Obavijesti

Promo sadržaj

Komentari 1

Spas za učitelje: sada mogu obavljati svoj posao brže i jednostavnije nego prije

Spas za učitelje: sada mogu obavljati svoj posao brže i jednostavnije nego prije

Bezbrojni sati koje su hrvatske učiteljice i učitelji dosad trošili na pripremanje nastave postaju prošlost zahvaljujući revolucionarnoj aplikaciji Asistent, koja donosi prijeko potrebnu jednostavnost i brzinu

Multidisciplinarni stručni tim iz Školske knjige predvođen programerima i urednicima usavršio je inovativnu aplikaciju jedinstvenu u svjetskim razmjerima. U radu na aplikaciji izmjenjivali su se vrhunski stručnjaci, od autora udžbenika, dizajnera, promotora, edukacijskih rehabilitatora i psihologa do socijalnih psihologa, logopeda i učitelja.

Ukupno je gotovo 500 stručnjaka iz raznih područja pridonijelo razvoju i usavršavanju aplikacije koja učiteljima pomaže u pripremi nastave. Aplikacija je prilagođena specifičnim potrebama hrvatskih učiteljica i učitelja. Takvim projektom Školska knjiga nastoji podržati učitelje u svakom segmentu njihova posla, kao što su borba s administracijom, kreativan proces pripreme te lakši i jednostavniji pronalazak digitalnog sadržaja. U ovoj teškoj godini za učitelje aplikacija Asistent jedna je od rijetkih stvari koje su uljepšale školsku svakodnevicu.

Smiling,Teacher,Holding,Online,Lecture,From,The,Classroom,During,Covid-19

Benefiti aplikacije

Aplikacija Asistent omogućuje učiteljicama i učiteljima da se u mnogo manjim razmjerima bave administracijom te da dragocjeno vrijeme posvete onima kojima je to najpotrebnije - učenicima. Od sada se svakodnevno pripremanje za nastavu i vođenje pedagoške dokumentacije obavlja u samo nekoliko sekundi  pomoću jedinstvenog i cjelovitog softverskog rješenja. 

Funkcionalnosti Asistenta manifestiraju se u prilagođavanju rasporeda, preciznom planiranju aktivnosti, predlaganju digitalnih sadržaje te bilježenju svakog odrađenog sata. Aplikacija sadrži i digitalni nastavnički dnevnik s pregledom obrađenoga gradiva, rasporedom sati i svim bitnim datumima u školskoj godini kako bi učitelji pojednostavljeno mogli pratiti sve nastavničke procese.

Smiling,Woman,Wearing,Wireless,Headphones,Working,Typing,On,Notebook,Sit

Učitelji su zadovoljni

Revolucionarna je aplikacija, koja štedi vrijeme i priprema sve za nastavu na jednome mjestu, oduševila učitelje diljem Hrvatske. Pomoću nje moguće je pratiti rad i napredak učenika.

- Pripremajući materijale za jedan školski sat, učitelji potroše najmanje 30, a ponekad i 90 minuta. Sad to vrijeme mogu uštedjeti pomoću Asistenta, digitalnog tajnika za učitelje, koji u nekoliko sekundi pregledava i sortira digitalne materijale Školske knjige po razredu, predmetu i rasporedu. Nakon što se korisnik registrira i unese svoj raspored, Asistent iz našeg repozitorija posloži sve materijale točno prema tom rasporedu. On je poput vilenjaka u džepu učiteljice ili učitelja koji unaprijed priprema materijale te omogućuje učiteljima da svoju energiju i vrijeme utroše na izravan rad s učenicima, taj najvažniji dio posla - ističe Matilda Bulić, direktorica školskog programa. S njom se slaže i Nataša Botica, učiteljica iz Osnovne škole "Kralj Zvonimir" u Solinu.

- Asistent je izvrstan pomoćnik, dovoljno jednostavan da se svi njime mogu koristiti i dovoljno napredan za one učitelje koji ga žele personalizirati - zaključuje Nataša Botica.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1
VIDEO

Pozivamo vas u Zagrebačko kazalište mladih na premijeru predstave Anđeo od leda
PROMO

Pozivamo vas u Zagrebačko kazalište mladih na premijeru predstave Anđeo od leda

Čitanje kazališta u četvrtak, 25.travnja 2024. u 18:00 sati, dvorana Polanec

Tko je Ivana Habazin? Izgubila je oca kao beba i prošla pakao, bila u samostanu. Sad je u vrhu
TEŠKA ŽIVOTNA PRIČA

Tko je Ivana Habazin? Izgubila je oca kao beba i prošla pakao, bila u samostanu. Sad je u vrhu

Najbolja hrvatska boksačica Ivana Habazin (34) prošla je trnovit put do svjetskih pojaseva, a 'odustala' je samo jednom u životu...
Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...