Obavijesti

Promo sadržaj

Komentari 0

Pelješac – mediteranski raj na jugu Hrvatske

Pelješac – mediteranski raj na jugu Hrvatske
4

Drugi najveći poluotok na jadranskoj obali smjestio se na samom jugu Hrvatske, a najpoznatiji je po suncu i moru, školjkama i crnom vinu

Riječ je dakako o Pelješcu, mediteranskom raju koji broji preko 2500 sunčanih sati godišnje. Ako tražite idealnu destinaciju za ljetni odmor, od srca preporučamo posjet nekoj od atraktivnih lokacija na poluotoku kao što su Ston, Brijesta, Trpanj, Viganj i Orebić. Osim po prekrasnim plažama, ova turistička odredišta osvojit će vas i bogatom povijesno-kulturnom baštinom koja se krije u crkvama, vilama i ostalim znamenitostima. Svakako ne propustite posjetiti i malo bajkovito mjesto Mali Ston, koji je zajedno sa Stonom povezan najdužim očuvanim kamenim zidom u Europi, dugim čak 5.5 kilometara.

Pelješac je tradicionalno poznat kao središte pomoraca i mornara, a danas je sinonim i za vrhunsku eno-gastronomsku ponudu. Pri samom spomenu na Pelješac, svi sladokusci sjetit će se školjki iz Malostonskog zaljeva, ukusnih kamenica, ali i vrhunskih vina s lokaliteta Dingač i Posup.

I ljubitelji aktivnog odmora doći će na svoje. Brda Sveti Ivan i Sveti Ilija idealna su za planinare, pješaci i biciklisti uživat će na stazama zapadnog dijela poluotoka, a surferi će zasigurno posjetiti Viganj, jednu od najboljih europskih surfing destinacija.

Ako i nemate točan plan puta, prepustite se putevima poluotoka i otkrijte plodne vinograde, prekrasne plaže i domaćine koji će vas oduševiti svojim gostoprimstvom. Emocije ćete naći u svakoj čaši vina, školjki i čovjeku kojeg sretnete na ovom putu.

Dodatnu inspiraciju za posjet Pelješcu pronađite u novom nastavku serijala „Doživi domaće! Istraži ruralnu Hrvatsku“:

Kampanja Ministarstva turizma i sporta i Hrvatske turističke zajednice „Doživi domaće! Istraži ruralnu Hrvatsku“ pokrenuta je s ciljem dodatnog približavanja raznolike ponude hrvatskih ruralnih destinacija. U okviru same kampanje bit će plasirano 12 epizoda serijala posvećenih različitim destinacijama ruralne Hrvatske. Do sada su kroz serijal predstavljeni Papuk, Cres, Zagorje, Skradin, Međimurje i Karlovac, a više informacija o ponudi ruralnog turizma u Hrvatskoj možete pronaći ovdje.