Obavijesti

Promo sadržaj

Počinje Tjedan švicarskih jezičnih kampova

Počinje Tjedan švicarskih jezičnih kampova
6

Švicarske škole jedne su od najprestižnijih u svijetu, a brojne učenike privlače jer povezuju teorijsko i praktično znanje u svojim programima, između ostalih i u jezičnim kampovima

Osim što mogu usavršavati jedan od službenih jezika u Švicarskoj – talijanski, njemački i francuski te „globalni službeni jezik“ – engleski, hrvatski učenici imaju priliku usavršiti i druga znanja iz STEM područja, arhitekture, dizajna, fotografije, ugostiteljstva, poduzetništva, a pritom se zabaviti i upoznati mlade iz brojnih drugih država.

I ove godine od 29. siječnja do 2. veljače organiziramo Tjedan švicarskih jezičnih kampova, u sklopu kojega ćemo hrvatskim učenicima osnovnih i srednjih škola te njihovim roditeljima približiti mogućnosti dodatnog ljetnog obrazovanja u inozemstvu. Ljetni kampovi jezika izvrsna su prilika za usavršavanje znanja jezika, ali i brojnih drugih vještina, kao i za izgradnju samopouzdanja, liderstva, razvijanje suosjećanja, ustrajnosti i stvaranje prijateljstva s djecom iz cijeloga svijeta“, kaže Lea Šegotić, savjetnica za jezične kampove i privatne srednje škole najveće savjetodavne agencije za obrazovanje u inozemstvu IntegralEdu.

U sklopu Tjedna švicarskih jezičnih kampova, moguće je upoznati se i izabrati jedan od brojnih ljetnih programa koje nude Leysin American School in Switzerland, američka škola u Švicarskoj TASIS i Aiglon College.

Leysin American School in Switzerland jedna je od najelitnijih privatnih srednjih škola u Švicarskoj, koja se nalazi iznad istoimenog gradića i Ženevskog jezera, a nudi brojne tematske programe, kao što su: Creative Writing, Da Vinci Lab (STEAM radionice), Envrionmental Science & Sustainability, Film & Literature, Applied Statistics, Cristical Thinking and Logic, Geometry ili Model United Nations. Leysinov jezični kamp poznat je i po svojim poslijepodnevnim klubovima koji uključuju sportove, kulinarstvo, planinarenje, robotiku i programiranje, izvedbene umjetnosti i likovne radionice, a dostupno je i klasično učenje francuskog i engleskog jezika.

Swiss Education Group jedna je od najpoznatijih akademskih grupa na svijetu, specijalizirana za ugostiteljstvo, kulinarstvo i menadžment. Kampovi koje organizira namijenjeni su mladima od 12 do 18 godina, a odvijaju se na privatnom sveučilištu za hotelijerstvo Hotel Institut Montreux, a uz učenje jezika, omogućuje upoznavanje sa svijetom hotelijerstva, kulinarstva i poduzetništva, izlete, posjet poznatoj tvornici čokolade te mnoge druge obrazovne i opuštajuće aktivnosti.

Najstarija privatna američka škola u Švicarskoj – TASIS nalazi se u južnom švicarskom kantonu Ticino, a njen međunarodni ljetni kamp za najmlađe Le Chateau des Enfants u vili Belvedere, namijenjen je djeci u dobi od 7 do 10 godina. Djeca mogu učiti engleski ili francuski jezik te sudjelovati u predavanjima u području STEM-a, a imaju pristup raznim klubovima specijaliziranima za kulinarstvo, slikarstvo, planinarenje i slično. TASIS-ov akademski kamp u Luganu u vili De Nobili za mlade od 11 do 17 godina uz učenje stranih jezika nudi module u području arhitekture i dizajna, glazbene industrije, digitalne fotografije, mode i dizajna te talijanske kuhinje, kao i nogometni kamp s mladim timom AC Milana, i aktivnosti kao što su golf, plivanje, aerobik, squash i badminton.

Za djecu i mlade koji više preferiraju prirodu, dobar izbor može biti Aiglon College, privatna srednja škola smještena u Alpama, koja se nalazi 120 kilometara od Ženeve, u selu Chesières u općini Ollon. Osim što uče jezike, djeca postaju i istraživači te u jedinstvenim avanturama na otvorenom uče nove vještine i stječu samostalnost u prirodi.

„Ljetni kampovi vrlo su detaljni i definirani, a nastavno osoblje odabrano je prema visokim kvalifikacijama i reputaciji u svom području. Kako bismo djecu i mlade iz Hrvatske potaknuli na ovu avanturu, pozivamo sve zainteresirane da nam se jave od 29. siječnja do 2. veljače povodom Tjedna švicarskih jezičnih kampova i izaberu jedinstvenu ljetnu avanturu“, kaže Lea Šegotić.

Više o programu obrazovanja u inozemstvu te o Tjednu švicarskih jezičnih kampova moguće je pronaći na službenim stranicama IntegralEdu, savjetodavne agencije za obrazovanje u inozemstvu koja u Hrvatskoj djeluje od 2015. godine, a svojih 16 ureda ima i u Litvi, Sloveniji, Bugarskoj, Rumunjskoj, Srbiji i Albaniji.

IntegralEdu partnerski odnos ima s više od 500 sveučilišta u tridesetak država Europe i Amerike, a nudi obrazovna rješenja prilagođena individualnim potrebama. Usluge na području obrazovanja pruža djeci i mladima, kao i odraslima zainteresiranima za studiranje ili tečajeve jezika u inozemstvu. Osim savjetovanja za upise na strana sveučilišta te u privatne srednje škole i jezične tečajeve u inozemstvu, u svom portfelju ima programe Work and Travel USA te Internship USA. Organizira i World Education Fair, jedan od najvećih savjetodavnih projekata Europe koji predstavlja najnovije trendove obrazovanja u inozemstvu, vezane uz profesionalnu perspektivu i realizaciju. U sklopu sajma organizira besplatne savjete za više od 30.000 mladih godišnje, od čega preko 8.000 uspješno upiše željeni fakultet u inozemstvu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Andrija Topić novi član Uprave za akvizicije i integracije u Studencu
PROMO

Andrija Topić novi član Uprave za akvizicije i integracije u Studencu

Strateškim odabirom kompanija za preuzimanje i težnjom izvrsnosti u složenim procesima njihove integracije, Studenac nastavlja širenje na hrvatskom tržištu

Jeste li znali da se prava mala tvornica čokolade skriva u Opatiji?
PROMO

Jeste li znali da se prava mala tvornica čokolade skriva u Opatiji?

Uživajte u čarima odmora u hotelu Continental u Opatiji
Nastavi tradiciju uz Staročeško
PROMO

Nastavi tradiciju uz Staročeško

U današnje vrijeme, kod pristupa potrošačima sve je bitnija autentičnost i postojanost branda, a još bitnija je i očuvanost tradicije. Upravo smo na tradiciju najponosniji u Pivovari Daruvar kao nešto što iznimno poštujemo i čuvamo.