU je i ove godine sudjelovala na jednom od najvećih sajmova industrije prozora i vrata, Fensterbau Frontale 2024 u Nürnbergu, u Njemačkoj

Toyota C-HR Plug-in Hybrid 220:  konceptni cestovni automobil, s dvojnim DNA kodom
PROMO

Toyota C-HR Plug-in Hybrid 220: konceptni cestovni automobil, s dvojnim DNA kodom

Toyota C-HR Plug-in Hybrid 220 omogućuje svakodnevne vožnje samo na struju s dosegom do 66 km u kombinaciji s učinkovitom Toyotinom hibridnom tehnologijom pete generacije
Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu
PROMO

Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu

Gastro stručnjak Mile Butorac iz prve ruke isprobao Pan-pekov recept za najukusnije pince