Obavijesti

Promo sadržaj

Komentari 0

Outlook za vikend završava svoje poglavlje na Punta Christo

Outlook za vikend završava svoje poglavlje na Punta Christo
4

Tisuće rasplesanih i odlično raspoloženih ljubitelja bass glazbe jučer su dali predznak kako će proteći velika završnica Outlook festivala, duboko ukorijenjenog na prostoru zapanjujuće tvrđave Punta Christo u Puli

Nakon prvog festivalskog dana, do kraja vikenda s Outlookom u ovom okruženju oprostit će se više od 300 ključnih imena bass, dubstep, dnb , hip hop, garage i glazbe srodnih pravaca. Chase & Status, Calibre, Goldie, Kabaka Pyradmid, Flava D, Mala i Shy FX samo su dio raskošnog popisa glazbenih gostiju koji sudjeluju u finalnom slavlju na jednoj od najposebnijih svjetskih festivalskih lokacija. 

Uvijen u grime, moćni Bugzy Malone obilježio je četvrtak na glavnoj pozornici Clearing na koju je između ostalih kročio i Outlookov stari znanac Shy FX čiji nas je nastup na koncertu otvorenja izuo iz cipelica, a to se ponovilo i na tvrđavi. Uvijek prisutna jaka domaća i regionalna postava raširila se već prvog dana festivala na nekoliko pozornica – Filip Motovunski priuštio je posebno iskustvo pred publikom specifične Moat pozornice, zaposleni Billain i žestoki Kodin te Said5 vladali su Ballroomom, dok je svjetski poznat Egoless svoje dvodnevno prisustvovanje na festivalu tek načeo na SubDub Arena pozornici svojim jedinstvenim Live Dub Mix nastupom. Inače, nastupio je u sklopu DubSplash showcasea koji je u svojevrsnom takeoveru predstavio zvukove i izvođače Seasplash festivala. Dub, reggae i bass odjekivali su s pultova DubDiggerza, Roots in Session, Dr. Obija & Anje G, Digitrona, Kali Fat Duba i Banana Zvuka. Na plaži u sklopu Pacino's bara plesalo se uz crew iz Zagreba Mad Thing! i drum'n'bass duo iz Novog Sada Netics poznat po Barely Legal događanjima i produkciji, dok je DJ set na Beach pozornici odvrtila Nina Davis.

Petak na Outlooku u znaku je velikih headlinera Chase & Status koji se vraćaju sa svojim RTRN II Jungle tulumom uz specijalna gostovanja DJ-a i MC-ja Randall, Brockie & Det. S velikim uzbuđenjem iščekuje se revolucionarni reggae/hip hop tekstopisac i pjevač Kabaka Pyramid iz Kingstona koji je na prošlogodišnjem hvaljenom prvijencu ugostio neke od najboljih glazbenika novog reggae vala poput Chronixxa i Damiana Marleya. Kultni label Deep Medi istog dana preuzima pozornicu Garden i sprema najbolje od dubstepa uz duo u usponu Sicaria Sound, Commoda, J Sparrowa, domaćina Egolessa te dubstep pionira i gazdu labela, Malu. Perjanice Rinse FM-a, Slimzee i Oneman, ordiniraju pultom Moat pozornice u svom b2b setu, a s njima će biti i DJ Zinc. U Jack’s Corneru liquid drum and bass vrte Džonidža & MC Don Dada, dok se junaci engleskog sjevera Children of Zeus vraćaju na melodičan nastup na plaži prije debitantskog preuzimanja neponovljivih Metalheadza koji dovode Lenzmana, Grey Code i Artificial Intelligence b2b Zero T.

Vrhunac subote na Clearingu svakako je nastup legende Goldieja i njegova proslava 25 godina etikete Metalheadz uz prijatelje Calibrea, dBridgae, ANT TC1-a i druge. Etiketa Swamp 81 slavi 10 godina na Moat pozornici te će tom prigodom ugostiti pionira elektronske glazbe Zeda Biasa, profesionalca footworka koji se okrenuo bass zvuku Addisona Groovea, a tu su još Lamont, Klose One i šef Loefah koji će odvrtiti specijalni slavljenički set. Dio Outlook obitelji i resident DJ Finwa dovodi na Garden pozornicu svoje najdraže selektore za subotnji tulum, a oni su Headhunter, Youngsta, Rusko i Hatcha. SubDuba će proslaviti 21. rođendan uz Channel One, Iration Steppas i OBF & The A1 Crew uz Shanti D, Charlie P-ja i Sr Wilsona. Najistaknutija domaća drum and bass DJ-ica Tekitoka rasplesat će publiku ispred Jack's Cornera, a riječki DJ Mecena na Pacinos’u.

Veliko finale Outlooka u nedjelju na Clearingu odvija se uz vatrene nastupe zvijezda Ghetts, My Nu Leng & Skepsis te Flave D koja je nedavno objavila svoj prvijenac, završila rezidenciju u omiljenom XOYO klubu u Londonu, odradila vlastiti koncert u Brixton Akademiji te nastavila svjetsku turneju. U zidinama opasanu 50 metara dugu pozornicu Moat stiže SYSTEM i predstavlja vještine The Buga & Flowdana, V.I.V.E.K-a & Dego Rankinga, dok Gardenom operira Critical uz Foreign Concept, Halogenix, Enei i Sama Binga s Chimpom. Na završnoj večeri londonski Rupture u SubDub Areni predvodit će Paradox, Mantra, Double O, Digital i Djinn. Slavlje dubstepa i d’n’b-a s LTJ Bukemom, Hybrid Minds i SYSTEM posadom zaključit će i nastupe na Beachu. Boiler room ekipa priključila se posljednjem izdanju na tvrđavi te će poseban streaming program održati u nedjelju na pozornici Void od 14:30 do 19 sati uz Flava D, Chimpa i Mind Of A Dragon. U slučaju da ste na festivalu i želite prisustvovati ovom ekskluzivnom događaju, prijavite se putem Boiler Room službene stranice i okušajte svoju sreću. Pred nama je uzbudljivi i dobrim vibracijama ispunjen vikend na posljednjem izdanju Outlook festivala u Štinjanu s kojim se svi pozdravljaju posebno emotivno i stoga ga nemojte propustiti.

Na glavnim festivalskim blagajnama na glavnom ulazu u Štinjanu mogu se kupiti trodnevne, dvodnevne i jednodnevne ulaznice za 12. Outlook festival.