Obavijesti

Promo sadržaj

Podrži Ivorov super tim - promjenimo autizam zajedno

Podrži Ivorov super tim - promjenimo autizam zajedno
2

Moje ime je Nataša. Njegovo ime je Ivor. Kad mu je bilo dvije i po godine, prestao me gledati i pratiti pogledom. Nije mi dao da ga grlim. Nije me čuo kad sam mu pričala. Brata i tatu nije ni zamjećivao

VIDEO

Svu svoju ljubav davao je jedino i samo kotačičima koji se vrte, vrte, vrte. Dijagnosticirali su mu autizam. Bila je to veljača 2013., a meni je u glavi odzvanjao savjet stručnjaka: „Nitko ništa ne zna, morate se truditi kao konj, možda bude bolje, možda ne...“ .

Godinu dana sam bespomoćno lutala, ne znajući kako da mu pomognem. Spasio me - You Tube! Tamo sam pronašla video klip Rauna Kaufmana, prvog korisnika Son Rise programa, koji se sasvim oporavio od autizma. Gledala sam taj video na desetke puta. I odlučila sam poslušati stručnjake. Nakon dva treninga Son Rise programa u Portugalu, vratila sam se kući i krenula se “truditi kao konj”. Pronašla sam divne mlade ljude koji su mi bili voljni pomoći poticati Ivorov razvoj.

Rezultati? Ivor je bio sasvim neverbalan, a danas umije reći: „Ja volim palačinke. Ja ću praviti palačinke.“ Ivor nas, nakon što je dobio autizam, nije gledao u oči. Danas to čini i poziva na igru. Ivor nije dopuštao fizički kontakt, a danas mi se srce rastopi svaki puta kad mi kaže: „Oće pusu. Ti si moj Zvrkica.“ Ivor danas grli svakog volontera na odlasku, a kada dođu, vodi ih za ruku uz riječi: „Idemo se igrati.“ 

Za razliku od Rauna, Son Rise Ivora nije (još) sasvim izvukao – na pola puta smo, ali je Ivoru omogućio da živi bliže ovom, mome svijetu. Da mi može dati do znanja da me vidi i čuje. I da zna da ga volim ja, i njegov brat, i tata, i cijela obitelj. I njegovi volonteri.

Razmišljajući o izazovima koje nam donosi vrijeme za školu i nagradama koje je meni i Ivoru donio Son Rise program, odlučila sam da je odmah najbolje vrijeme da podijelim ne samo svoju priču i svoju muku sa svijetom, već i - vještine koje su mi Ivor, autizam i Son Rise dali.

Osnovala sam centar Progovori autizam – širi ljubav, za podršku obiteljima koje se nose s autizmom. Prvi nam je korak - obrazovanje! Dvije volonterke želimo poslati na obrazovanje i treba nam pomoć. Imamo volje, ljubavi i odlučnosti, a nedostaje nam - kao i svima - novaca!

Ako možeš danas preskočiti jednu kavu, Progovori autizam-širi ljubav, Ivor i ja te molimo da to učiniš za sve obitelji koje se nose s autizmom u Hrvatskoj i uplatiš taj iznos na žiro račun udruge HR9123400091110807477.

Udruga, registrirana u ulici Rebar 129, u Zagrebu, je upisana u Registar pod brojem 04581059, OIB je: 97186822520, a swift: PBZGHR2X.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Sve što znamo o novoj sezoni 'Uvoda u anatomiju'
PROMO

Sve što znamo o novoj sezoni 'Uvoda u anatomiju'

Kada je „Uvod u anatomiju“ tek počeo s emitiranjem u ožujku 2005. godine, nitko nije mogao predvidjeti koliko će brzo serija dosegnuti međunarodnu slavu.

Iberogast®: Prirodno rješenje za probavne smetnje
PROMO

Iberogast®: Prirodno rješenje za probavne smetnje

Svi mi, bez iznimke, barem jednom u našem životu doživjeli smo neugodnosti povezane s problemima probavnog sustava.
LEAP Summit dovodi svjetsku elitu:govornici iz Amazona i Binancea prvi put u Zagrebu
PROMO

LEAP Summit dovodi svjetsku elitu:govornici iz Amazona i Binancea prvi put u Zagrebu

Dugo iščekivani LEAP Summit najavljuje deveto izdanje konferencije koja će inspirirati i potaknuti inovacije među vizionarima i poduzetnicima.