Obavijesti

Promo sadržaj

Pet moćnih mednih recepata

Pet moćnih mednih recepata

Kao što svako misto svoju feštu ima, tako i svaka nacija na svijetu ima svoje recepture vezane uz hranjivost i ljekovitost pčelinjih proizvoda, posebice meda. Ovo su naših pet favorita!

1. Med i hren  

U pola kilograma meda umiješati 10 žlica naribanog svježeg, domaćeg hrena. Pohraniti u staklenku, držati u hladnjaku i svako jutro uzeti jednu žličicu ovog pripravka koji pospješuje rad svih žlijezda s unutarnjim izlučivanjem i razmjenu tvari, a super je za pročišćavanje organizma. Ublažava i tegobe od reume i gihta, pospješuje rad bubrega i mokraćnih kanala, koristan je za želučano-crijevni sustav, jetru i gušteraču.  

2. Med, đumbir i kurkuma

Ovo je pravi booster imuniteta! Treba vam 200 grama meda, četiri čajne žličice naribanog, svježeg đumbira, dvije čajne žličice kurkume. Možete dodati i sok jednog limuna. Sve pomiješajte i staklenku držite na hladnom. Možete konzumirati žlicom, ujutro natašte, ili umiješati žlicu pripravka u topli (ne vrući!) čaj.

3. Med i zeleni orasi

Zelene orahe mnogi koriste kao eliksir za štitnjaču. Pomiješani s medom, dobri su i za jetru, želudac i krv te kod liječenja bronhitisa. 40 zelenih oraha prerežite na četvrtine, poslažite u teglu i prelijte kilogramom meda. Ostavite na suncu 40 dana i eliksir je gotov. Pospremite na tamno i zaštićeno mjesto, uzimajte jednu žličicu ujutro na prazan želudac.

4. Med i sjeme koprive

Kopriva je, baš kao i med, bogata vitaminima B, C, D, E, K, te kalijem, željezom, magnezijem, cinkom, manganom i bakrom. Zbog toga su zajedno idealni za liječenje anemije. Treba vam pola kilograma domaćeg, prirodnog livadskog meda u koji ćete umiješati samljevenih 100 grama sjemenki koprive i 300 grama oraha pa dodati sok od 4 srednja limuna. Pomiješajte dobro, pospremite na suho, hladno i tamno mjesto i koristite redovito jednom dnevno.

5. Med i kurkuma

Smjesa meda i kurkume je toliko poznata i cijenjena da ima i svoje posebno ime – „zlatni med“. Jednu čajnu žličicu kurkume umiješajte u 100 grama meda. Koristite preventivno žličicu dnevno, a u kriznim situacijama prehlade, gripe ili iscrpljenosti po pola žličice svakih sat vremena pa postupno kroz par dana smanjujte dozu. Zlatni med možete umiješati i u šalicu toplog mlijeka prije spavanja – zaspat ćete kao beba. 

Za više detalja o pčelama i medu zazuji na gigabeetno.a1.hr.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!
PROMO

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!

Najbolja i najkvalitetnija PVC i ALU proizvedena u Hrvatskoj dostupna je svakome. Utoplite svoj dom, osvježite ga novom stolarijom i najvažnije – smanjite režijske troškove.

Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet
PROMO

Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet

Cilj kampanje je potaknuti na razmišljanje o negativnim stereotipima vezanim uz one najstrastvenije navijače i na taj način nogomet učiniti uključivijim sportom za sve
Grupa UniCredit prelazi na Mastercard Touch Card™ kartice prilagođene slijepim osobama
PROMO

Grupa UniCredit prelazi na Mastercard Touch Card™ kartice prilagođene slijepim osobama

Paneuropska banka čija je članica i Zagrebačka banka prva je bankarska grupa koja je lansirala ovu karticu za sve svoje proizvode na 12 tržišta