Obavijesti

Promo sadržaj

Počele prijave za esport turnir Clash of Leagues s nagradnim fondom od 5.000 eura

Počele prijave za esport turnir Clash of Leagues s nagradnim fondom od 5.000 eura
2

u velikim finalnim okršajima 14. i 21. kolovoza u Austriji sudjelovat će 8 ekipa: 5 pobjednika regionalnih liga te 3 najbolje momčadi iz grupne faze turnira koja se održava između 26. srpnja i 12. kolovoza

Samo dva tjedna nakon finalnih dvoboja sedme sezone najvećeg regionalnog esport natjecanja A1 Adria Lige, počinju nova esport uzbuđenja jer su otvorene prijave za kvalifikacije potpuno novog paneuropskog natjecanja – Clash of Leagues. Za razliku od A1AL, radi se o turniru u kojem će se susreti najbolji europski timovi u samo jednoj igri – Brawl Stars.

Prvih pet ekipa koje ulaze direktno u finale već je poznato. To su pobjednici u Brawl Starsu iz 5 različitih liga koje pokrivaju sudionike iz čak 15 zemalja središnje i istočne Europe: A1 esports Lige, A1 Gaming Lige, VOKA Lige, Swisscom Hero Lige te, naravno, naše A1 Adria Lige. Njene „boje“ u finalu branit će naši pobjednici Noble Elite BLK, ali potencijalno i drugoplasirana momčad Noble Elite Red koja će svoj put do finala pokušati izboriti u grupnoj fazi. Tamo će im se pridružiti i 3 najbolje ekipe koje prođu međunarodne kvalifikacije koje su na rasporedu 17. srpnja, a za njih se već moguće registrirati.

Ukratko, u velikim finalnim okršajima 14. i 21. kolovoza u Austriji sudjelovat će 8 ekipa: 5 pobjednika regionalnih liga te 3 najbolje momčadi iz grupne faze turnira koja se održava između 26. srpnja i 12. kolovoza. Unutar nagradnog fonda od 5.000 eura, 2.000 eura rezervirano je za prvake, drugoplasirani će kući ponijeti  1.000 eura, treće i četvrtoplasirane čeka po 500 eura, dok će ekipe od petog do osmog mjesta osvojiti po 250 eura.

Iva Ančić, rukovoditeljica odjela za brend i marketinške komunikacije u A1 Hrvatska poručila je: „Presretni smo što nakon pet godina od pokretanja A1 Adria Lige najavljujemo novi format Clash of Leagues koji podiže ljestvicu u esportu, a pobjednicima u našoj i drugim ligama po prvi put pružamo priliku sudjelovanja i afirmacije na međunarodnom turniru. Ovim ponovno potvrđujemo svoju poziciju glavnog promotora  gaming zajednice i industrije te esport natjecanja, a A1 mreža s pravom nosi titulu mreže svih gamera.