Obavijesti

Promo sadržaj

Pobrinite se za gredice početkom godine

Pobrinite se za gredice početkom godine
6

Cvjetne gredice i gredice s povrćem osiguravaju iskoristovost vrta na različite načine i mogućnost da mu date svoj osobni pečat.

Gredice možete oblikovati u obliku krivulje, kruga ili luka i tako postići različite vizualne efekte i uljepšati izgled vrta. Kreativni vrtlari znaju da su boja cvijeta, oblik lista i fleksibilnost biljke važni pri odabiru biljaka. Kada je sunce već dovoljno zagrijalo zemlju, počinjemo rahliti tlo.

Prorahlite zbijeno tlo

Rahljenje, prozračivanje i uklanjanje korova osnove su njege i održavanja cvjetnjaka. Stanje i kvaliteta tla imaju posebnu ulogu u zdravom rastu biljaka, jer samo rahlo tlo dobro upija vodu. Najbolji alat za ovu zadaću je pljevilica, koja sprječava kapilare u zbijenom tlu. Kapilare su fine cjevčice kroz koje voda isparava prije nego što stigne do korijena. Tlo mora biti prozračno i obogaćeno hranjivim tvarima, pa na početku sezone dodajemo humus. Ručna pljevilica osigurava prozračivanje tla i rahli tlo bez oštećenja korijena. Pogodna je za male gredice, kamenito tlo i rad u gredicama gdje su biljke posađene tijesno jedna uz drugu. GARDENA combisystem Pljevilica - Male grablje nudi čak 2 alata u jednom uređaju, budući da grablje lako uklanjaju već rastreseni korov.

Posadite biljke

Kada je riječ o sadnji u cvjetnim gredicama, kreativnost nema granica. Posebno atraktivan učinak postiže se kombiniranjem malih i velikih biljaka u sastavu. Stavite manje biljke ispred kako biste sakrili neugledne stabljike većih biljaka - neven i delphinium čine stvarno lijep par. Treba biti oprezan kada sadite gredice sa začinskim biljem ili povrćem, jer nisu sve biljke kompatibilne jedna s drugom. Krastavac i rajčica se ne vole, ali tikvica i peršin savršen su par. Prije nego počnete saditi biljke, pažljivo odaberite odgovarajuće susjede na cvjetnoj gredici. Kako biste olakšali planiranje vrta, možete koristiti besplatni vrtni planer GARDENA myGarden koji nudi mnogo alata za dizajn vašeg vrta iz snova.

Kako biste osigurali da posao protekne bez prljavih ruku i ozljeda, GARDENA Rukavice za sadnju i obrađivanje tla nude vam iznimnu zaštitu bez obzira na vrtlarski zadatak. Prikladan i vodootporan nitrilni premaz na dlanovima rukavica osigurava optimalno prianjanje. Izdržljivi materijali osiguravaju savršeno pristajanje, udobnost i prozračnost te rad bez znojenja ruku! Funkcija Mobile Touch na palcu i kažiprstu omogućuje kontrolu zaslona osjetljivog na dodir bez skidanja rukavica.

GARDENA combisystem alati omogućuju vam rad bez bolova u leđima, jer svi mali combisystem alati imaju uklonjivu ručku, koja se može zamijeniti bilo kojom drvenom, aluminijskom ili teleskopskom combisystem ručkom.

Prekopajte gredice

Optimalna njega i održavanje gredica uključuje i prekopavanje zemlje čime se osigurava prozračnost. Posvećeni vrtlar brzo se iscrpi velikim zadacima poput kopanja ili stvaranja cvjetnjaka. GARDENA combisystem Vrtna motika prikladna je za plijevljenje, prozračivanje, grabuljanje i ravnanje tla. Visokokvalitetni čelik i Duroplast premaz osiguravaju dug vijek trajanja i zaštitu od korozije. Za udoban stojeći rad preporučujemo ručku duljine 130 cm ili 150 cm.

GARDENA combisystem ima tradiciju dužu od 40 godina i već nudi više od 80 kompatibilnih alata. Lopata za snijeg, vrtna motika ili prikupljač voća - u asortimanu combisystem proizvoda uvijek postoji dodatak za tekuću sezonu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Sve što znamo o novoj sezoni 'Uvoda u anatomiju'
PROMO

Sve što znamo o novoj sezoni 'Uvoda u anatomiju'

Kada je „Uvod u anatomiju“ tek počeo s emitiranjem u ožujku 2005. godine, nitko nije mogao predvidjeti koliko će brzo serija dosegnuti međunarodnu slavu.

Iberogast®: Prirodno rješenje za probavne smetnje
PROMO

Iberogast®: Prirodno rješenje za probavne smetnje

Svi mi, bez iznimke, barem jednom u našem životu doživjeli smo neugodnosti povezane s problemima probavnog sustava.
LEAP Summit dovodi svjetsku elitu:govornici iz Amazona i Binancea prvi put u Zagrebu
PROMO

LEAP Summit dovodi svjetsku elitu:govornici iz Amazona i Binancea prvi put u Zagrebu

Dugo iščekivani LEAP Summit najavljuje deveto izdanje konferencije koja će inspirirati i potaknuti inovacije među vizionarima i poduzetnicima.