Obavijesti

Promo sadržaj

Otvorenje 11. „Mjeseca plave ribe“ oduševilo Crikveničane i rujanske posjetitelje Crikvenice

Otvorenje 11. „Mjeseca plave ribe“ oduševilo Crikveničane i rujanske posjetitelje Crikvenice
13

„Mjesec plave ribe“ manifestacija je koja je vezana za projekt „Cesta plave ribe“

Podsjećamo da u sklopu „Mjeseca plave ribe“ koji se do 15. listopada održava na području Rivijere Crikvenica odabrani ugostiteljski objekti nude ukusna, maštovita i raznovrsna jela od plave ribe, a oni su sljedeći: „Dida“, „Karoca“, Trabakul“, restorani hotela „Crikvenica“, „Esplanade“ i „Miramare“ u Crikvenici, u Dramlju „Domino“, u Jadranovu „Feral“, a u Selcu „Riva“, „Ulika“ i restoran hotela „Marina“.

29. rujna u restoranu „Dida“ možete svjedočiti „ljubavnoj priči“ plave ribe i vina. Naime, uparivat će se jela s vinima vinarija „Pavlomir“ i „Grand Village Estate“, pod vodstvom sommelierke Ines Matić Matešković. Vaše jedinstveno gastro putovanje ima za cilj i jednu posebnu lokaciju, a to je Bar & Restaurant „Terraca“ u Dramlju. Vikend gastro eventi u ovom objektu (22. - 24. rujna i 29. rujna - 1. listopada) donose nam posebnu gastro ponudu uz nastupe glazbenih sastava (Klapa „Kala“, glazbeni sastav „Coffee Shop Acoustic“ i Trio „Splash“).

13
| Foto: Istraživačice dr. sc. Caroline Hornstein Tomić, Maja Kurilić i Dora Bagić

„Mjesec plave ribe“ manifestacija je koja je vezana za projekt „Cesta plave ribe“. Njega je također osmislila Turistička zajednica Grada Crikvenice, inspirirana ribarskom prošlošću i tradicijom ovoga kraja. Riječ je o posebnoj cjelogodišnjoj gastronomskoj ponudi temeljenoj na vrijednoj tradiciji, a u kojoj sudjeluje nekoliko restorana s područja Rivijere Crikvenica. "Cesta plave ribe - Mjesec plave ribe" osvojila je i srca struke pa je 2014. dobila nagradu „Simply the Best" u kategoriji tematsko-gastronomske manifestacije.

Još uvijek imate vremena posjetiti Crikvenicu u ovom slavljeničkom mjesecu, uživati u tradiciji i istovremeno zadovoljiti sva osjetila. Više detalja na www.riveracrikvenica.com.

Organizator:

Turistička zajednica Grada Crikvenice

Suorganizatori:

„Jadran“ d.d., Cocktail bar „Balustrada“, Kavana „Toš“, Catering „Derossi“, „Terraca“ Bar & Restaurant, „Jarun ideja“ d.o.o., Udruga „Vina Kvarnera“, Dječji vrtić „Radost“, „Grand Village Estate Winery", vinarija „Pavlomir"

Partneri projekta:

restorani i konobe:

„Dida“, „Domino“, „Feral“, „Karoca“, „Riva“, „Trabakul“, „Ulika“

restorani hotela:

„Crikvenica“, „Esplanade“, „Marina“, „Miramare“

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Chef Tomica Đukić oduševio food influencere modernom verzijom slavonske kuhinje
PROMO

Chef Tomica Đukić oduševio food influencere modernom verzijom slavonske kuhinje

Vrhunska hrana, slavonski okusi i najbolja ekipa učinili su Panona Mare afterwork event nezaboravnim gastro doživljajem. Chef Đukić oduševio sve prisutne s delicijama od slatkovodne ribe
Arome čaja potiču razmjenu i suradnju – Wuxi domaćin kulturne razmjene u Zagrebu
PROMO

Arome čaja potiču razmjenu i suradnju – Wuxi domaćin kulturne razmjene u Zagrebu

Dana 13. lipnja u Zagrebu održan je veliki događaj kulturne razmjene koji je premostio kontinente. Istovremeno su otvorene izložbe „Wuxi (Zagreb) Cultural Industry Cooperation Exchange“ i „Canal Tea Tales: Kineska kultura čaja“, čime je označena prekretnica u kinesko-hrvatskim odnosima i potaknut dijalog kroz kulturnu baštinu i industrijsku sinergiju
LensToLens | Kina-Centralna Azija: Prekogranična ruta novih energetskih vozila
PROMO

LensToLens | Kina-Centralna Azija: Prekogranična ruta novih energetskih vozila

Prema podacima kineske carine, luka Horgos, najveća kopnena luka za izvoz automobila u Kini, implementirala je sustav 24-satnog carinskog postupka, radeći sedam dana u tjednu kako bi poboljšala logistiku trgovine. U 2024. godini, luka je izvezla oko 421.000 vozila, što predstavlja novi rekord