Obavijesti

Promo sadržaj

Pažnja! Bez njih nikako ne idi na cestu

Pažnja! Bez njih nikako ne idi na cestu
2

Gume su bez sumnje jedan od najvažnijih dijelova automobila i isplati se poštovati preporuke i redovito prema sezoni mijenjati gume na autu

Gume su bez sumnje jedan od najvažnijih dijelova automobila i isplati se poštovati preporuke i redovito prema sezoni mijenjati gume na autu. Ipak njime prevozimo najdragocjenije što imamo i glupo je biti neodgovoran i vozit se zimi sa ljetnim pa čak i cjelogodišnjim gumama.

Koliko je teško izabrati nove zimske gume?


Pa zapravo uopće nije teško. Dapače, vrlo je jednostavno, ne trebaš čak ni izaći iz kuće. Evo ovako:
1.    Otvori kategoriju Gume na najvećem online shopping centru Jeftinije.hr
2.    U pretraživaču Brza pretraga guma (izaberi sezonu) i svoje dimenzije
3.    Pretraži ponudu i izaberi najbolje gume
4.    Instaliraj besplatni Google Chrome dodatak  1-2-3 Kupovina s Jeftinije.hr


Kod kupovine guma postoji 5 ključnih podataka koje možeš pronaći u korisničkom priručniku* svog automobila.  

Na primjer, naše su gume dimenzija »185/60 R15 82H« što u detaljima  znači da im je:
•    Širina ili presjek u milimetrima  – 185
•    Visina, koja označava visinu ruba stranice, podijeljenu sa širinom gume – 60
•    Promjer felge u colima/inčima – 15
•    Indeks nosivosti koji označava maksimalno opterećenje gume  – 82
•    Indeks brzine koji označava maksimalnu brzinu sigurne vožnje – H

* Ako nisi siguran, potražit korisnički priručnik vozila u kojem su navedene dimenzije guma i vrijednosti indeksa a podatak o dimenzijama možeš provjerit i u svojoj prometnoj dozvoli.

Trebam li stvarno kupiti eco friendly gume?


Naravno da ne trebaš. Nisi baš trebao ni zamijeniti stare žarulje pa si svejedno kupio nove ledice. I novi A+++ frižider. Kužiš na što mislimo? Nije da moraš, ali znamo da želiš.

Tako je i sa eco friendly gumama. Možeš ih prepoznati zahvaljujući EU naljepnicama koje se na gumama nalaze od 2012., a pokazuju ti informacije o glasnoći, uštedi goriva te prianjanju gume na mokrim površinama. Evo detaljnije:

Informacije o glasnoći: Vrijednost označava emisiju vanjske buke guma u decibelima, razina buke prikazana je oznakom od 1 do 3 crna vala, pri čemu 1 crni val predstavlja tihe gume, a 3 crna vala bučne gume. Vozilo za vrijeme vožnje stvara buku, dijelom zbog vrste guma te time znatno utječe na okolinu. Pa kada te idući put probudi buka automobila, barem znaš da nije kriv vozač nego loš odabir guma.

Ušteda goriva: Vrijednost se označava na obojanoj ljestvici razreda A-G, pri čemu oznaka A (zelena) predstavlja najbolju iskoristivost goriva dok oznaka G (crvena) predstavlja najlošiju. Za ilustraciju: razlika između dva razreda može predstavljati do 7,5 % manju potrošnju goriva što u cjelokupnom vremenskom razdoblju upotrebe gume može biti značajna ušteda. E pa ako ti ovo nije dovoljan argument, ne znamo što je.

Prianjanje na mokroj podlozi: Ova je vrijednost označena razredima od A do F pri čemu A predstavlja najbolje, a F najgore prianjanje. Dobro prianjanje na mokroj podlozi podrazumijeva kraći put kočenja do potpunog zaustavljanja na mokrim cestama! Koliko god ti se činilo nevažnim, vjeruj nam, ovo je jedna od najbitnijih karakteristika.

I gdje smo na kraju kupili gume?


Prvo smo otkrili besplatan Chrome plug-in 1-2-3 Kupovina s Jeftinije.hr. Uz pomoć tog dodatka pratili smo ponude i cijene u hrvatskim web trgovinama dok smo tražili modele guma na Googleu. Svaki put kada bi upisali neki model guma u Google, s desne strane rezultata prikazivale su se ponude i cijene tih istih guma u domaćim web trgovina.

Koristili smo i ovaj jednostavan i brz pretraživač više od 10.000 modela zimskih guma.

Treba samo upisati dimenzije, pregledat i izabrat najbolju ponudu i gume stižu na željenu adresu. Imamo i dodatni savjet: ako ih naručiš na adresu kvartovskog vulkanizera, sredio si dvije muhe jednim udarcem.

Jedini dodatni trošak je 10kn za kavu dok čekaš na zamjenu guma.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje
PROMO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje

Očuvanje mentalnog zdravlja istaknuta je tema u današnjem užurbanom i stresnom suvremenom svijetu. Svakodnevno suočavanje sa izazovnim situacijama i zanemarivanje mentalnog i fizičkog zdravlja mogu imati ozbiljne dugoročne posljedice.

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona
PROMO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona

Ana Lokas imenovana je novom predsjednicom Uprave Tifona. S više od dva desetljeća snažnog iskustva u financijskim i poslovnim sektorima, u svoju novu ulogu na čelu tvrtke donosi bogatu stručnost i dokazano iskustvo u vodstvu.
Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana
PROMO

Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana

Grupa Petrol u 2024. planira čistu poslovnu dobit u iznosu od 156,5 milijuna eura